Jump to content

Kjøpe dempere forran e39 99 530d touring


bmw530d99
 Share

Recommended Posts

Jeg må ha nye dempere forran. Det kom noen stygge bankelyder fra høyre forhjul, og jeg trodde det kunne komme av is i forstillingen så jeg satte bilen til tining over natten. Da jeg kjørte bilen ut var det ingen ulyder og jeg trodde alt var i orden. Men da jeg kjørte dagen etter var ulydene tilbake. Var ca -12 da. Når jeg presset bilen opp og ned hørte jeg "puste" lyder fra demperen på høyre siden og etter en stund ble den stokk stiv.

Så da var spørsmålet: Hvor bestiller jeg dempere? Bilen har sportsunderstell. Er det andre ting som er lurt å bytte samtidig? Bilen har rullet 160' km. Verktøy til jobben har jeg.. klemmer, luft etc. Hva med tårnlager? Det var ingen ulyder fra understell før dette med demperen skjedde..

Setter pris på alle innspill og forslag

Link to comment
Share on other sites

Jeg har akkurat byttet støtdempere foran etter akkurat samme symptomer og endte opp med denne løsningen (fikk hjelp til å bytte av en kyndig mekaniker.). Ble fortalt av BMW verkstedet at det var SACHS som produserte demperene til min bil og at de jeg kjøpte skulle være "like".

Da har jeg shoppet Sachs Supertouring BMW støtdempere (SAC556832) og et servicekit (SAC9000083) hos Torshov bilrekvisita (TB).

TB reklamerer på sine websider -> her med at de har prisgaranti.

Jeg fant ut at Nylunds Bilelektrisk AS i Stavanger selger samme støtdempere (de har bekreftet delenummeret på e-post) til 1090,- pluss frakt (inkl. mva). Jeg skrev ut -> denne siden og tok den med til butikken når jeg skulle hente støtdemperene.

Resultat: støtdemperene som nå har en veiledene pris hos TB på 3680,- (for 2 stk, enhetspris 1840,-) fikk jeg 1502,- kroner avslag på :lol:

Så jeg endte på en totalpris på 2499,- for 2 stk. støtdempere og 1. stk. servicekit. For den "samme" støtdemperen skulle BMW verkstedet ha 2800,- pr stk og 800,- for servicekittet, totalt 6400,- og iflg. mekaniker/verksmester er det "samme" støtdemper... :shock:

Så nå er det bare å avtale tid med mekanikeren og finne en kveld som passer :D Og fortsatt ha råd til å fylle tanken...

Du skal nok ha andre dempere enn akkurat de jeg fikk, da jeg ikke har sportsunderstell (tror de er noen hundrelapper dyrere). Som du ser kjøpte jeg et service kit i tillegg, men der fulgte det ikke med "puten" som fjæra hviler på. Puta på den som ikke lakk var helt fin, men på den som lakk bør den byttes da oljen hadde tært på den.

EDIT: Nå har du 530 og ikke 525, så det kan være forskjell på demper, men tror faktisk at det er samme dempere foran på disse.

Link to comment
Share on other sites

Takk for alle innspill.

Det ble til at jeg bestilte dempere hos GS. Sportsunderstellet gjorde at det ble litt dyrt.. Ca 6000,- med frakt for begge. Men da fikk jeg med tårnlager, mansjetter, pute og fjærskålene nede. Så da regner jeg med at at saken løser seg så snart pakken kommer.

Takk igjen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...