Jump to content

Et par kjappe ang sub, sika og forsterker


 Share

Recommended Posts

Hei!

Fikk noen elementer av en kamerat som er audiofil, og mente de var helt ødelagt. Ikke at jeg tviler på hans ekspertise, men det er et par ting jeg lurer på.

"pakningen" rundt er sprukket på en plass på begge, og derfor fikk jeg de. Går det ann å bruke sikaflex eller noe på baksiden hele veien rundt for å lime sammen igjen og motvirke nye sprekker? Eller blir det litt dumt?

Og når du parallell kobler to elementer, er det dobbel effekt som trengs for å drive de? Det er snakk om MTX Thunder 4000 10" 4Ohms elementer som trenger 200/400 Watt (RMS/Max)

noen forslag til forsterker som kan drive disse til en billig penge?

Takker alle med peiling, for jeg har ikke ;)

Link to comment
Share on other sites

Hvilken som helst forsterker som leverer mer en 300 ordentlige watt i 2ohm, vil lage godt liv i disse. Jo mere jo bedre egentlig.. Er jo ikke slik att de ikke spiller hvis de ikke har tilgang på 400W.

Skriver "ordentlige watt" siden det er mange leverandører som skryter på seg masse effekt. Se etter ett kjent merke og sikringsstørrelse.

Link to comment
Share on other sites

Elastisk lim burde funke fint. Er det revnet rundt hele membranet? Da er det viktig at det er helt beint slik at spolen ikke slår skjeivt.

Hvis det bare er små rifter er det ingen sak.

MTX 4000 serien er griselette å drive. Trenger ikke store tassen av en forsterker til å drive disse. Men bare husk at hvis du skal kople de i paralell så må du ha en monoforsterker. Små to kanalere pleier som regel ikke like to 4 ohms elementer i paralell. Det som skjer når man har to 4 ohms i paralell og brokopler en tokanaler så "ser" foosterkeren 1 ohm. Da ville jeg heller fått tak i en større tokanaler og seriekoplet elementene til 8 ohm. Da brokopler du tokanaleren og får 4 ohm.

Link to comment
Share on other sites

Kjøpt meg Harman Kardon 1500M monoblokkforsterkeren, som gir 360W RMS ved 2 Ohm - fikk høre at dette skulle holde til disse og skulle holde greit til evt andre subber senere og. Det er MTX 4000 12" og ikke 10 som jeg skrev tidligere.

Har limt de riftene som var, og det spiller bra, litt vrenging nettopp pga at de ikke er 100% jevnt rundt, men godt nok for meg til jeg får meg noen andre 12"....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...