Jump to content

E39 5-Serie tok plutselig fyr


KireS
 Share

Recommended Posts

Ledninger kan også begynne og brenne. Det skal godt gjøres med el. brann på et urørt ledningsnett, men er ledningsnettet skjøtet og modifisert på tvilsomme måter kan det fint ta fyr der også. Ikke alltid sikringene hjelper.

Link to comment
Share on other sites

Det er vel ikke utenkelig at ett urørt ledningsnett kan ta fyr. Gummi eldes som alt annet og blir svekket med årene, når det da blir varmt i motorrommet er det fare for at ledningene kan smelte sammen, de er jo som regel stripset sammen 2 og 2 eller mer.

Da jeg kjøpte den første bilen min (E36), fant jeg en liste over ting man bør sjekke på E36, og dette var en av tingene. Men har bare hørt om ett tilfelle, så vanlig er det neppe.

Link to comment
Share on other sites

En av mine brødre kjøpte i år en Skoda Fabia som ble tatt inn til landet som flyttegods for fem år siden av en hyggelig dame. For kort tid siden sluttet flere elektriske ting å fungere og noe gikk "bananas".

Det viser seg etter flere timer på verksted at hele ledningsnettet på bilen må byttes fordi det irrer inne i strømpen som er for tett (altså kan nettet også kortslutte / brenne).

Så bilbranner kan nok skje med de fleste merker bare er uheldig nok...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...