Jump to content

bremser vibrerer


casparij
 Share

Recommended Posts

når jeg trykker lett på bremsepedalen så rister det ganske godt i rattet, men ved hard nedbremsing er det ingenting. Skivene er ikke veldig slidt og heller ikke klossene! Noe annet som kan være feil?

Link to comment
Share on other sites

hvis du legger på litt brems å det rister kun i rattet,

 

vil jeg nok tippe casterstag foringer(evnt jævlig dårlige kuler,men da har du ulyder også for å si det sånn),

 

hvis det rister i også pedalen ved nedbremsing så er det kast i skiver som mest trolig er synderen

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ta og sjekk foringer i casterstag, selve kula på kasterstaget, men har også vært borti at det er kula i selve bærearmen (den rette) som er slitt og gir de symptomene der.

 

Sjekkes enkelt ved å jekke bilen litt opp (la hjulet fortsatt ha kontakt med underlaget) og få noen til å hjelpe deg med å prøve å bevege dekket side til side samt innover oppe og nede mens du legger deg under og ser.

Grunnen til at du ikke skal jekke bilen opp så dekket står i friluft er fordi det blir spenn i alle stag og foringer når vekten på dekket drar støtdemper helt ut og stagene når sin maxgrense for bevegelse og da er det vanskelig å se med mindre det er helt oppspiste foringer/kuler.

 

Gjorde det samme på bilen her om dagen fordi den begynte å småriste litt, da spesielt ved 80-100 km/t ved svakt trykk på pedalen, og det er helt nye skiver, klosser og kaliptere rundt om på bilen. Viste seg å være høyre bærearm der det var god slark i kula (faktisk så kunne en bevege dekket innover sideveis ca 1-2 cm),

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Hadde samme problem som trådstarter, skiftet Casterstag og bærearmer foran, problem solved, bortsett fra litt svak risting i noen uker etterpå, men det kom seg (regner med at det var bremseskivene som hadde fått litt kast pga slitte foringer, men gikk seg til virket det som om)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...