Jump to content

Oljelampe på e46


Super1
 Share

Recommended Posts

Hei Idag begynte oljelampen plutselig å blinke igjen! Det var slik...

den slukna med en gang jeg hadde bilen i gir og clutchen ut... og når bilen stå i fri så begynte lampa å lyset igjen, itillegg til speedmeter-pilen som vandra frem og tilbake veldig unormalt (turtallet)

Akkurat da jeg skulle parkere bilen så merket jeg at det var litt hard å svinge. Så tenkte jeg det kunne være servoolje, for motorolje var på normal nivå.

 

Kan det være servoolja som er blitt tom og trenger å fylles opp eller kan det være annet gærnt? evt hvilken servoolje er det bilen min? 316i 2000 modell.

Link to comment
Share on other sites

Sjekket servo og den så normalt ut på nivå

Prøvde å sjekke under om det var noe lekkasje, men så ikke noe tegn til det..Hører ulyd fra undersiden bak(kanskje eksosanlegget) Har kjølevæske-lekkasje bare men det er jo foran i motorrommet og jeg sørger for å fylle opp når den går tom etter 3 uker ca. Tror ekspansjonstanken som må byttes, men det skal vel ikke ha noe å si for ulyd-problemet ? Kjørte nå i kveld igjen en tur men nå lyste ikke oljelampa, hørte kun lyd i 1.-2. gir. Turtallviseren dundrer opp og ned hele tiden nå :/ 

Link to comment
Share on other sites

Sjekket servo og den så normalt ut på nivå

Prøvde å sjekke under om det var noe lekkasje, men så ikke noe tegn til det..Hører ulyd fra undersiden bak(kanskje eksosanlegget) Har kjølevæske-lekkasje bare men det er jo foran i motorrommet og jeg sørger for å fylle opp når den går tom etter 3 uker ca. Tror ekspansjonstanken som må byttes, men det skal vel ikke ha noe å si for ulyd-problemet ? Kjørte nå i kveld igjen en tur men nå lyste ikke oljelampa, hørte kun lyd i 1.-2. gir. Turtallviseren dundrer opp og ned hele tiden nå :/ 

Ulyden KAN være noe annet, og oljelyset kan være at bunnsensoren er gåen og trenger å byttes.

Link to comment
Share on other sites

Ulyden hørtes ut som om det var noe som var løst eller småstein som var kommet inn i bak eller annet drit. Nå er den også borte og oljelampe lyser heller ikke. Bilen kjører normalt men turtall Pilen går unormalt opp og ned mellom 500 og 1500 på tomgang. Betyr det at den fusker?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Hei, ser at dette er en litt gammel tråd, men jeg prøver ;)

 

Har hatt det samme problemet. Turtallet går ned til 500 rpm, girkassa rister, bilen rister og oljelampa kommer på (blinker)..

 

Fikk fiksa problemet ved å erstatte den fremre (Bank 1) lambdasonden (oksygen sensoren) :)

 

Men kan også være mulig at du suger inn falskluft da dette gir de samme symptomene.

 

Håper dette hjelper 

Link to comment
Share on other sites

Bumper denne med et anna spørsmå i nesten samme kategori:

 

Min oljelampe starter å lyse etter ca 10 sekunder +/- etter jeg starter bilen, og den lyser i ca 10 sekunder før den automatisk slukker seg selv.

 

Noen som vet hvorfor? 

Takk!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...