Sverre_BMW525d

Driftsstans på vei til jobb. Feilsøking

Recommended Posts

Så var det min tur til å sette på nødblinken. Motor gikk fremdeles, men ingen eller bare litt reaksjon ved bevegelse gasspedal. Av og på med tenning fjernet dash meldingene og kunne heldigvis kjøre videre. 

Bmw 525d e61 m57 x drive 2008 (2009) mod.

Men hadde så flere stans, typisk merket jeg at bilen lugget litt og gasspådrag ikke virket. Melding om DSC 4x4 feil i skjermen. Så var d bare å stoppe og restarte. Motor gikk altså greit på tomgang. Viser bilde fra ista feilsøking første stopp. Obs nylig skiftet glødeplugg, se bort fra de fire første meldingene inkl.dab meldingen som har vært der lenge. Stoppen genererte meldingene ved 188680 km.

IMG_20190108_194058.thumb.jpg.c229a1fb1d2f04522ede747fe1df75fe.jpg

Av flere grunner valgte jeg å skifte gasspedal siden den bare kostet 1500 kr og enkelt å skifte. Prøvekjørte og virket ok. Men så kom neste melding dessverre. Nå har jeg kjørt en stund og kun hatt en stopp som genererte disse feilkodene; 

IMG_20190113_195802.thumb.jpg.94e49ed7f8a7df07aad476df90ac8786.jpg

Skjønner nå at feilmelding gasspedal var en følgefeil. Tenker nå mer på feilmeldingen dde supply voltage 1 og den gir denne beskjeden

IMG_20190113_195833.thumb.jpg.e79d01f9ad9f2dcedbec6e112602cafb.jpg

Også lurer litt på lrr feilmeldingen

 

IMG_20190113_200051.thumb.jpg.b1ae3c82426130912995ced076802918.jpg

 

Så er det kanskje dde 4671 voltage supply 1 som er kildeproblemet ???? 

Leste at dette kunne bety kortslutning til b- (b minus)

Da tenker jeg dynamo eller batteri ??  

Obs at bilen gikk kjempebra etter glødepluggbytte flere uker etterpå, 15 mil kjøring hver dag. Batteriet er byttet til agm fra biltema for mer enn et år siden. 

Noen som har en løsning ? Dynamo koster jo 7-10000 så er ikke bare å bytte uten å være litt sikker.

Sverre

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bare et skudd i mørket siden du nevner strøm. Sjekk kabelgjennomføringen i bagasjerommet. Kan se fin ut fra oversiden, men kommer mere tydelig frem når du demonterer. Eventuelt jording på motor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takk. Skal sjekke. Du tenker kanskje batteri og evnt ibs ? Jording motor ble skiftet sommer i fjor. Skal sjekke den og. 

Ser også spenningen ved noen av feilmeldingene var nesten 15 volt. Ibs eller laderegulator ?? Hmm

Men jordingskabel i motor er d neppe. Da har d blitt startproblemer pga lite jording til startmotor. Derfor jeg skiftet den i fjor, helt nesten totalt vekk eiret 😚 med fin grønn farge.....

Gir plutselig kortvarig bortfall av lading fra dynamo slik oppførsel ??

Edited by Sverre_BMW525d

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interessann lesing om jordingsfeil du ga link til. Takk.

Men en liten update hva jeg har gjort; Skiftet gasspedal som gav færre stopp, kun en faktisk, men to dash meldinger. 

Sjekket lading motor og batteri, og nesten samme spenning. Ok. Hvilespenning 12,5 volt ok. Ingen startvansker, sjekket releer og koblinger motor og bak, ser ok ut.

Legger ekstra merke til spesifikk feilmelding om throttle valve actuator, dvs gasspjeld. Sjekket bevegelser ok, så da er det kanskje actuatoren til spjeldet? Kjøpte denne og byttet idag. Vært på prøvetur og det føles flott ut. Håper virkelig det er denne😁

Gasspedal og gasspjeld samarbeider jo, bl.a med to signal verdier som sammenlignes. Er disse utenfor referanse kommer feilmeldingene. Feil på gasspjeldet er også en liten gjenganger på denne bilen.

Så får vi se om det holder ??

P.s Noen med denne bilen som på tomgang merker litt ubalanse/vibrasjon noen sekunder like etter å ha gasset på litt ? Er d normalt ? 

Kommer tilbake med svar om det kommer flere feilmeldinger.

 

Sverre

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.