Gå til innhold

Code CED4


David Øynes
 Share

Anbefalte innlegg

Heia..

Guttungen min har en Bmw 318d 2007 mod E90. Chippet.

Han mistet lappen etter å ha driftet i ei rundkjøring slik at bilen ble ståene i 5mnd uten å bli kjørt (avskiltet)

Ble startet en par hanger i mnd å ble stående på tomgang..

Så en dag var batteri flatt, så vi sku da lade opp batteriet men da ville ikke batteri lades opp. Fikk beskjed av lader at batteri var kaputt.. Kjøpte nytt batteri å monterte dette. Da starter ikke bilen.. Står bare å filer og er ikke nært å starte.. Tar så originalt batteri i boden og setter på lading der.. Funker fjell og blir fulladet.. Monterer så dette tilbake i bilen (da noen mente at batteri mått programmeres for å funke) siden dette funket tidligere… Bilen starter fortsatt ikke… 

Prøvde da å bruke litt startgass for å se om det ble liv.. Noe det ble men stoppet opp igjen da gassen var brukt opp… Konklusjon er at den ikke får diesel frem til motor.. Tenkte først på at det kunne være kondens siden den ble stående i 5mnd med halv tank.. Fylte opp tanken helt og tilsatte kondensmiddel, hjalp ikke…!!

Kjørte diagnose på bilen og koden CED4 kom opp.. : No message from engine management  (0XAA) 

Flere forum mener at dette da er styringsenhet til motor som er kaputt.. Åpnet opp tanken igår der enhet ligger for å se etter fukt, men var knusktørt der..

Bensinpumper starter fint når tenning slås på, men det er ikke antydning til diesellukt i motorrom når man prøver å starte…

Trenger sårt hjelp til å finne ut hva som må gjøres for at guttungen skal få kjørt bilen sin igjen, nå når han har tatt straffen med å være lapplaus i 5mnd.. ;)

anyone..?

IMG_3729.jpeg

IMG_3727.jpeg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Feilmeldingen kan være feil på "electronic fuel pump control module"  som er en egen styring for drivstoffpumpe ser det ut som.  Her er det en som skifter denne på en 335i på Youtube.  På serviceplan står det:  "carry out bus system analysis"  

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så bør man kjøpe en slik modul for å teste om det er årsaken til problemet.?

Er det noen flere relé eller andre gizmoer man kan kjøpe i samme slengen for å eliminere at det ikke er styringsenheten..?

Hvis det viser seg at det faktisk er styringsenhet som er gåen, kan man da kjøpe en identisk brukt en, for så å få den klonet lik den som står i bilen idag.!?

Hvis ja, hvem fjør slike kodingsjobber.?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 8 months later...

Ja stryringsenheten var gåen..!

etter å ha byttet flere relé inni boksen og bak setet så ble det konstatert at det var feil med selve styringsenheten.. Så de tok den ut å sendte den en plass slik at den ble reparert.. Slapp heldigvis å kjøpe ny.. Kom på ca 7k å få den reparert og montert.. 

men mad alt av feilsøking å bytting av div relé kom regning på 16000kr…🤨

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...