Hpi

Members
 • Content Count

  2470
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Hpi last won the day on July 17 2017

Hpi had the most liked content!

2 Followers

About Hpi

 • Rank
  Generalmajor

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Haugesund
 • Kjøretøy
  750ix 2013, ESS tuning.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Leser endel på et tysk oljeforum og så tilfeldig at det lå endel N47 tråder der i forbindelse med at folk spør om råd om hvilke olje de bør bruke til sin bil i forhold til bruksmønster, kjørelengde etc. Dette er flinke folk som vet svært mye om olje og dens oppbygging. Det er enighet om registerproblematikken på N47, saken er å minimere risiko. Det som jeg så gikk igjen er at 0w30 olje ikke gir den beste beskyttelsen. 0w oljer bruker veldig tynn baseolje. Det samme er viskositeten ved 100°C, denne er hakket tynnere enn ønskelig på en 30 olje. Så maks beskyttelse for register får man ved å bruke 5w40 olje, det er masse 5w40 oljer med LL04 godkjenning der ute. Et annet element som sliter på register er innholdet av sot i olja, sot får man av å brenne diesel, så enkelt er det. Men driver man med masse småkjøring og halvkald motor så blir det verre. Når sotinnhold i olja blir høyt så fungerer det som slipepasta for register. Sot får man også fra EGR, fjern EGR eller vær i det minste obs på den og pass på så langt som mulig å slippe mest mulig frisk luft inn i innsuget. Så til slutt har man intervall på oljeskift. 30.000km er helt hinsides på en dieselmotor. Det er flere grunner til det, det første er innholdet av sot i olja, olja er mettet for lenge siden etter 30.000km, det neste er at det kommer litt drivstoff i olja, litt etter litt. Olje blir tynnere og register får dårligere smøring. Olje med 6% diesel og masse sot smører dårlig. Så hvor langt kan man kjøre mellom hvert oljeskift for å være sikker på at motor alltid har frisk olje? 200-250 timer. Desto mer køkjøring, småkjøring og lav snitthastighet man har jo oftere bør man bytte. Så hvordan finner man ut når man passerer 250 timer? Man leser ut snitthastighet i dashbordet og ganger dette med 250 timer. har man da en snitthastighet på f.eks 45km/t så blir regnestykket 45km/t*250 timer som gir et oljeskiftintervall på 11250km. Har man da veldig mye usunn småkjøring med halvkald motor så blir regnestykket 200timer*45km/t som gir 9000km intervall.
 2. Hpi

  Den store finn.no tråden.

  Ja den var billig, mener jeg slo opp nypris da jeg hadde E39 530D og tror den var 500-600.000. Vet ikke om det var avgiftene som gjorde det voldsomme utslaget eller om Bmw priset de forskjellige modellene så forskjellig?
 3. Hpi

  F01 750i Xdrive

  Ja jeg trodde vel ikke at jeg skulle merke noe særlig til det men tenkte det likevel kunne gjøre nytte for seg i motor, ble da veldig positivt overrasket over at det var så merkbart, satser på at det blir suksess for deg også 👍
 4. Hpi

  F01 750i Xdrive

  Skifta olje for et par uker side, har tenkt lenge på å prøve noe annet enn 0w30, det er endel som sverger til 5w40 på disse motorene så det ble Liqui Moly Top Tec 4100 5w40 for å begynne et sted. Denne har LL04. Har også lest endel bra om Liqui Moly Ceratec som er ei oljetilsetning, det er microkjeramiske partikler som glatter ut overflaten for mindre friksjon. Det høres flott ut men siden mange skryter av det så bestemte jeg meg for å teste det. Det ble utviklet til flymotorer slik at de skulle tåle korte øyeblikk uten oljetrykk. Jeg fylte på 9 liter olje og 600ml ceratec. Det skulle være 6% Nå har jeg kjørt 1000km etter oljeskiftet og jeg må si at jeg er veldig positivt overrasket over effekten. Motor går enda litt roligere enn før, den viktigste forskjellen er dog at den føles mer responsiv. Turtall stiger raskere og lettere enn før, de reklamerer med at den indre friksjonen i motor blir lavere og det oppleves faktisk sånn. Tommel opp. Skal sende inn en oljeprøve når denne olja tappes av for å se hvordan den står seg i forhold til motorslittasje. Leste på et tysk oljeforum om ei 5w40 Racing olje med LL04 som heter Ravenol Rup. Denne fikk endel skryt og inneholder molybden og wolfram som også skal glatte ut metalloverflaten i motor. Jeg bestile en kartong av denne så blir det den neste gang. Denne har også LL04 og er i tillegg laget av veldig høykvalitets baseolje.
 5. Hpi

  Flushing av automat/mellom kasse

  Ja jeg tror jeg hadde insistert på nytt filter selv om jeg ikke på noen måte kan påstå at det de sier er feil
 6. Hpi

  Flushing av automat/mellom kasse

  Ja de gir en tilbakemelding på status. Jeg har brukt Automatgearservice tilbake til 2013 da jeg kjørte E39 530D. Har alltid holdt meg til ca 60.000km så da har jeg aldri merka noe forskjell etter de har fått ny olje. Det er nok for lav kjørelengde til det. Jeg ser det som en fordel å bytte olje før noe føltes rart og annerledes med girkasse, da blir det som et forebyggende vedlikehold slik man bytter olje på motor. FCP Euro som er store på Bmw deler skriver litt om Bmw`s defenisjon av "lifetime fill" på ZF kasser. De skriver: "Girkassene er testet med samme olja til 100.000miles/160.000km med en akseptabel mengde feil/havarier. Etter 160.000km er også garantier og goodwill reperasjoner utgått noe som betyr at et havari ikke lenger er Bmw`s problem" Så målet til Bmw er ikke at olja holder evig men at den holder i den perioden de er ansvarlige for kostnaden ved et girkassehavari. "ZF derimot har sin egen serviceintervall på girkassene, denne overstyrer Bmw`s "lifetime fill" og er på 8år/80.000km etter hva som treffer først" https://blog.fcpeuro.com/bmw-lifetime-transmission-fluid-isnt-lifetime Så jeg tenker at det er 2 typer bileiere, de som kjøper bilen når den er ny og bytter den inn før det har gått 5 år, hadde jeg vært en av de hadde jeg fulgt Bmw`s serviceprogram, hverken mer eller mindre. Hva som skjer med bilen for eier 2-3 eller 4 er ikke ditt problem. Så har du slike som meg som kjøper biler jeg liker godt og istedenfor å bytte de ut så bruker jeg endel penger hvert år på vedlikehold og har bilene til de er nesten brukt opp, typisk 400.000km. Er du en slik så er min konklusjon at Bmw`s serviceprogram ikke er tilpasset slike eiere, forståelig nok. Derfor bytter jeg olje på Automatkasse, fordelerkasse, Differensialer, servostyring, frostvæske selv om det ikke står noe sted. Jeg skifter olje på motor hver 8000-10.000km selv om intervall er 30.000km, en må kort og greit ta den litt lenger om bilen skal holde til den blir gammel, det er ihvertfall min teori 😊
 7. Hpi

  Flushing av automat/mellom kasse

  Jeg var oppe i Bergen i Desember og fikk gjort dette hos Automatgearservice. Betalte 13000,- for Flush med filter og 15 liter olje og oljeskift på fordelerkasse, og begge differensialene. Olja på fordelerkasse og automatkasse hadde 60.000km og var ca 2.5 år gammel. Olja på differensialene hadde sitt første oljeskift på 135.000km. Olja så ut slik ut: mørk men fremdeles kan man se noe brunfarge på diffolje og grønnfarge på 8HP girolja. Fra venstre: Front diff, fordelerkasse, automatkasse, bakdiff
 8. Hpi

  Flushing av automat/mellom kasse

  Ja jeg har flusha begge gangene, 15 liter olje. Det viktigste er dog å få nytt filer så det går sikkert fint med et ordinært oljeskift (6 liter ish) med ny bunnpanne /filter også.
 9. Hpi

  Flushing av automat/mellom kasse

  Jeg holder meg til 60.000km etter anbefaling. Differ annerhver gang
 10. Hpi

  Nybilgaranti

  Hedin eier Bavaria både i Norge og Sverige men vet ikke om de er offisiell importør selv?
 11. Kjenner jeg blir matt bare av å se slike lavpanna diskusjoner som dette på Facebook. E9x gruppen holder tydeligvis samme lave nivået som E39 som jeg selv måtte forlate fordi det ble for irriterende å se det lave nivået på altfor mange av innleggene. Hvis det er en fornuftig kar som har noe å melde så drukner det i støyen av "Ronny" med 4" eksos og 4 bar ladetrykk som påstår en masse rart som ikke henger på greip.
 12. Hpi

  Fullt av feilmeldinger. Hjelp!

  Jeg ville ihvertfall begynt med å lade opp batteriet og slette meldingene med et skikkelig diagnoseprogram. Carly er ikke et skikkelig diagnoseprogram. Carly klarer i mange anledninger ikke å slette feilmeldinegen selv om det påstår å gjøre det. Dermed kommer de samme meldingene opp ved neste scanning, du tror de har dukket opp på ny men sannheten er at de aldri var borte. Det ligger også endel såkalte infomeldinger som ikke er så alvorlig og heller ikke krever noe tiltak. Dermed blir gjerne antall feilmeldinger veldig høy med Carly.
 13. Hpi

  BMW dieselmotorer

  Det er en del av ventilen ja, du må bytte hele solenoiden
 14. Hpi

  BMW dieselmotorer

  Nei, det er et lite filter som er en del av solenoiden, den sitter på "eksosen" på størrelse med en fingernegl 😊
 15. Hpi

  BMW dieselmotorer

  Solenoiden som styrer ladetrykket har et filter på lufta, når de skal slippe opp vacuum for lavere turbotrykk og dette filteret er gammelt og tett så klarer de ikke å gjøre jobben. Dette er også en kjent årsak til sprukne innsug pga mottrykk når man slipper gassen. Da må man enten fjerne dette filteret eller bytte solenoid. Jeg kjøpte denne ny da jeg hadde 530D etter tips fra TRF.