Oekern

Medlem
 • Innholdsteller

  79
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Oekern

 • Rang
  Fenrik

Profile Information

 • Kjøretøy
  Corrado G60. Bmw 320d E90

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Resette telleren ? Veldig fint hvis du kan det. Ta kontakt på 99 43 13 63
 2. Hei Jeg har feil på elektronisk rattlås. Har prøvd en ELV emulator men ble ikke kvitt problemet.. Jeg antar det er mulig og kode ut hele den elektroniske rattlåsen ? Er det isåfall noen rundt gardermoen området som kan hjelpe meg med dette ? Må jo da få åpna rattlåsen på et vis først.. Jeg kommer nok ikke til og ta med råd til og bytte øvre rattstamme og evn.t CAS for dette... (Bilen står i Nannestad kommune, Maura)
 3. Oekern

  BMW E92 rød feilmelding. Rattlås?

  Har prøvd en sånn Emulator idag uten at det hjalp noe. Fortsatt samme problem. Ja, jeg satt kontakta riktig vei og sletta feilkoder i CAS. Er det ikke noe annet og gjøre enn og bytte øvre del av rattstammen ?
 4. Oekern

  BMW E92 rød feilmelding. Rattlås?

  Så var det min tur. Det hele startet med at batteriet var flatt. Ladet det opp, men fikk aldri ladet det noe mer opp en 2/4 (under 50%) Ladern ble sjukt varm. Skulle prøve og starte bilen, men dette røde symbolet komm opp når jeg låste opp bilen. Diagnose, fikk «Battery exhausted». Byttet batteri som jeg fikk ladet helt opp - men fortsatt samme problem med rattlås. MEN: Jeg får ikke på tenninga i det hele tatt - så jeg får ikke kjørt diagnose på den ? Hva gjør jeg ? Fikk ikke åpnet Oppdateringen i tråden over her fra tlf....
 5. Oekern

  Økern´s 320d E90

  Bilen ble EU godkjent for en tid tilbake. Fikk feil på bremseslanger bak, yttre. Da jeg skulle bytte disse røk selvfølgelig røret i skjøten - så måtte bytte disse også.Disse var helt mjuke etter salt-angrep. Måtte bytte ABS enheten også. Den sluttet og fungere sensommer 2017. Var overraskende lett og kjøre bilen uten denne på vinterstid. Kjøpte en overhalt enhet på finn og byttet denne på ca halvtimen tenker jeg. Meget enkelt. Var mer jobb med og lufte bremser i etterkant da 2 av nipplene hadde tetta seg, men fikk da åpna dem.. Ellers veldig fornøyd med bilen. Går og går. Bytter olje og filter mellom hver 10-12 tusen KM. Ved neste oljebytte (290-292tkm) bytter jeg også veivhusfilteret. Har 2 utvendige "oppgraderinger" som kommer på plass bare jeg blir ferdig med motorbygget til prosjektbilen.. Det er selvfølgelig helt talentløst og kjøre med 18" på vinter og 17" på sommer.. Burde hatt omvendt/17" også på vinter... Er egentlig ganske deilig med 17" på sommer, "får brukt bilen skikkelig". Supersport senkesettet hjalp m e g e t, i alle fall i moderate hastigheter. Er for mye body-roll i høyere hastighet, men dette er en daily så det får bare være.
 6. Sent går det her, så ikke tenk på det! Jeg MÅ fikse dette problemet nå, absolutt siste frist for EU er 31/5.. Hadde håpet på og kunne få skrudd av disse lysa i dash slik at det forhåpentligvis ikke ble oppdaget på EU, men virker ikke som dette går ? Jeg klarer meg så veldig, veldig bra uten, men dette får man vel feil på ved EU kontroll ? (PKK eller hva nå F det heter) Har funnet en enhet på finn til 2900,- det er kanskje ikke så gærent prismessig ? Når man løsner røra fra ABS blokka, er det vakuum som gjør at det ikke renner væske ? Eller hva gjør man her ? Når man kjøper en annen ABS enhet - trengs det no form for koding ? Eller holder det med og slette feilkode etter bytte ?
 7. Oekern

  Økern´s 320d E90

  Forrige "helg" fikk jeg polert bilen. Brukte torsdag, fredag og lørdag på dette. Det aller første jeg gjorde var og sope garasjegølvet - og det trengtes ! Til forvask brukte jeg først PB toppa med skum Brukte en detailer børste på vanskelige steder Så var det en runde med AG ultra, MPF og bremsestøv/flyverust fjerner Etter dette fikk man en meget god bekreftelse på at all tidligere beskyttelse var borte Etter dette ble bilen tørket og satt i garasjen. Clay var neste på lista Så står man igjen med et rent utgangspunkt som ser overraskende blankt og fint ut Men her er det MASSE og ta tak i. Bilen har straks rulla 280tkm så det aller værste er endel steinsprut i front. Ellers masse annet morro og ta tak i Her kan jeg ikke skjønne annet enn at noen har vært borti meg uten og si ifra Dette er da maskinparken som ble brukt. Begge nyinnkjøpt (North via finn, shinemate ny) Så satte man igang. Framskjerm fører side først ut. Denne gangen brukte jeg jekken for og få noe mer gunstig arbeidshøyde Den groveste polishen jeg hadde har 1500 slip. Antar at det er derfor jeg ikke ble kvitt alle ripene Forutenom dette ble jeg fornøyd med resultatet Så var det førerdør Panser (med MYE steinsprut) Lakkskade passasjerdør og øvrig Sola glimta til litt så jeg åpna porten for og se om man fikk en liten oppfattning av resultat Bakdør Tak Sideskjørt. Aner ikke hva dette er for noe Bagasjelokk Bakfanger På lørdag fikk jeg sjukt dårlig tid. Det var dåp på søndag så jeg måtte bli ferdig - og før jeg var ferdig fikk jeg en telefon om at besøket var på plass. (Rart ting alltid skal ta lengre tid enn man trur) Så plastdetaljer og ruter måtte jeg ta i ettertid. Da det ble sjukt stress på slutten lørdag rakk jeg heller ikke og ta noen ferdig-bilder. (Sola var borte uansett) Og etter dette har bilen vært møkkete når sola har vært framme. Så dette får jeg legge ut seinere. Jeg har heller aldri helt fått sett over bilen i sola, rein. Så jeg er fortsatt ikke helt sikker på hvor bra/fornøyd jeg er med resultatet. Jeg ble litt "skuffet" over at jeg ikke klarte bli kvitt alle ripene, men man må tydeligvis grøvre til enn 1500 slip i polishen ? Hva anbefales ? Må si shinemate maskinen overrasket stort. Lite virbasjon og meget hendig plassering av turtallsknapp. North detaling maskinen skuffet stort med mye vibrasjon og håpløs plassering av turtallsknapp. Jeg måtte fordele produkt, stoppe den, justere, starte den igjen. På shinemate kunne jeg enkelt justere uten og måtte skru av maskin/bytte ´håndgrep.
 8. Oekern

  Økern´s 320d E90

  Da var Supersport senkesett montert. Ble ferdig lørdag. Veldig grei skruing egentlig. Fikk lånt verksted med løftebukk - og det gjør jo alt mye enklere. Fikk og god hjelp av en kompis. Alt av lagre og gummi ble bytta, men da "skivekappe" ikke fulgte med bumpstopper kit (som jeg trodde) ble det en jalla-løsning på den ene siden bak. Brukte ei vanlig skive istedenfor og brukte om igjen den gamle på andre sia. Kjøper delen ny og bytter om etterhvert begge sider. Trodde bilen skulle bli lavere foran. Hjulbuen bak er nærmere dekket enn foran, men jeg syns ikke bilen ser baktung ut - HELDIGVIS. Hater det utseende, men når man legger merke til hjulbuene så er det jo alikevell noe irriterende. Settet er jo stivt, men var forberedt på det værre, så positivt overraska. 30/20mm senk + senkeskåler framme.
 9. Oekern

  Bruke skive istedenfor orginal «kopp» ?

  Ja riktig. Det tenkte jeg ikke på. Monterte med skive, men var jo veldig enkel skruing, så bytter til original del etter hvert.
 10. Sitter i saksa i manko av en del som ikke lar seg gjøre og få taki på en lørdag. Eller har du tips ? Det gjelder del nr 4 på bildet under. Denne gjør at foring over bumpstopper ikke glir videre ned på demperen. Uten denne får man ikke hold på underside av dempertårn. Er det noen som har tanker/inspill ved bruk av skive istedenfor koppen ? Sålenge man får hindra foring fra og gli ned så blir den jo låst i dempertårn, så jeg inbiller meg at man ikke behøver koppen rundt bumpstopperen - eller er det noe jeg ikke tenker over ? Alle innspill mottas med stor takk !
 11. Oekern

  Økern´s 320d E90

  MÅ man ha fjørklemme for og få ut demper forran/montere nye ?
 12. Oekern

  Økern´s 320d E90

  Ja okei, men strammer man ikke til litt væl mye ved bruk av muttertrekker ? Har fått foringene nå, så mulig det blir bytte i morra hvis det ikke blir for kaldt. Stedet jeg har fått lånt er det ikke fyring i..