tennbrikket

Members
 • Content Count

  1061
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

tennbrikket last won the day on February 21 2017

tennbrikket had the most liked content!

About tennbrikket

 • Rank
  Brigader

Profile Information

 • Kjøretøy
  02 E46 320D

Recent Profile Visitors

3017 profile views
 1. tennbrikket

  Den store finn.no tråden.

  jeg vet ikke om jeg er snål, men jeg syns ikke alcantara ser like eksklusivt og fint i biler nyere enn e46. ( Tenker BMW her, digger alcantara i nyere porscher osv) Dog er det min veldig subjektive mening. Syns for så vidt alcantara er supert, men i en 5er så kunne jeg tenkt meg skinn. Dog godt folk bestiller bilene med forskjellig utstyr. Kjedelig om alle hadde hatt samme farge, utstyr og motor.
 2. Gleder meg til vårens lakkrens selv. Ser vaskeripene kommer fort nå om vinteren enda jeg prøver å være så forsiktig som mulig. Lyst til å prøve coating til sommeren, aldri lagt det før, men ser ut som det begynner å bli enklere for mannen i gata å jobbe med.
 3. Lite som slår en nyvasket topazblau 😎 Fikk tatt en runde selv på min i dag. Skal på etterkontroll og fiksing av noe småtteri på verksted til uka, og jeg har den tvangstanken at jeg ikke klarer å levere fra meg møkkete bil.
 4. tennbrikket

  BMW E46 320DAT EU kontroll :(

  er helt klart subjektivt dette. Velger derfor ikke å nevne verksted. Dog så var bilen hos bilia for ett par tusen km for hjulkontroll. Der fikk jeg også en tilstandsrapport på hvordan bilen var under. Byttet samtidig noen slitedeler mens jeg var der, og mekanikeren var generelt fornøyd med hvordan bilen var under mtp alder og km. Jeg regner med han hadde nevnt at det bremserøret var på vei til å "dø".
 5. tennbrikket

  BMW E46 320DAT EU kontroll :(

  Liten oppdatering på fredagskvelden. Lite som skjer, gnur seg i salt annenhver uke. Bytter på å kjøre til jobb med en kollega så får holdt seg unna litt salt. Hadde EU i desember, gikk ikke sånn kjempebra. Litt skuffet da det var omtrent 20k km siden forrige EU og da var det null feil, og eneste som har skjedd de to siste årene er oppgradering av understell. Reagerte dog på noen av feilene jeg fikk. Rustne bremserør, oljelekkasje, parkeringsbrems og bærearmer bak. Rustnebremserør og oljelekkasje sa jeg meg uenig i og da jeg begynte å stille litt kritiske spørsmål til kontrolløren så ble jeg bare avvist. Oljelekkasjen kunne jeg "nesten" forstå, jeg hadde montert veivusfilteret feil en gang i tiden, så det svettet litt olje her. Ikke nok til at jeg måtte etterfylle, men det var da noe søl. Dette rettet Quickfix opp da bilen var inne for tuning. Bremserør syns jeg hørtes litt snålt ut da bilen er understellsbehandlet og kjørt svært lite i salt opp igjennom årene. Importbil og gått i bardufoss i mange år, så denne hadde knapt sett salt før jeg fikk den. Hadde den på ett annet verksted i dag, og de krysset bort de feilene da de mente det var piss. Bilen lakk ikke olje når de så på den, og bremserørene så fine ut alder og km tatt i betrakning. Er jo ingen nybil dette her. Har bestilt opp nye bærearmer. Satt GS performance armer der med alu foring hvis jeg ikke tar feil. Kjedelig å gå tilbake til originalt da det visstnok er noe "ræl" i forhold. Endte opp med powerflex, så bestilte disse fra koed istad. Ser ikke ut som en kosejobb, så dette blir satt bort på verkstedet jeg hadde den på denne uken. Satser på eu godkjent bil som er klar for 2 nye år og mange km i løpet av nærmeste framtid. https://koed.no/no-no/product/PFR54615G
 6. tennbrikket

  E91 335d LCI

  Kjedelig med vannlekkasje, men jeg ser ikke noe irr på kortet?
 7. tennbrikket

  Den store finn.no tråden.

  https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=167055211 Ser man bort i fra prisen. Er vel vanskelig å prissette en sånn bil. Så hel og pen ut km tatt i betrakning. Litt rust her og der, som det blir på eldre bruksbiler uansett merke. Tror faktisk aldri jeg har sett en E36 med så høy km stand.
 8. tennbrikket

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Siden der diskuterer om vekt så anbefaler jeg dere å lese om unsprung weight og hvordan dette påvirker bilen. Dette er vel vekten som har mest å si under akselerasjon. Hvor mye veier bremser, felger og dekk på alle bilene i testen f eks. De fleste vanlig personer driter jo i det, akkurat som de fleste som går ut og handler en ny bil driter i om Audien veier 2 tonn, mens bmwen veier 1.9 tonn. https://www.eeuroparts.com/blog/unsprung-weight/
 9. tennbrikket

  Ingvaldsen's e39 530dat og M5 - ny oppdatering s24

  Kan anbefale tunap. Mercedes AMG godkjenner hvert fall bruk av dette.
 10. tennbrikket

  E46 E60 eller snnet

  En e46 med riktig oppsett på felger (bredde, ET), m sport understell eller annet premium understell (kw osv) med så mange foringer som overhode mulig i powerflex da originale foringer på så gamle biler begynner å bli dårlige. Da har du en meget sporty og "jordnær" bil.
 11. tennbrikket

  E46 E60 eller snnet

  E46 hvis du skal ha sommerbil/kosebil. E60 hvis du skal ha 365 dager i året bruksbil. E46 begynner å bli gamle så rust er ett faktor på endel av bilene. E60 er jo noen år nyere som regel, og virker til å holde seg bedre mot rust, selv om enkelte har nok stygge rustangrep der også.
 12. tennbrikket

  Problem med xDrive - E92

  Carly er sikkert greit det, men jeg hadde nok prøvd og funnet noen som har ista tilgjengelig for å se hva BMW sitt diagnose verktøy sier. Kan fort hende det gir samme koden, men verdt ett forsøk.
 13. tennbrikket

  Den store finn.no tråden.

  fikk ikke f11/f10 525D x drive med 6er, er vel kun de første f10/f11 525d som har 6er
 14. tennbrikket

  Den store finn.no tråden.

  byttet man det preventivt nå, så burde man ha bil til 500k km forhåpentligvis. Mye utstyr ser det ut som også.