bmwadept

Medlem
 • Innholdsteller

  5
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om bmwadept

 • Rang
  Korporal

Profile Information

 • Kjøretøy
  F11 520D
 1. bmwadept

  BMW F11 hard og stiv etter bytte av luftfjær

  Det var det som hadde skjedd, løsnet under og stuket seg. Tror det er viktig å følge med når man senker bilen med jekken, tok det gradvis og lot den fylle seg etter hvert som jeg slapp ned. Gjorde dette langs veien i regnvær.. Måtte kjøpe ny luftfjær
 2. Venstre luftfjær sa poff under kjøring (skjedde 20 meter etter fartshump i cirka 30km/t). Det var den originale BMW versjonen som allerede er byttet en gang på denne siden etter bilen var ny. På den andre siden hadde jeg byttet til Arnot. Den hadde lagt seg ned 2 uker før den røyk, men var helt tett og fin frem til den røyk. Jeg byttet til Arnot typen og bilen heiser seg opp til rett nivå på begge sider. Problemet er at fjæringen har blitt veldig hard rett etter jeg byttet. Og det er klakke lyder fra venstre bak når det er "bevegelser" i bilen. Det ble sånn rett etter jeg byttet. Kjennes ut som det bare er venstre bak som er stiv. Og ja det er ikke tvil om at noe er galt, den er dønn stiv etter man kjører over fartshump, jeg lar bilen stå. Bilen har gått 190 000km så jeg bestilte gassdempere og demperlager til begge sider bak. Tenkte å bytte dette uansett og da får jeg inspisert både luftfjær jeg monterte og nivåsensorene. Lurer på om det kan være noe galt med nivåsensoren, at den pumper så mye at gassdemperen går i høyeste posisjon og at den blir stiv på grunn av det. Er det mulig? Veit at bilen burde blitt myk om demperen er defekt, men det vil vise seg. Jeg skal lese av med OBD2, kanskje det ligger en feilkode på nivåsensor. Er det noen som har noen tips?
 3. bmwadept

  Spon i diselsystem F11

  Etter å ha lest denne tråden blir jeg litt nervøs for min egen N47. Det hele virker som en stor skandale. Min oppfatning er at TRF gir inntrykk at det er barnelærdom at CP4 versjonen ryker før eller siden og skaper store følgeskader. Etter å ha Googlet litt så får jeg ikke så mange treff på andre forum som jeg hadde forventet. Ja det skjer og ja det er en stor svakhet, men jeg prøver å se hva sannsynligheten er for at det skjer. Hadde frekvensen av 100k reparasjoner vært så høy så vil jeg tro dette ville blitt diskutert mye mer. Jeg har fulgt med sporadisk på finn.no og sortert på BMW F10/F11 med N47 moteren og høyest kjørelengde. Svært mange har byttet motoren, men jeg har kun sett en gang at noen hadde byttet dieselpumpa. Det jeg skriver om observasjoner på finn.no får dere ta med en klype salt og søke selv, da jeg har ikke finkjemmet alle annonser og modeller (bare F10 og F11) Jeg har også en oppfatning om at mange bilforhandlere ikke oppgir historikk på store reparasjoner. Min 2011' F11 har gått 190k med samme motor, turbo og dieselpumpe.
 4. bmwadept

  Luftfjærer F11

  Det ligger video på youtube fra Arnott der de bytter på en X5. Det er lik fremgangsmåte på F11. Et par ting som er litt ulikt i forhold til videoen. Jeg koblet ikke ut kompressoren, bare skrudde av tenningen. Jeg måtte punktere belgen med kniv siden den hadde blåst seg opp før jeg begynte. Deretter klemmer du den sammen så den løsner fra bunnen, så skal du vri så den løsner i toppen. Var knotete å vri den nye på plass, men du kjenner om den kommer i sporet. Vær forsiktig når du skal jekke bilen ned samtidig som den blåses opp igjen. Anbefaler å smøre inn med silikon for å øke levetid på gummien. Jeg brukte "Vinyl and rubber care" fra Autoglym.
 5. bmwadept

  Flushing automat F32

  Jeg flushet min 520D F11 på 150 000km. Jeg søkte opp verksteder som hadde BG "flushe-maskin" fordi jeg ville at det skulle flushes og ikke bare tappes fra bunnpanne. Skulle koste 6000,- kr. men ble 1200,- kr. ekstra siden verkstedet ikke hadde adapter som passet på denne kassen. De sa de ringte BG og de hadde heller ikke dette. Så de 1200,- kr gikk til ny oljekjølerrør som de måtte kappe. På faktura stod det at de brukte 13 liter olje. Fikk tilbud fra et annet verksted med samme BG flushe-maskin på 9800,- kr.