Gå til innhold
  • blogginnlegg
    10
  • kommentarer
    62
  • visninger
    61651

Swirl flaps -myter og fakta


TRF

visninger

 Share

BMW dieselmotorer fikk swirl flaps første gang på m57d30, altså e39 530d 184hk. Etter introduksjonen her har det vært et fast innslag i de aller fleste dieselmotorer, BMW som hos andre.

Hva gjør dem? Kort; De øker fyllingsgraden. Med andre ord, «flapsene» lukkes, og motoren vil under visse forhold ta til seg mer luft enn om dem var åpne. Disse forholdene er lav belastning og lavt turtall, så fort du gir mye gass så stenges dem helt.

blogentry-61063-0-59984400-1383825387_th

Flapsene stenger altså det ene settet med innsugskanaler, slik at all innsugsluft må gå via den ene innsugskanalen (per sylinder). Dette øker luftas hastighet, som i det aktuelle arbeidsområdet øker fyllingsgraden, altså mengden luft sylinderen tar til seg på den takten. Den samme funksjonen vil ha minska fyllingsgrad på høyere turtall og eller belastning. Er ikke dette bra? Jo. Men i det aktuelle området går allerede motoren med et kraftig luftoverskudd. En viktig grunn for å øke fyllingsgrad er altså at med økt fyllingsgrad i et arbeidsområde med kraftig luftoverskudd, vil man altså kunne kjøre mer EGR. Swirlflaps er altså, for å runde av på en kort og grei måte, 100% avgassrelatert, og de har ingen innvirkning på motorens effekt. Dersom de ikke åpner helt vil de derimot påvirke motoreffekten negativt.

Hvorfor er dette noe å tenke på? Systemet i seg selv er jo greit og relativt uproblematisk. Problemet som etter hvert har fått mye oppmerksomhet er at disse spjeldene kan løsne. De vil da bli sugd inn i motor, med havari som følge.

TRF Performance leverer derfor erstattere for disse flapsene. Disse er maskinert aluminium, med nye o-ringer som tåler miljøet i innsugsmanifold. Disse har altså ingen deler som kan løsne og bli sugd inn i motor. Dette er en rimelig og enkel oppgradering som totalt eliminerer risikoen for såkalt «swirlflaps havari» som har kostet flere BMW eiere dyrt.

Konkurranse: Bimmers.no har blitt nylig fått en real oppgradering. Men friskt blod og nye løsninger for medlemmene har TRF Performance nå fått muligheten til å inngå et samarbeid med Bimmers.no, et samarbeid medlemmene vil kunne nyte godt av med muligheter for eksklusive tilbud, konkurranser og gruppekjøp. For å feire dette gir TRF Performance 1stk komplett sett swirlflaps erstattere + komplett pakningssett til innsugsmanifold til en heldig bruker gjennom en konkurranse Bimmers.no holder. Det spiller altså ingen rolle hvilken motor du har, vi leverer riktig sett til deg. Hvem er dette aktuelt for? Alle! Men motorer som kan bruke dette er i grovt: m47n, m47n2, m57, m57n og m57n2.

Delta i konkurransen her:
 

 
" data-width="550">

For mer interessant lesing om swirl flaps og dieselmotorer, følg denne loggen og besøk gjerne dieseltråden under "DIY og Prioriterte Tekniske Tråder" i forumet.

 

 Share

2 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Hvordan kan jeg finne ut, eller kan noen fortelle meg, hvilken dimensjon Swirl Flaps blindere jeg skal ha til min bil. 

 

2001 E46 330xd

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...