TRF

Members
 • Content Count

  6190
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  31

TRF last won the day on April 26

TRF had the most liked content!

About TRF

 • Rank
  General

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. TRF

  Lite kraft

  Har du lest feilminnet?
 2. R90 har ikke noe høyere trykk. Hvis du ikke vet hvorfor du skal ha den så trenger du den heller ikke
 3. Her var det så mye rør at selv om det skulle være et godt poeng så forsvinner det liksom.
 4. TRF

  Daukjørt barnehagebil?

  Trodde det var _noen_ år siden jeg hadde avlivet "høyt turtall" som en løsning.. Ellers helt riktig som Kvasi sier, vilkårene for regen må være oppfylt, og det er de ganske enkelt ikke når ikke motor er driftsvarm. Men, når det gjelder nøkking, dersom det er fra motor så er ikke EGR feil ukjent på disse (med dpf feil som en typisk følge).
 5. TRF

  BMW E92 Gatebil Extr

  Husker ikke i farten, men når jeg så på dette så konkluderte jeg med at den var veldig tung (typ dobbel vekt av manuell?), og at det ikke ville holder til mitt bruk (noe over 800). Svindyrt å oppgradere clutchpakker. Men viktigst av alt, den "styringa" enkelte svensker og nederlendere har brukt blir noe komisk. De går forbi kassas styreenhet og kobler seg rett på solenoider såvidtjeg kan se. Det er også sånn den oppfører seg under bruk. Og da forsvinner jo store deler av poenger spør du meg (da du ønsker tilpassing av turtall, moment, og opp/ned ramping).
 6. TRF

  3 dager med nye X5, G05 30d

  Jeg har sett videoen ser du. Igjen, det er ikke sånn at alle andre "ikke har skjønt det". Raptor er en grisekul bil. Spesielt hvis du bor på et kontinent hvor det faktisk er tillat å kjøre i terrenget (hvilket det ikke er i Norge for eksempel). Enda kulere når drivstoffet ikke koster 17 kroner literen. Enda kulere når du ikke har flåtekrav å forhold deg til. Og enda kulere når du har en grunnmodell å basere det hele på, og igjen, enda bedre når det passer imaget til merket. Nei, BMW burde absolutt ikke bygge en konkurrent til Raptor, selv om jeg personlig gjerne skulle sett det. De burde dessverre bygge de meningsløse coupe variantene, for de koster "ingenting" å bygge, og utnytter deler av kjøpegruppens behov for å være "litt annerledes". BMW kan ikke gå inn i en ny, dyr, kategori (jeg regner på ingen måte en "coupe suv" som en ny kategori suv) uten å levere et troverdig produkt. På BMW språk så betyr det "den beste". Det ville vært helt uhørt om ikke m3/4 og m5 var klasseledende. Dette ville krevd en helt egenutviklet bil (kan fint være på x5/7 plattform, men det ville vært omfattende endringer), med dertilhørende kostnad. "Ingen" kjøper slike biler i Europa og Kina. I USA? En BMW "hoppebil"? Den hadde vært legendarisk, men salgstall? Tviler. Sterkt. Mercedes kan ikke sammenlignes, de leverer nyttekjøretøy. Bare det å snakke om div toyotaer, grand cherokee etc i samme håndvending som Raptor sier egentlig sitt. Da har man ikke skjønt hva Raptor er, og hvorfor den selger så bra.
 7. TRF

  BMW E92 Gatebil Extr

  Har sett litt på de standalone controllerne, og de gir ikke mening i det hele tatt. Kassa er også tung med stor t, og begrenset hva den tåler. Kan du derimot beholde original styring av den, og ikke overskrider momentgrenser for mye ville jeg vært langt mer positiv.
 8. TRF

  3 dager med nye X5, G05 30d

  Det er altså ikke sånn at alle som er uenige med doug (eller deg) "ikke har skjønt det". USA er fortsatt bare ett av 3 store markeder, og imaget der er iallefall bortimot uforenelig med noen off roader. Hvor bra selger Grand Cherokee eller wrangler i Europa i forhold til X serien? BMW har nok stålkontroll på valget om ikke å produsere en fullblods terrengbil. Selv om jeg som entusiast gjerne skulle kunne kjøpe BMW sin "Raptor", så skjønner jeg også veldig godt hvorfor det ikke er sånn (og årsakene er mange) Og dette på tross av at de over tid har dominert Dakar med sitt semi fabrikksteam x-raid.
 9. TRF

  3 dager med nye X5, G05 30d

  Doug er her ute og sykler (og det er ikke første gang). I Europa selger ikke en eneste ekte off roader bra (av helt naturlige årsaker). Det finnes ikke bruk for dem, de vil rasere flåte utslipp, og kreve enorme summer å bygge relativt til antall biler. Da har vi ikke begynt å snakke om at det måtte vært gjort på en delikat måte ift bmws image, og de ville vært tvunget til å lage "den beste" for ikke å skade egen merkevare.
 10. Jeg er også svært fornøyd med min e70 (pre facelift, 30sd, M-sport, active drive, Comfort etc). Men den er relativt dyr i hold sammenlignet med 3/5 serie. Noe så enkelt som dekk (x5m 285 foran og 325 bak) blir en betydelig utgift, og det er begrenset utvalg. Den bruker også relativt mye dekk (noe kan nok tilskrives kjørestil). Drivstofforbruket opplever jeg også som "uhelbredelig høyt" ved småkjøring (men så kjører jeg ikke "pent" heller). Jeg har hatt e53 også, og det er "ingenting" som er billigere med e70, så her er jeg litt uenig med fxslin. Antagelig fordi km standen på hans bil er unormalt lav, og man naturligvis ikke bør ha problemer så tidlig. Ellers er det en fantastisk kjøremaskin. Ingen over, ingen ved siden av (annet enn muligens nyere Cayenne). Til og med kona kjører komfortabelt over 200 (over tid) på a-Bahn. Ingen annen bil i denne vektklassen kan skilte med lignende kjøregenskaper når det blir trangt og svingete heller. Den har også mer enn adekvate nok terrengegenskaper, med svært effektiv xdrive (senterkasse/fordeling). Jeg har hatt min ute i vaskeekte terrengkjøring mer enn en gang (spesielt med e53) og satt på plass en del "ekte terrengbiler". Jeg synes også hele terrengegenskaper diskusjonen er søk, da "ingen" faktisk driver med terrengkjøring i Norge utenfor organiserte former. Så til ditt bruk er e70 mer enn godt nok. Obs: Trenger du M-sport? For min del er det et must, men det er ikke tvil om at det ift dekk er rimeligere med noe "kjipt" noe. Komfortmessig også bedre med litt høyde på dekk. Personlig synes jeg også at pre face m-sport kanskje er den peneste av de alle. Denne bilen er bygd i USA (som e53), og det merkes. Tenker da på bruken av hardplast og tidvis litt "skranglete" lyder fra dører etc. Det er enkelt med et motorbytte på rwd, xdrive er noe _helt_ annet. Det er også mer å vedlikeholde. Men hvis 4wd er et must kommer du jo liksom ikke unna. Foringer og kuler - du kan nesten like gjerne bare bytte alt med en gang og ha fred Tung bil - bør ha en del effekt. Jeg har 30sd med TRF Steg 2 (375hk), og synes ikke egentlig det bør være noe særlig mindre. Relativt høyt drivstofforbruk ved sinna småkjøring eller veldig høy hastighet. Unntaket er om du kjører pen langkjøring i Norge (ikke så mye over 80), da er den fin fin (ikke vanskelig å komme seg ned på 0,7x tallet).
 11. Sikker på du ikke har denne styringa av luft til radiator? Og BMW kan jo hjelpe deg, men du må nok da sette inn bilen sånn at de faktisk får feilsøkt, og ikke bare gjette over disk.
 12. Nei Nei Nei... Orker ikke engang å begynne å ta i det fanatiker tullet der. De gode poengene og den fornuftige diskusjonen drukner i fanatisme.
 13. TRF

  '09 335d - 6HP26 eller 6HP28?

  HP26Z = HP28 så vidt jeg vet, og uansett er vel clipictrial fasiten.
 14. TRF

  Den store finn.no tråden.

  Det er ikke gjennomført et karosseribytte etter den krasjen da? Siden reg nr er byttet?