Jump to content

TRF

Members
 • Content Count

  6672
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  40

TRF last won the day on July 7

TRF had the most liked content!

About TRF

 • Rank
  General

Profile Information

 • Kjøretøy
  Flere

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vi må ikke glemme hva debatten har vært her inne. 2012, 5 år, slutten for bensin og diesel. Såååå fantastisk var faktisk denne "nye teknologien" representert av model s. Så har vel ingen sagt at det ikke er mulig at batteribiler overtar (Altså ikke lenger tilgang på bensin/diesel) men vi har påpekt at det ikke kom til å skje på 5,10, faktisk trolig ei heller 15 år. Og vi er på god veg til å få rett, veldig rett. Vi har også påpekt at den eneste måten dette kan skje på (15 år) er gjennom tvang fra politisk side, og at batteribilens fortreffelighet ikke er nok (eller mangel på). Og selv med tvang tror jeg 15 år er bortimot umulig. Nettopp ja. Ingen motorer skal produseres av Magna med andre ord (som ditt første innlegg sa). Man må også huske bakgrunn: fabrikken i steyr (i byen ja, bmw fabrikken, ikke Magna eller andre) produserer dieselmotorene (i hovedsak). Det har vært gjort et enormt arbeid (helt uavhengig fra elektrifisering) med å gjøre disse så felles som mulig i konstruksjon med bensin, trolig nettopp for å kunne begrense antall steder som bindes opp i motorproduksjon. Ingen dramatikk her i gården altså.
 2. Kilde? Jeg mistenker en feil her. Nei ærlig talt. Vi har hørt på gnålet om "slutt på bensin/diesel innen 5 år" siden 2012. Ingenting akselerert med da å snakke om 2030.. altså i beste fall 18 år (fra messinga begynte), og ikke 5.
 3. Jeg kan lite om akkurat dette, men er ikke dette nesten konkurransetilsyn-mat?
 4. Nei, snarere tvert om. Du har det eneste produktet på markedet som ivaretar akkurat dette
 5. TRF

  Hva er casterstag?

  11 er bærearm, 6 er castersrag.
 6. TRF

  BMW dieselmotorer

  Ja, det går fint. Det er fjær inni der, men det går fint å bytte om du er litt forsiktig, og det pårviker ikke noe i motsetning til lokket (regulator).
 7. @Basse Lusk - du mener grafen som er kuttet på 3700rpm for at den skal se bedre ut?
 8. TRF

  Tips til bra klosser

  Misforstå meg riktig, hvis du var fornøyd med yellowstuff til ditt bruk, tut og kjør Min erfaring er at OE er bra til "vanlig +" bruk, og trenger du noe mer ville jeg da heller kjørt på med en trackday kloss fra et "bedre" firma. Ferrodo, PFC. Som norsk PFC forhandler selger vi noe PFC trackday klosser, og en del race klosser (naturligvis).
 9. TRF

  Tips til bra klosser

  De som stod i "de store" kalipperne, eller på bilen?
 10. Tror jeg fortsetter med å starte bilen før jeg spiser på morgenen de absolutt kaldeste dagene jeg
 11. TRF

  Tips til bra klosser

  Ok, så du spør om en EBC kloss, som koster like mye som original klosser (i ditt tilfelle ca 2000) som en mer aggressiv kloss enn originalt? Problemer er nettopp hva er "bedre" (ref lista over med karakteristikker). Min erfaring, og andres som bruker mye brems, er at EBC generelt ikke er verdt å bruke hverken tid eller penger på. Skal du ha en trackday kloss, kjøp en trackday kloss fra en mer habil leverandør. Jeg tror (tar litt fra hukommelsen) at våre PFC trackday klosser kun ligger like over det i pris (men de finnes ikke til alle biler). Det samme kan sikkert ferrodo (og tilsvarende) få til.
 12. Ser at jeg også har fått feilkode på den der. Hvordan var den å bytte etc?
 13. TRF

  Tips til bra klosser

  Jeg har ikke prøvd alle compouds av ebc bare så det er sagt. Men du finner masser erfaring om EBC fra de som har prøvd det, og gjerne de som har gått over til noe annet. Mange som kjører det vil forsvare EBC (som man ofte gjør med egne kjøpe), men ofte uten å ha prøvd de reelle alternativene. For å mene noe om klosser må man mene noe om hva de skal gjøre for deg. På en vanlig bruksbil er det gjerne ting som friksjonskoeffisient, modulering, hvor høy varme de tåler, hvordan friksjonen forandrer seg med temperatur, hvor harde de er på skivene, og hvor mye de støver. EBC har aldri imponert, på noe vis. Du vil ikke se veldig mange "seriøse" som kjører ebc. Til vanlig "allround" bruk, fungerer originale/textar/jurid utmerket. Langt bedre enn alle andre "standard" klosser. De legger ikke igjen slike belegg som mange klosser gjør, og de driver ikke å "deler seg" fra plata. Trenger du noe som tåler enda mer temperatur snakker vi om en typisk "trackday kloss". Her finnes det flere å velge i. Ferrodo er populært, samt PFC som vi også er forhandlere av. Dette er klosser som gjerne har noe mer bitt, og tåler noe mer temperatur enn de originale (som tross alt allerede er ganske bra). Dette må dog ikke forveklses med en "race" kloss. De tåler typisk ikke 12 runder max attack på en bane som krever litt av bremsene (våler, rudskogen), på en bil som er satt opp fra "race" (mer grep). De tåler dog den typiske klubb/trackday kjøringa helt fint. De tåler også ringen og lignende uten problemer. Når man går over på "race" klosser får man brått et bra spekter med compounds å velge i. Disse har typisk betydelig høyere friksjon, er lineæare og presise i modulering begge veger, er langt hardere mot skiver, og tåler veldig høye temperaturer. Enkelte kan bite relativt dårlig når kalde (dette problemer er dog ikke like stort i dag). BMW bruker ikke EBC (textar og jurid). BMW Motorsport bruker ikke EBC (de bruker i hovedsak PFC og Pagid race klosser, enkelte tilfeller av Ferrodo og Raybestos). Porshce bruker ikke EBC, ei heller Porsche Motorsport. Jeg vet ikke hva de "vanlige" bilene bruker, men jeg vet at Porsche motorsport (og de gromme bilene) går på PFC i dag.
 14. TRF

  Tips til bra klosser

  Jeg prater fra erfaring med alle de nevnte, og langt flere. Den hundrelappen mellom EBC og Textar endrer ikke på anbefalingen. Men, jeg har faktisk EBC klosser på ene bilen min nå, ikke fordi de er hverken gode eller billige, men fordi det var det eneste som var tilgjengelig på dagen. Det er med andre ord "ok" å kjøre på (som alle andre billige klosser), men de er ikke å foretrekke.
 15. TRF

  Tips til bra klosser

  Ebc et ok hvis du skal ha "Det billigste" og det var ebc. Textar og eller jurid er oe alternativene, og langt bedre. Skal man ha klosser til "trackday" eller tilsvarende finnes det langt bedre alternativer, og ebc burde fortsatt ikke vurderes.
×
×
 • Create New...