TRF

Medlem
 • Innholdsteller

  6006
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  28

TRF vant dagen sist November 23

TRF hadde mest likt innhold!

Om TRF

 • Rang
  General

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. TRF

  e61 530xd downpipe

  Relativt grei sak. På din bil må du av med motorlabb som minimum.
 2. TRF

  e61 530xd downpipe

  *ja* Hva lurer du på?
 3. TRF

  Uorginal DPF, erfaringer

  De jeg har sett har ikke levert i nærheten av et org rør, og vært tette etter relativt kort tid. Dersom du har fått melding på filteret er det bare å gjøre klar for enten å skifte, eller å fjerne, med eks TRF Steg 2.
 4. TRF

  BMW dieselmotorer

  Gjennomføringen til swirl flaps om du har dette.
 5. TRF

  Mobil1 Peak Life 5w50 har forsvunnet...

  Jeg har også merket meg dette. Noen som tar på seg jobben med å sende en mail til "noen" i Mobil1 apparatet? (Altså ikke en selger).
 6. TRF

  BMW dieselmotorer

  Vel, dere er inne på noe. Godt spotta med e46 VIN, for det er litt av poenget her. Det er også en DDE6, som for eksempel står i e6x, selv om denne er utvendig lik med DDE5 som står i sen e46. "Problemet" er at man aldri før (såvidt jeg vet) har kunnet kjøre motorer/ecuer med fra e6x "generasjon" (e8x/9x etc) biler i e38/39/46/53 generasjons biler. Arkitekturen er forskjellig, med bla innføring av CAS. Dette er grunnen til at du ser e46 med e90m3 v8 motor enten har e9x instrument, og mangler en hel masse greier som blinklysindikering etc, eller at man legger over "hele" sullamitten fra e9x, med de følgene det har. Disse har ofte også fått deaktivert ews etc for å få det til å fungere. Siden jeg er i diesel verden, så er 35d 286hk motoren noe av det bedre i denne tidsepoken. Det er dog ikke mulig å kjøre en slik motor fra DDE5, kun DDE6 er i stand til det. Og da oppstår problemet nevnte over. Etter ganske mye arbeid med software har vi nå fått til en løsning ser det ut til. Denne ecuen plugges i kontakten i e46, og eier beholder sine nøkler, sin ews, instrument etc. Løsningen ble utviklet og "benktestet" for ei stund siden, og dette er den første ecuen som går ut til kunde. Her når jeg dreiv å testa løsningen. Her er 35d 286hk koblet til min løpsbil, som faktisk har DDE4 ledningsnett. (beklager dårlig bilde). Neste på lista er jo at 35d aldri kom med manuell. Mens det er "enkelt nok" å få den til å fungere med manuell, så er det faktisk betydelige software forskjeller på en motor som skal gå med manuell vs automat, og da spesielt i såkalte "ramper", altså hvordan økning og minskning av moment skal gjøres under f.eks girskift. "motorsport" er bare fordi denne skal i en banebil, og man kjører vel ikke med deaktivert EGR og DPF på en registrert bil ? Neida.. skal gi meg. Når det er sagt Otis, så har jeg BMW Motorsport software til diesel, og fysisk ecu liggende. Og den ser også helt lik ut med unntak av spesiell merking, og interessant innhold da.
 7. TRF

  BMW dieselmotorer

  Hmm.. hva har vi her da? Noen som ser noe spesielt?
 8. TRF

  Tuning BMW 525xd

  300hk/600Nm på en e6x 525da xdrive 197hk er altså helt fjas. Dette er en motor med et helt annet innsprøytningsanlegg enn 30d varianten. Den har små dyser (mindre 30d 204hk), mindre innsugsventiler, andre stempler, annen ecu ift 30d. Å ikke ha fått med seg noe av dette vitner om betydelig mangel på kunnskap og interesse fra tuner. Og har man ikke fått med seg dette har man trolig heller ikke kunnnskapene som skal til for å få ut høy effekt fra disse. 600Nm er også langt over hva som er greit for denne automatkassa (selv om akkurat dette er et komplisert spørsmål). Dette er altså samme automatkasse som på 520d, og ikke den store fra 530d. Skulle man nå få til 300/600 (hvilket ikke er tilfelle her) så snakker man om kraftig overbelastning av DPF. Betydelig overbelastning av automatkasse. Betydelig overskridelse av fornuftig termiskbelastning på motor. edit: Hilsen en som har levert 340hk oppsett til disse i en årrekke.
 9. TRF

  Tuning BMW 525xd

  Stilig. Hvem er det som kan gjøre dette? Og hva skal byttes på bilen for å få til dette?
 10. TRF

  E46 320d 150hk bytte til 330d turbo.

  Så...hva slags erfaring da? Det er kun TRF Performance som har produkter i "TRF Steg 4 / 4.5" kategorien (av et visst omfang) i Norge (og utenfor for den saks skyld). Det er veldig enkelt å si at "dette er enkelt" "dette får vi til". Det er bare ikke så enkelt å gjøre det (på riktig måte). Hva er det som gjør deg sikker på dette? Youtube film av dyno kjøring? Fra m47n2 tar vi ut 245hk på Steg 4 og ca 265hk på Steg 4.5. Dette tilsvarer BMW Motorsport (!). Å ta ut en slik effekt, på riktig måte, er langt dyrere enn en original 30d turbo og en brukt m47n motor. 330d 204hk turbo gir ikke 300hk (på riktig måte) i en 330d motor en gang :S Ellers tar @Hpi opp flere viktige elementer.
 11. Nå skal jeg faktisk ta parti med F90 her. Han har da vel på ingen måte hatt noen tendens til å harselere med kvinner? Det har iallefall ikke jeg sett. Videre så er det tvilsomt om hans kommentar er noe mer usaklig enn å mene at overvekt av kvinnelige navigatører er bra (og dermed bedre enn om det var flere menn), som jo er essensen i artikkelen han referer til. Hans spøk er ikke noe å ta på veg for. Det betyr ikke at den var smakfull. Bare at mange kan ha godt av å skru ned graden av krenkethet.
 12. Neeh, jeg beit meg ikke merke i hvem som skrev innlegget før jeg begynte å svare. Den 7eren så fornuftig ut, men jeg tror man likevel vil tape mye penger over noen års eierskap. 8serie. Disse har jeg et inntrykk av at alltid har vært vanskelige å omsette. Jeg liker 8er selv, men prisforlangende som virrer rundt har jeg aldri helt greit å forsvare. Sånn som denne: https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=115895575 Er det virkelig noen som ville vurdert å betale den prisen der? V12eren er ganske daff, automatkasse er trist, og uten CSI optikk ser bilen også relativt gammel ut. Mulig jeg misser noe :S
 13. Oi... Siste jeg sjekka så ligger både Hedmark, og dermed Tynset, på "Østlandet". Og jeg kan love deg at _demografi_ i alle fall ikke har noe med klimaet i Tyskland å gjøre. Ellers, etter den relativt ekstreme 842 fikseringen på den siste siden så vet jeg ikke om jeg uten videre kjøper sinneoppkoket ditt og et ønske om "å slutte å diskutere 842" som helt reelt. Jeg bryr meg hverken om 842, eller selgerens noe manglende kunnskap. Å påstå at norsk og tysk vinter er lik, og i samme setning dra inn Østlandet, vel, tja. Når det er faktisk feil, og kommer fra en sørlending, så må vel nesten du også kunne ha et gram av selvironi og flire av det hele?
 14. Så.. her har vi en vaskeekte sørlending/arendalitt som mener det i beste fall _kan_ bli -20 i innlandet.. Og at vinteren er lik som i Tyskland. Vel, fra en som bor i Hedmark, og som har bodd i Tyskland... Påstanden er så feil at jeg nesten lurer på om du tuller :S Nå er det riktignok relativt store variasjoner fra år til år, men likevel.
 15. TRF

  BMW dieselmotorer

  Tikking, eller ventilflyt?