TRF

Members
 • Content Count

  6315
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  35

TRF last won the day on November 3

TRF had the most liked content!

About TRF

 • Rank
  General

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. TRF

  e70 x5 tåkelys - bak

  Hei, kunne noen som har en slik bil (LCI baklamper for øvrig, betyr nok ikke noe) sjekke om du har 1 eller 2 tåkelys som aktiveres bak når du skrur på tåkelys? -TRF
 2. https://www.motortrend.com/cars/toyota/supra/2020/2020-bmw-z4-m40i-vs-2020-toyota-supra-car-comparison-test/
 3. TRF

  TRF 330d WTCC – 2019 og 2020

  Det har vært en grei andel med "tullefeil" ja... Takker for fine ord Det må også rettes en stor takk til familie, venner og kollegaer samt helt tilfeldig mennesker som har støttet ved problemer Jeg ble rimelig lang i nepa når giroverføring røyk under trening siste løpshelg, for så å kun kort tid etterpå stå inne på et stort industrianlegg hvor mennesker jeg aldri har møtt stiller opp og sveiser. Stor tommel opp til en fantastisk gjeng med motorsport mennesker
 4. PTG var BMW Motorsport sitt "farbrikksteam" i USA (BMW NA). De eksisterer ikke lengre, men gjorde det særs bra i sin tid. Utdatert side, men lett bakgrunn: http://www.ptgracinginc.com/index.html RLL er teamet som tok over noen år senere: https://rahal.com/team-history/ RLL: Fabrikksbilene som er vist her er i stor grad ferdige produkter fra BMW Motorsport. Men spesielt PTG bygde et uttall versjoner for forskjellige serier.
 5. Hadde alle altid vært enige tror jeg den ikke tekniske delen av forumet fort hadde blitt kjedelig Jeg synes også ditt perspektiv på saken er interessant, og kanskje til og med gunstig om det skulle stemme. Men jeg sliter med å se grunnlaget som gjør dette mulig. Jeg, for å tydeliggjøre, tror heller at i en stadig kamp om ressurser intent (hos BMW), lever trolig Z4 farlig. Noen krefter mener åpenbart at denne bilen er essensiell for BMW i USA, mens tallene trolig sier at det i direkte sammenheng ikke er lønnsomt å drive med. Og her tror jeg at Toyota da er redningen. Jeg tror også du kraftig overvurderer statusen til Supra, og ikke minst i hvilket segment. Dette er i hovedsakt "gatebil" delen av miljøet, og som sagt, hele eksistensgrunnlaget til et par av disse bilene var effektpotensialet i en tid der "ingen" biler var levert med stor motor og turbo fra fabrikk. Nevnte miljø vil forøvrig BMW normalt ikke vil ta i med ildtang en gang. På en helt anenn side. Cab er jo uinteressant. Mon tro om man kunne "bmwifisere" supraen med Bmw plater og fangere etc? Da har man jo en coupe igjen 🤔
 6. Notert. Andre tester har gitt like tall med et lite pluss til z4.
 7. Veldig enig. Her mener jeg bestemt du blander. Toyota er ikke viktig for bmw i USA, men z4 er. Mer enn både vi og amerikanerne selv forstår. Bmw har i lang tid hatt en lett manisk tilnærming til viktigheten av z4. Dette blir spesielt godt illustrert i havariet mellom PTG og BMW. Du finner ikke dette i noe blad eller magasin, men uenighet om z4 er banalt nok det som ødela samarbeidet mellom PTG og BMW. Og med tanke på resultatene PTG fikk til med bmw så sier det litt om hvor viktig z4 saken var for bmw. (Kort oppsummert: ptg nektet å bygge neste bil på z4 plattform som bmw ønsket. Samarbeidet opphørte. Bmw måtte likevel gi seg og levere m3 en runde til også hos ny partner RLL) Vel. Jeg er i "motorsport og tuningkretser" som du referere til tidligere, og jeg har flere turer til USA med utvikling av produkter på us spesifikke modeller. Jeg ser ikke det du her påstår. Det betyr ikke at det er feil (Og det er heller ikke det jeg forsøker å si), men det finnes andre langt mer åpenbare forklaringer, som z4 i seg selv og det å få økonomien rundt denne modellen til å gå opp. Mem fra det skandinaviske perspektivet du nevner så er jeg likevel enig i viktigheten med å forstå denne forskjellen når det kommer til USA. Bare det at z4 ikke kommer som coupe er jo nok til å få de fleste av oss her til å rynke på nesa. Det er allikevel en unektelig positiv side ved supra samarbeidet. Siden miljøet rundt disse "riskokerne" er som det er (I usa), vil vi få veldig god tilgang på rimelige ettermarkedsdeler for mer ekstrem tuning, og da tenker jeg spesielt på fysiske deler som manifolder etc.
 8. BMW har lite å tape fordi det er ren inntekt på en bilmodell de uansett ønsker å ha i sin portefølje, dette bedrer totaløkonomien i z4 prosjektet betraktelig. De får også opp antallet b58 som skal leveres hvilket er bra ift å forsvare kostnaden på de større motorene. Toyota tar en risiko ved å la BMW produsere Supra. Ikke fordi det er BMW, men fordi enhvert bilprodusent som i realiteten gir opp å produsere en bilmodell med et sett egenskaper graver sin egen grav i dette segmentet. Alternativet for Toyota er å ikke ha en Supra, og ei heller en tiltalende rekkesekser av samme kaliber. Jeg tror de er fult klar over denne risikoen du nevner, og at det er det minste onde de kunne gjort i dagens situasjon. Det er et drømmescenario for Toyota at prosjektet er interessant for BMW. Supra hadde ikke helt blitt det samme om de gjentok "subaru" prosjektet sitt. Når det gjelder Supras status så... vel, det er begrenset hvilken status den kan i tradisjonell motorsport, da de nærmest aldri deltar eller presterer i tradisjonelle grener i Europa. Dragracing (usa) og drifting ja, men det er dreier seg om 3l r6 med pustehjelp. B58 er her en _langt_ bedre kandidat enn 2jz. Konseptet Supra fra de fikk mye oppmerksomhet i statene på 90tallet handler mest om "billig underdog japse" (den gang), som hadde ladeluft på en bra motorplattform fra fabrikk. Situasjonen den gang var ikke som i dag hvor alt har ladeluft. Det er betydelig enklere for den gjennomsnittlige "gearhead" å kaste på en større turbo ++ på en motor som allerede er lagd for ladeluft, enn si, en s54. Hvor får du det fra at Supraen går signifikant bedre enn Z4? m40i har samme motor, men mer effekt i z4. Til gjengjeld er z4 roadster en del tyngre enn supra coupe.
 9. Men hvor kommer denne ideen fra at BMW "samarbeider med Toyota for å bedre eget image"? Dette tror jeg neppe har rot i virkeligheten, og later til å være noe spekulativt. Sannheten er nok nærmere at Toyota på denne måten får relansert Supra uten for store kostnader.
 10. Bare en kort kommentar på tampen her; den nye Toyota Supra er i realiteten Toyota som kjøper z4 og klistrer sitt merke og noe karosseriplater på bilen. Eller rettere sagt, betaler bmw for å gjøre også dette. Z4 tvers gjennom foruten enkelte designelement.
 11. TRF

  Havarert dieselsystem X1 18d

  Dra ut mengderegulator på HT pumpe og se etter spon.
 12. TRF

  BMW dieselmotorer

  Det tror jeg går fint
 13. Oppdatert artikkel om BMW Cup! Med bilder, info, endringer i reglement etc som har gjort seg gjeldende i 2019. Også noe onboard.
 14. nei
 15. TRF

  BMW dieselmotorer

  Har du lest gjennom første post? Deretter finner du enda mer her: