Jump to content

TRF

Members
 • Posts

  6940
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  41

TRF last won the day on December 25 2021

TRF had the most liked content!

Profile Information

 • Kjøretøy
  Flere

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sjekk matetrykk (kan leses av med diagnose). Om dette er ok ligger feilen i pumpe (fysisk eller reguleringsventil) eller dyser.
 2. @GreenE36Cab - mine trær er ikke tråkket på, må nok en del mer til enn som så
 3. Dette var jo litt synd. Men vil jo anbefale å fortsatt henge på forumet om du skulle være interessert i BMW, helt uavhengig av om du har en eller ikke
 4. Ganske vanlig for å spare vekt. Regner med det er grunnen?
 5. "Alle" sikringer? Uansett, sluttrinn (viftemotstand) med høy grad av sannsynlighet.
 6. Og hva skjer med motor mens dette foregår?
 7. Tror det er lurt å definere hva du mener med "kobler ut".
 8. Det betyr ikke at den ikke sprukket igjen. Se etter sot, merker av sot etc.
 9. TRF

  e 83

  Oi. Ta deg litt mer tid til å spesifisere relevant infomrasjon om bil (motor) og evt andre symptomer, og om noe er prøvd allerede.
 10. Med stor sannsynlighet registerhavari desverre.
 11. Dekkalkulator er ikke nok for like rulleomkrets. (!). Skal du ha ulik bredde må du ha stjernemerking.
 12. @Nesman - da skjønner jeg litt bedre. Det første jeg vil si er at jeg er imponert over budsjettet, de fleste vil forsøke å gjøre dette for en snickers og cola. Men med ditt beksrevne bruksområde vil jeg faktisk enda sterkere anbefale å bygge om til enten SD, eller m50d, eller sist selge og kjøpe en SD/m50d. M50d har også fordelen av 8hp kasse same betydelig høyere annenhåndsverdi. Husk også at jeg typisk tjener penger på at folk trimmer, ikke på at de bygger om, så rådet er ment med best mening. M50d eksempel: TRF Steg 2 : 490hk og ev meget bredt register og originale holdbare deler. SD: 375hk med bredt og fint register på original deler. Enda mer med modifiseringer. @Flataas - takker. Det er ikke alt som står på oversikten til Quickfix av de mer omfattende oppsettene vi har, men det gir jo en god pekepinne
 13. Du bør ikke bruke darkside som en kilde for kunnskap om noe som helst... ingen av disse delene har darkside utviklet (eller laget), og de har en mildt sagt begrenset forståelse av de. Effekten er fult mulig, og ja, man bør ikke dra org dyser veldig mye lengre enn det. Det spørs dog på hvor lenge du har tenkt å holde full belastning over tid. Men det er altså de samme dysene som i 35d hvor folk mener dysene er store nok til 500 (hvilket de ikke er) R90 "gir" ikke noe mer trykk enn R70. Og det er helt uinteressant hva man greier å "få de til å gi" av trykk, da R90 har med mengde å gjøre, ikke trykk. CP3 pumpa som dette er er _ikke_ designet for å gå på slike trykk, og det er heller ikke hensiktsmessig. Vi kjører ikke slike trykk i racing, ei heller gjør andre seriøse aktører (BMW Motorsport, Bosch Motorsport). Men hei, hvis darkside og noen polakker på det store internettet har sagt det så må det vel være sant ? Hva mener du med at oppgradering av dyser skal "vare litt"? Tenker du på holdbarhet på dysene? Når det gjelder å slipe om originale kammer så vil jeg fraråde det. Vi har brukt mye tid og energi på dette og resultatet er klart; det er ukomfortabelt lite å gå på hvis man reduserer radius (som man gjør ved å slipe om). Hvem støtter vi oss på når vi gjør slikt arbeid og er usikre? Schrick. Det er de som har kontrollmålt topper og kammer for oss og jobbet gjennom mulighetsrom. De som likevel sliper om kammer har jo fortsatt ikke greid å vise til et fnugg av hverken tallgrunnlag eller intensjon med valgte løsninger. Lobene er også et stykke fra hva vi mener de burde være (men igjen, vi har jo bare fått info til å støtte oss på fra BMW Motorsport, ikke det store internettet). Dersom du ønsker et annet luftfilter er dette uproblematisk. Når det gjelder hvor "masete" den er ville iallefall ikke jeg satt veldig pris på å ha mindre enn original effekt under ca 1900rpm i en så tung bil som e70. Men det er klart bruksmønster og personlige preferanser spiller inn, jeg ville bare gjøre deg obs på at du vil miste en del der nede. Så til slutt, kostnaden på det hele? Betydelig. Du bygger nok om til 30sd / 35d like billig/billigere. Det gir ikke fult like mye toppeffekt, men mye bredere register og ikke minst også her potensiale for høyere effekt ved ombygging av turboer. Jeg digger at folk vil trimme, og trimme mye. Tross alt har jeg utviklet relativt "grensesprengende" produktert til BMW diesel i flere år, og en del av de lenge før andre aktører. Likevel liker jeg å anbefale alle kundene våre å tenke godt om hva de egentlig søker å oppnå. Glem produktnavn og ting man måtte ha lest ei lita stund, og definer ønsker effekt, ønsket register og bruksmønster. Deretter budsjett. Se om dette i det hele tatt er mulig, og ikke minst hensiktsmessig. Så bør man jo gå til en leverandør som kan levere alle delene samt software, og som har reell utvikling å vise til.
 14. Var det jeg fryktet. Dette er et klassisk tilfelle av å finne masse deler på nettet, uten kompetansen bak. Er du forberedt på hvor masete bilen blir med en såpass stor turbo i en såpass tung bil? Skal du kjøre 2500bar siden du skal ha 2700bars sensor? Kammer... har du sjekket hva de tilbyr av økt VE (hint, det vet nemlig ikke de som har lagd de heller) Hvorfor "MAF delete"? Det tjener ingen hensikt. Årsaken til at det ikke finnes noe særlig av oppgraderte dyser til disse er det flere til. Som et av svært få firmaer som har gått gjennom å ta frem helt egne innsp komponenter før så kan jeg trygt si at dette er svært kostbart og ikke gir avkastningen det bør. Når du i tillegg har veldig store injektorer originalt (bla eksakt den typen du sier du vil bygge om til) så blir jo spørsmålet ditt... litt rart. Det lønner seg å komme seg av div "hypes" på internett, og gå til en leverandør du stoler på for å få et komplett oppsett. Å bare "få software" av noen, på komponenter du har plukket ut selv uten nødvendig kompetanse, fra et firma som aldri har kjørt noe reelt utviklingsprogram på hverken deler eller software er jo ikke en særlig god måte å gjøre ting på.
×
×
 • Create New...