Kjennern

Moderatorer
 • Innholdsteller

  4261
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  11

Kjennern vant dagen sist August 1 2015

Kjennern hadde mest likt innhold!

Om Kjennern

 • Rang
  Moderator

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Skedsmo
 • Kjøretøy
  F11

Nylige profilbesøk

2190 profilvisninger
 1. Du fikk med denne enden her som skal kobles inn i original kontakt i bilen? Om det er tilfelle og de er runde på den du har i bilen? Så fikk du overgang til 2001/2002-> biler, du må nesten kontakte forhandler du kjøpte ny spiller hos og si du har en eldre bil. Du skulle hatt en som er slik og hvit i andre enden. Da antar jeg at den hvite med 2 rader er til å sette inn i kina spilleren?
 2. Vil tro du får en bedre opplevelse av bilde om du bytter til siste generasjon appletv og bruker Get appen der. Get boks 2 er ikke veldig oppdatert sånn sett.
 3. AppleTv 4(k) er jo stort fremskritt i forhold til de gamle atv’ene. Vi bruker kun atv4 i stua nå. Har en atv2 til Viaplay Sverige, den oppleves som veldig gammel når man har atv4 ved siden av Styrer tv og denon forsterker uten problemer med atv4 sin fjernkontroll. Vi brukte også samsung sin smart tv mye før men etter atv4 i hus ble den gammel og treg, samme med Get sin tuner. Slik utviklingen er burde slike funksjoner ligge utenfor tv, skal man være oppdatert der må man nok bytte tv ofte.
 4. Netflix 4K er vel ikke akkurat optimalt med tanke på kvalitet av bildet. De komprimerer mye ja, som vil gå ut over kvaliteten. Sånn ellers ville jeg anbefalt kablet Ethernet på appletv eller andre streaming bokser. Wifi vil jo fungere men er mange faktorer som kan spille inn på hastighet og respons sammenlignet med kabel.
 5. Har prøvd å finne ut hvor de får data fra, trodde faktisk først de kjøpte tjenesten av Google og Waze, men etter en del søking på nett ser det ut til at de bruker en tjeneste fra et firma som heter HERE, dette firma ble kjøpt opp i 2015 av BMW, Audi og MB. Utklipp fra HERE: HERE already has a fleet of millions of connected cars spanning 60 countries to gather data from. That’s expected to grow as new cars with sensor systems hit the roads, making it all the more likely an area will be covered by a connected vehicle. Etter det jeg har lest er planen at de skal bruke dette firma som en konkurrent til Google og Waze. Samtidig som alle biler med integrert SIM kort sender data hele tiden inn får de også data fra offentlige kanaler, eks SVV sine trafikkflyt data..( Ikke sikkert de får dette fra Norske SVV, men andre lands "vegvesen" har slike tjenester" etter det jeg har forstått) Så da er det vel slik at er RTTI data dårlig, er det vel lite biler som rapporterer inn trafikk flyten. I USA kombinerer de med noe som heter TPEG (Transport Protocol Expert Group) og GSM cellular network. Mulig det fungerer slik i Europa også. Men jeg har ikke funnet noe om TPEG og Europa enda. Vi har brukt RTTI på ferier i Sverige, Tyskland og Polen. Der er RTTI helt fantastisk. Ellers her på østlandet synes jeg RTTI fungerer som det skal. Får den informasjonen vi trenger og den sender oss på ny rute om det kan spare oss en del tid. Tror BMW endrer ruten om du kan spare 6 minutter eller mer, er det jeg har lest på andre forum. Så jeg vil anbefale RTTI, vi bruker å kjøpe 1 års abonnement rundt Black Friday, får det til 6-700 kr pr år. Edit: Når det gjelder BMW Apps og det å starte appen, så JA dette har skjedd det siste året. Må starte Spotify før jeg kobler til USB/lightning. Tar jeg ut telefon er det lite liv i den funksjonen før jeg stopper bilen og kobler til på nytt før jeg starter den igjen. Mistenker at dette er en iOS greie, har Xr, men var slik 8Plus også. Var ikke slik på iPhone 7, skal teste fruens iPhone 6 neste gang vi skal ut. Men hun har jo også siste iOS. Jeg har ikke oppdatert software i bilen siden den var ny, og dette har fungert tidligere. Så må være en iOS oppdatering som gjør dette her så knotete.
 6. Kjennern

  Den store finn.no tråden.

  Leste det du skrev som at det var et problem. No hard feelings fra min side
 7. Kjennern

  Den store finn.no tråden.

  Hvorfor er det et problem ? Kan jo ha skjedd noe som gjør at de bytter, sikkert garanti også siden det var etter 2 år.
 8. Har et veldig off-topic spørsmål her, er det en rørlegger (eller noe andre som kan dette her ) som kunne svart meg på et spørsmål ? Kan gjerne ta det på PM. Gjelder sluk på bad / toalett. Har en teori om noe som jeg gjerne skulle bekreftet/avkreftet.
 9. Hadde latt verksted ordne dette, da får du garanti på utført arbeid også. Spør heller om du kan betale mellomlegg for m-sport fanger i steden. Evt finn et annet verksted som gjør dette gratis( noe jeg tviler på at finnes i dag)
 10. Nå får du beltesete med isofix som er fra 4 til 12 år. Isofixen hjelper ikke stort for barnet, det skal belte gjøre. Men isofix sørger jo for at sete sitter støtt og ikke slenger rundt når det er tomt.. Slik jeg har forstått det Tenkte å handle Cybex Solution S-Fix nå, den er fra 4 til 12 og med isofix.
 11. Kjennern

  F10/F11 tråden

  Jeg tenkte vel å bytte olje helt. Fått noen priser fra 2 firmaer, men dette koster jo litt. Så mulig jeg venter til sommeren og tar det på ferien vår ved sommerhuset i Polen. Er et verksted jeg har brukt der som er flinke og kan en del BMW. Men det er slik at man bør bytte olje oftere enn 100.000 KM? Kjørte jo min gamle E39 til 170.000 før olja ble bytta. Gikk helt fint den kassa der.
 12. Kjennern

  F10/F11 tråden

  Er det noen som har noen formening om det er unødvendig å bytte olje på automatkasse og transferkasse på en 4,5 år gammel 530d med 80k km ?
 13. Du må muligens ha på TP. Testet i bilen tidligere i dag og det er slik at du må høre på NRK for å få trafikk informasjonen til NRK. Det kom fortløpende informasjon på skjermen for hele Norge, men ikke noe avbrytelse av musikk.
 14. Ok. forstod det slik at NRK Trafikk var veien å gå. Kan ikke si jeg har fått noe TA meldinger etter at jeg fikk DAB i bilen..
 15. Etter det jeg har fått med meg finnes ikke dette lenger på DAB, var kun på FM det var slik. Du kan lytte på NRK Trafikk isteden.