Gå til innhold

Epoxy gulv


sydenfareren
 Share

Anbefalte innlegg

Hei. epoksy fungerer fint på et garasjegulv. 

Men det er 2 kategorier,

Epoksy maling som du kan gjøre selv feks Sigural, eller fra biltema http://www.biltema.no/no/Bygg/Maling-og-Fuging/Maling-innendors/Gulvmaling-tokomponent-2000023813/. Pris ca under 100,- pr m2

Epoksy belegg legges ofte av malere eller spesialfirmaer feks Mapei. I en garasje legges gjerne 3mm tykkelse. Pris ca 4-500,- pr m2.

Epoksy maling er ok for å lette rengjøring men fyller ikke opp alle ujevnheter i overflaten.

Belegg tar ujevnheter i overflaten og blir jevnt og blankt hvis man ikke velger innstrødd sand for eventuelt sklisikring. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sigural fra Scanox er bra! Dette er som nevnt over epoxymaling og ikke belegg. God erfaring med denne. Fås i 4-5 forskjellige farger. Om du skal male litt og litt er det bedre å kjøpe flere 1L enn 3L, selv om det blir litt dyrere(jess mange gjør det slik, fordi det må brukes innen 1,5time etter blandet, så slipper man å måle opp osv som om man bare skal bruke litt av en 3L). :) Må legges i noen lag og er svært slitesterk. Merk at piggdekk sliter endel på maling.

http://scanox.no/_wp/wp-content/uploads/2016/01/TDA-TRESTJERNER-SIGURAL-EPOKSY-GULVMALING-Scanox-Norwegian-NO-Norway.pdf

Har ikke prøvd epoxymaling fra andre merker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...
12 timer siden, Hawkon88 skrev:

Man må vel ha diffusjonstett plast under betongen hvis ikke epoqyen skal flasse?

Nei det må ikke å være plast under betongen, men støper man nytt gulv er det lurt å legge en fuktsperre før man støper. Det kan brukes en primer før påføring av epoksybelegg for å sikre god heft. Epoksybelegg i seg sjøl er vanntett. Ved bruk av epoksymaling er det ikke vanlig å legge primer før påføring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok. Jeg har hvertfall ikke isolering mot grunn, og usikker på om det er plast. Med et dreneringsproblem bak garasjen hender det at det kommer en dam på gulvet, ofte kun våt betong. Jeg vil ha et billigst mulig gulv som er lett å holde rent+tåler mye skruing samtidig som det er lyst.

Kiwitiles tåler ikke sveising og oljesøl renner ned i sprekkene.

Fliser er ofte mørk (hvertfall billigste varianter) +fugene blir skitne, samt de er dårlig å trille på.

Da er det epoxy igjen.. hvilke leverandører/prisbilde for å legge selv anbefaler du?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

eksempel på priser og leverandører har jeg nevnt lenger oppe. Hvis du har fuktproblemer inn, er det beste å slammme tett på utsiden, hvis du ikke har mulighet for det kan du slamme på innsiden i hjørnene før du legger epoksy. Mapei, weber og Heydi har produkter som er beregnet for det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...