Marius2002

Members
 • Content Count

  7093
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Everything posted by Marius2002

 1. Marius2002

  Marius2002s F45 225xe M-Sport

  Den er helt skjult ja, genialt igrunn Sjeta bil, blir vask i morgen
 2. Endelig ble det ny bil igjen etter nesten halvannet år med en ganske fornuftig Rav4. Jeg var ikke akkurat ufornuftig i valget denne gangen heller, men valget havnet utrolig nok på en F45 225xe med M-Sport. Det er mitt første møte med hybrid og jeg har ikke lært meg hvordan jeg lader enda, det er neste på agendaen ikveld. Noe rekkevidde har den derimot ikke, men det var jeg inneforstått med og det er heller ikke derfor valget kom på denne. Jeg tenker heller at det er mye bil for pengene. Jeg skal prøve å være flink å oppdatere og skrive litt om hvordan den funker. Det står 17" originale M-Sportfelger på sommer og 18" Brock-felger på vinter som er en look-a-like sommerfelgene ish, så ja, vinterfelgene er større enn sommerfelgene. Ikke vil jeg bruke ei krone for å endre på dette heller. Ingen planer for bilen annet enn gummimatter all-over. Legger ut bilde fra forhandler idag, så skal jeg prøve å få tatt noen bedre bilder i morgen selv. Bildene under er på sommerfelger. Og når jeg så over nå, så har jeg glemt å fjerne beskyttelsen på fothvileren. Det må gjøres i morgen Så har jeg forsket litt i Connected Drive, som dere ser har jeg ikke vært fornuftig i eDrive enda(bare 1 stjerne), men måtte spare batteriet så jeg fikk vist madammen. Hun har nemlig ikke sett den enda(sjansespill much?), men ble litt kjøring og med skikkelig vinterføre idag ble det testing av både 4x4 og bakhjulstrekk for å se hvordan bilen oppførte seg. Tomt for batteri, men får ladepunkt ikveld eller i morgen og så må jeg lære meg å lade Så tok jeg to bilder idag før mørket kom, de var av dårlig kvalitet, men her ser man vinterfelgene iallefall
 3. Marius2002

  Marius2002s F45 225xe M-Sport

  Campingtur I mine øyne og erfaringen jeg fikk etter å ha prøvd den var at 214d går under kategorien undermotorisert ja Den fungerer nok i byen og til deres bruk, men intet for meg! Vi har det kjekt på tur da
 4. Marius2002

  Marius2002s F45 225xe M-Sport

  2AT 225xe og 2GT 214d på tur
 5. Alpina er gull og jeg liker de virkelig, men jeg har helt ærlig ikke helt skjønt D3-modellen selv om bilen i seg selv er fantastisk på alle måter. B3 S gir mer menig på en slik bil i mine øyne og er litt mer der jeg føler en Alpina skal være For all del, jeg liker diesel, så misforstå meg rett.
 6. @Fredrik 90 nemlig! En M3 skal ikke skille seg meget ut fra normal 3-serie. Og de som kjører en 318i skal fortsatt ha den sportslige feelingen som bare en BMW kan ha og igrunn ikke være så veldig forskjellig fra en M3(dere skjønner, ikke gå i detalj). Hvem kan skille en E36 318is og en E36 M3? Ingen, utenom oss som ser få detaljer en vanlig mann i gaten ikke ser. En M3 skal ikke være en Lamborghini som stråler ut, den skal blend in, men likevel være best. Det er iallefall det jeg ser på M3 som og det liker jeg!
 7. Okei, jeg aner ikke 🤷🏼‍♂️ Tenkte kart var kart, bare tilpasset forskjellige biler/iDrive.
 8. ^ Reklamefilmene til BMW er et litt morsomt tema. Her er 2-serie cabriolet og 2-serie AT, det er ikke til å stikke under en stol over hvilke av de som fokuserer på kjøreglede og hvilke som fokuserer på livsstil. 2AT passer meg i livsstil, mens 2cab er den jeg VIL ha
 9. @Daniel. Det der var noe av det styggeste jeg har sett på lenge. Minner meg slike ultrafæle bodykits man får kjøpt ymse plasser. Jeg håper likevel dette ikke stemmer, og at BMW kan bedre. Dessuten er skiltet midt over grillen -> malplassert.
 10. Les mitt første innlegg, så skal du se jeg er helt enig med deg
 11. 15GB(14,6-7-8 ett eller annet) stod det Så det burde være innafor. Edit: Her er fra unge håpefulle meg som legger inn på HDD, før jeg visste om at bilen ikke støttet den type HDD. 14,71GB står det.
 12. Hmmm. Lastet ned 2019-3 Europe, men stod ingenting om East/West. Lastet ned via Connected Drive sine hjemmesider og BMWs originale downloader spesifikt til VIN(min bil). 🤔 Fikk ikke lagt inn pga. bilen leser ikke eksterne HDD og minnepennene jeg hadde var bare 8GB. Må kjøpe 32GB i morgen skjønner jeg!
 13. Marius2002

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Isåfall har @Otis rimelige til salgs, med kull! Hadde jeg hatt F10/11 hadde jeg kjøpt de, bytter de 1-2 ganger i året her Liker at de er fresh!
 14. Marius2002

  Spørsmål før kjøp av BMX X1

  Hei X1 er fine og fornuftige biler. Du får de både i sDrive(bakhjulstrekk) og xDrive(firehjulstrekk). Lite problemer generelt ved bil, men motoren er N47(diesel rekkefirer: 18d og 20d) som har registerkjede og ikke reim. Kjedet på disse motorene kan være en svakhet, så sjekk ut om det er gjort noe i forhold til dette. Ellers en kurrant og god motor. Normale serviceintervall ligger vel på 20-25000km, men det anbefales å ta et oljeskift i mellom der også (10-15000). BMW kjører ingen utstyrsnivået(annet enn luxury, sport og M-Sport), så det kan være vanskelig å sammenligne modeller av og til. Noen kan ha navi og helt plain ellers, mens andre kan ha manko på dette, men M-Sport og f.eks. takluke, andre har begge dele. Velger du bil med soltak, pass på at dreneringen er åpen, ellers fylles det med vann baki bagasjerommet. Ellers er det jo standard å måtte skifte foringer og slikt. Anbefaler også å bytte pollenfiler en gang i året for en frisk atmosfære inni bilen.
 15. Marius2002

  Min biltråd - F01 730d & i3S 120Ah

  Kjør på med slike speil, det var skikkelig kult
 16. Marius2002

  Andreaskarm's Titansilber F10 M-Sport

  Dette så unektelig bra ut Spørs om jeg må vurdere å hive inn igjen stoffmattene mine nå på sommeren, de er faktisk så og si helt nye. Ellers flott bil !
 17. Marius2002

  Oppgradere BMW 318i

  Heisann. Hvilken 318i har du? Årsmodell hadde vært topp
 18. Marius2002

  Marius2002s F45 225xe M-Sport

  Hybrid. Noen av mine venner har spurt meg litt om dette og hvordan det funker på tur, da de etterhvert er nysgjerrige på hybrid/el. Så da kan jeg dele litt her også. Dere som har hybrid kjenner dere kanskje igjen, dere andre... ja, dere finner dette enten nyttig eller unyttig. 🤷🏼‍♂️ I fare for å gjenta meg selv innledningsvis her så kjører jeg på: I det daglige så lader jeg hjemme. Jeg tenker ikke på tidspunkt, men det er nok billigst på natt. Jeg burde kanskje lagt opp til dette, men: stress. Jeg har ikke hurtiglading og lader på laveste nivå. For sikkerhets skyld. Det tar mange timer å lade opp det lille batteriet, men det blir en vanesak. Jeg kjører stort sett, hvis ikke noe ekstraordinært dukker opp, kun på strøm. Billig billig "gratis". MEN. Langtur. Joda jeg lader såklart opp før en langtur, det holder ikke stort, men litt. Jeg pakker alltid med laderen i tilfelle. Jeg kjørte som regel i eco pro, men synes ikke bilen reagerer slik jeg vil alltid eller ihvertfall så kjapt som jeg vil og har derfor egentlig bare begynt å kjørt i comfort-modus. Da er det gøy, behagelig og så økonomisk som det kan bli. Så blir jo som sagt batteripakka tømt ganske raskt om ikke det er 80-sone eller mer et lengre stykke, da går den på bensin og sparer strømmen til lavere hastigheter(med mindre jeg velger "save edrive"(eller noe i den dur), brukes aldri). Så får jeg spørsmål om jeg ikke lader underveis. Nei det gjør jeg ikke. Hvorfor spør noen. Jo, jeg betaler MER på det som det koster å lade batteriet på en ladestasjon langs veien enn det som den ville brukt i drivstoff på samme strekning som batteriet holder til. Poenget med hele greiene er å ta bilen for det den er og at det er mye bil for pengene. Ved rett bruk(lade "gratis" hjemme og eventuelt på jobb) er også plug-in-hybriden ganske så økonomisk, hvis ikke er det lite å hente der. På campingplassen hvor vi var nå, hadde jeg strøm inn til teltet og jeg ladet bilen på natt der. Funket knallbra! Nå har jeg satt hermetegn på alle -gratis- fordi strøm er ikke gratis. Likevel er strømprisen såpass lav at det ikke utgjør mye. Jeg regnet på det i høst og tok høyeste strømpris for de tre siste månedene da(juli, august og september mener jeg) og plusset på 10 øre. Med gjennomsnittlig dagsreiseavstand og dertil lading, så havner jeg på rett over 100-lappen ekstra i måneden i strøm. Dette var da jeg så på i3 og vil tro ca. det samme gjelder denne. Merker ikke noe ekstraordinært på strømregningen ihvertfall. Konklusjon: Samme som før, tut og kjør, fyll når man må, ikke henge seg opp i forbruket annet enn at det er moro å følge med, vær happy. Forresten er fordelen med å kjøre på kun strøm bakhjulstrekk!!
 19. Marius2002

  Reset - M power tråd.

  Det er bra! Kjekt og ha plass å skru på! Det er virkelig noe jeg savner, men vi titter på større hus med gårdsplass/dobbelgarasje og da er kanskje håpet om en eldre BMW igjen der. Kjekt å lese trådene hvor dere tar vare på de ihvertfall
 20. Marius2002

  Reset - M power tråd.

  Hehe, det er vel fordeler og ulemper med den, får vekk alle "+1" og unødvendig spam, men dessverre ofte demper feedbacken i form av tekst Uansett en flott M3, har sett den ved noen anledninger i Molde! Kul GT3en til han Ødegård også. Fortsett og skriv!
 21. Er treff på Sunnmøre en plass som de skulle til, mulig du treffer på de
 22. Defender-treff/tur i Molde nå 😎 Opphavet traff samme gruppe på Oppdal i helgen.
 23. https://www.tv2.no/a/10712660/ Pick-up basert på X7, kun konseptbil, ingen produksjonsmodell.