Jump to content

Maxmek

Members
 • Posts

  548
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Maxmek

 1. Jeg har bestile en I4, og har gjort meg noen tanker vedrørende det og strømprisene vi nå ser. Jeg har ingen erfaring med EL-bil, men har jo lest en del. Ta feks at vinterstid så bruker EL bilen 2,7Kw/mil, ganger man dette med en kraftpris på 4,0kr pr/Kw, så koster det 10,80 kr pr mil i strøm, Min 530d bruker på langkjøring ca 0,6 når jeg ligger i ca 110km/t, snittforbruket mitt ligger på 0,71. Her i Arendal fyller vi diesel for ca 14,- pr/liter, da blir kostnaden pr mil på 8,40 pr mil. Dvs godt og vel 2kr billiger pr mil med diesel, og det værste er at jeg tror vi vil få se strømpriser denne vinteren som kan doble seg fra dagens ekstrempris. Så da lurer jeg på om jeg bare må sette I4 til utstilling og beholde dieselen. Blir som @Fredrik 90tenker diesel er best, og når man fyller tanken har man mer enn 100 mil rekkevidde, og sparer penger for hver km man kjører. PS, dette er jo satt litt på spissen, men våre politikere har etter min mening solgt arvesølvet vårt (strømmen) til EU, og vi stakkars forfrosne nordboere må betale for gildet.
 2. Jeg hadde samme problem på en E60 525d. Byttet egr og hovedthermostat uten bedring på temp. Så byttet de thermostat ved oljekjøler tror jeg det var, og vipps så varmet den som bare det. Så det er altså da 3 stk thermostater.
 3. Hei, enda en påstand som ikke dokumenteres ("visstnok, enten,eller noe,utifra hva jeg har hørt"). Er det informativt å skrive en så svevende melding? Det ville overraske meg om BMW Norge ikke vil ha dette på plass og klarer å få orden på det innen levering av bilene.
 4. Hei, snakket med selger idag på Bavaria, og han har på nytt bekreftet min bestilling med nesten alt utstyr er pr nå ok. Min bestilling inneholder bla esim og Msportseter. Jeg nevnte at det var en del diskusjon på Bimmers hvor det hevdes at en del utstyr ville falle bort. Han svarte til det at han hadde registrert det og at jeg ikke måtte bekymre meg. Jeg fikk i ettermiddag bekreftet min bestilling på nytt. Tidligere har han også sagt at i4M50 er en prioritert modell av BMW vedrørende chipmangel. Jeg velger å tro at bilen leveres med bestilt utstyr inntil jeg får beskjed om noe annet 🙂 Ellers nevnte han at i4M50 stiger 40.000,- til mandag, og iX50 80.000,- eks. eventuell mva. Så det er jaggu mye forskjellig info ute å går vedrørende denne chipmangelen og bortfall av utstyr på allerede bestilte biler fra de forskjellige selgerene.😕
 5. Jeg har bestilt bilen M50 med alt utstyr som gikk an å hukke av for unntatt seteventilasjon og bremser med rød kaliper (har valgt Potimaoblå, så da synes jeg de blå M-sportbremsene var passende). Kom da på ca 755.000,- minus rabatter. Jeg ga beskjed om at jeg ville ha beskjed om det var noen endringer, men har ikke fått noe melding om bortfall av utstyr. Jeg bestilte midt i august, og levering ble antydet august neste år. I utgangspunktet tenker jeg at skulle de begynne å ribbe bilen for utstyr vil jeg ikke ha den, da får de enten vente med leveranse til de kan levere det jeg har bestilt, hvis ikke vil jeg vudere avbestilling. Har lite lyst til å få rabatter pga bortfall av utstyr jeg har ønsket å krysset av for, da vil jeg helt sikkert ergre meg over det så lenge jeg har den. Skulle jo tro denne chipmangelen må ta slutt på et tidspunkt også.
 6. Hei, noen som vet om I4 kan brukes som batteribank? Jeg vurderer å innstallere solcelleanlegg på hustaket, og lurte da på om I4 kan brukes som batteribank? Man kan jo selvfølgelig sende strøm til bilen, men kan man sende strøm ut fra bilen? Har hørt at Tesla og Hyundai kan gjøre det uten å ha sjekket det nærmere. Det selges jo egne batteribanker for solcelleanlegg, men det er for dyrt pr nå.
 7. Artikkelen er fra august, så hvis det stemmer er vi vel berget vi som har bestilt M50. De blir vel ikke satt i produksjon før godt uti 2022.
 8. Snakket med selger på Bavaria på fredag, og da spurte jeg om chipmangel ville bli et problem for diverse utstyr. Han svarte at visse modeller var prioritert bla I4 M50. Men om det er tilfellet kan man jo lure på, selgere er selgere 😎 Jeg ba om at hvis det ble noen endringer ville jeg ha beskjed. Jeg har bla bestilt e-sim og elektriske seter.
 9. Når det gjelder holdbarhet på coating sa detailer at at perler vannet på bilen er det ok. Og som du sier det er avhengig av bruk/kilometer. På den bilen jeg har nå er det 4 år siden coating og vannet perler fremdeles perfekt. men jeg kjører ikke mer enn ca 12000km pr år. Skal ta en ny prat med denne detaileren vedrørende matt lakk, og behandling av den. Men jeg innser vel at det blir litt for utfordrende med matt lakk, men hadde vært "tøft" da ....
 10. Tenker du at det fremdeles vil være problem med fugleskitt og sevje fra trær? med en ceramic behandling?
 11. Javel,... men jeg snakket med en detailer, og de kunne behandle biler med frostet lakk med en spesiell ceramic coating, og vil jeg tro det problemet da er begrenset.
 12. Hei, jeg har bestil Portimaoblue, men har enda ikke klart å gi helt slipp på om jeg tør å gå for frozen. jeg pleier alltid å parkere "pokkerivold" når jeg er i nærheten av kjøpesentere. Når jeg ser på bilen jeg har idag finnes det ikke parkeringsbulker i den, så jeg ser ikke bort fra at det kan bli frozen lakk. Ja det vil koste flesk å fikse et skrap, men kanskje det er verd den ene eller to skaden som måtte oppstå?? Hvor dyrt vil det bli å lakke en skjemr med matt lakk?
 13. Hei, ja jeg har bestilt en i4M50, og må si jeg vegret meg en del før bestilling pga den ekstreme grillen. Egentlig kunne jeg tenkt meg en bil som iX3 men uten 4 trekk er den uaktuell for meg da jeg har noen utfordrende bakker for å komme hjem. Samt for dårlig rekkevidde, Ix40/50 synes jeg blir for stor, kjører 97% alene. Men jeg må si at denne fronten blir mer og mer ok......... Kanskje fordi jeg har bestilt en i4, men jeg synes denne iX50 blir mer og mer "staselig" og jeg har tidligere ment at dette er helt ræva av BMW. Husker tibake til Ford Sierra når den kom, jeg hadde jo en råtøff Ford Capri 1,6GT, og tenkte "dette er det ingen som vil kjøpe" Men det ble vel Norges mest solgte bil flere år på rad. Jeg tror iX40/50 blir en storselger etterhvert med den rekkevidden de har, og designet tror jeg vil "vokse" på. Det ER en staselig bil synes jeg, pr nå er det vel ikke mye som kan måle seg med iX50'en når det gjelder forventet kvalitet, utstyr og rekkevidde. Test, terningkast 6..... https://www.vg.no/forbruker/bil-baat-og-motor/i/KzjLMG/proevekjoert-bmw-ix-xdrive-50-bmws-nye-perlerad
 14. Jeg hadde også problemer med at batteriet tappet seg. Har bilen original Bmw lakk så tror jeg ikke du skal tenke på fargeforskjell.
 15. Jeg har byttet to håndtak på min bil med samme symptomer. Da var det håndtaket jeg måtte ta to ganger i som var defekt. Har byttet på begge dørene på venstre side, og det er de dørene som åpnes mest på min bil. Bestilte nytt håndtak på Bavaria og monterte sjøl, enkelt å bytte som @Otissier med en lang t15. Tror håndtaket kostet ca 3.500,-, og da er de ferdig lakkert i bilens farge.
 16. I boka til min bil står det at usb skal setts inn i stikk i hanskerom. Har aldri hatt problem med oppdatering, Jeg har formatert usb minnepenn iht standar innstilling i windows. Sjekket min minnepenn med kart som jeg brukte sist, og den er formatert med Fat32. så tror ikke det er avgjørende. MEN minnepennen MÅ settes i usb stikk i handskerom ifølge boka. Bilen leser minnepenn om det er fat32 elller ntfs filsystem.
 17. Se i denne tråden fra @TRF https://bimmers.no/forums/topic/683719-bmw-dieselmotorer/#commentstuning og tuning@quickfix.no Han leverer downpipes og omprogrammering, som er regnet for noe av det beste til BMW.
 18. Du MÅ bruke stikk i hanskerom. usb stikk i hanskerom ligger i høyre sidevegg på min bil F10 ikke så lett å se i første øyekast.
 19. Hvis du har mottatt en fil som du har lastet ned må den lagres på en usb minnepenn minimun 32Gb. så setter du usb minnepenn usb stikk i hanskerommet. oppdatering starter da automatisk. Du må ha på tenning eller motoren kan gå. du får beskjed om å slå inn kode etterhvert. Oppdatering tar ca 45 minutter, så vær tålmodig.
 20. Jeg lurer på hvor mange har egentlig bestilt en i4? Leveringstiden har jo blitt vesentlig forlenget på kort tid, så det tyder vel på en god mengde bestillinger.
 21. Jeg er ganske sikker på at man får feilmelding uten omprogrammering. Det er vel en sensor eller to som ikke kobles til, eller vil få feil signaler som fører til feilmelding.
 22. Ser det står ATF only på lokket.
 23. Maxmek

  Mangler DAB

  En Kufatek koster ca 6.000,- ferdig montert. Tidligere hadde BMW pant på gammel enhet hvis du kjøpte ny med innebygd DAB, men vet ikke om det er tilfelle lengre.
 24. Du trenger ikke å ha på navigasjonen. bare sett minnepennen i usb stikk i hanskerom og la tenninga stå på så starter oppdateringen av seg selv. du vil bli bedt om å legge inn koden etterhvert. Du kan også la motoren gå om du ønsker det. Oppdateringen tar ca 45 minutter.
 25. Mener jeg hadde samme problem på en E60, da måtte jeg re-initialisere nøkkelen til bilen etter batteriskifte. Husker ikke helt prosedyren, men søk så vil du finne
×
×
 • Create New...