Maxmek

Medlem
 • Innholdsteller

  429
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Maxmek

 1. Det tråden handler om er import av 20 år gamle biler uten avgift. Hvilken Euro norm snakker man om da??
 2. Maxmek

  E60/61 tråden

  Hei, hadde samme problem på en 525d, byttet begge thermostater uten at det hjalp, da var det en thermostat ved oljekjøler eller noe slikt som til slutt ble byttet, husker ikke helt, men da ble det endelig varme i systemet. Husker at hvis jeg kjørte i sportmodus slik at det var turtall på motoren så ga den varme men ikke på rolig kjøring i vanlig drive.
 3. Maxmek

  Performance Power Kit B47

  https://www.baum-bmwshop24.de/bmw-performance-power-kit-f10-f11-520d/ https://www.baum-bmwshop24.de/#search:form_key=a70764b300696677&query=power+kit+bmw Mppk 520.pdf
 4. Det er viktig at jordingen er gjort skikkelig for godt mottak.
 5. Mener det er to forskjellige sleperinger til E39 (byttet dette på en 97 528ien gang). hvis jeg husker riktig tror jeg det var en med 6 ledninger og en med 8. Avhengig av modell eller utstyr.
 6. se mitt innlegg side 59 + andre sine
 7. Maxmek

  Importere Bmw, få med 5 års garanti?

  Min erfaring er at den stemmer veldig godt hvis tallene du legger inn er riktige.
 8. Maxmek

  Importere Bmw, få med 5 års garanti?

  Denne feks 2018mod brukt koster 52.000 Euro uten moms. så kan du legge dataene inn i tollvesenets importkalkulator og se hva du havner på kontra en norsk bil. https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=269296098&cn=DE&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&features=WARRANTY&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=45&minFirstRegistrationDate=2017&pageNumber=1&scopeId=C&sfmr=false&usage=USED&vatable=true&action=eyeCatcher&searchId=5a2253b8-5874-737e-ae58-f3ea026b5b11 Ny koster 73.500 Euro uten moms https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=270222122&cn=DE&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&features=WARRANTY&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=45&minFirstRegistrationDate=2017&pageNumber=1&scopeId=C&sfmr=false&usage=NEW&vatable=true&searchId=ce90bd2d-3a7c-df57-b793-b9984b40693d
 9. Maxmek

  Utstyrsliste-tråden versjon 2.01

  Hei, noen som vet hva denne utstyrskoden egentlig er for noe? Gjelder en F10 P7VGA Warmth Comfort Package
 10. Maxmek

  Stjernemerkede dekk -- igjen...

  Ja, høres snodig ut. min tålte ihvertfall ikke min dimensjon uten stjernemerkede dekk. de forrige dekka hadde samme profiler men var stjernemerkede og der merket jeg ingenting. Kanskje denne M5en har en anne type X-drive eller forbedret utgave.
 11. Maxmek

  Stjernemerkede dekk -- igjen...

  Hvis disse dekksettene er godkjent av BMW og er stjernemerkede har de allikevel lik omkrets selv om dekk kalkulator sier noe annet. Jeg kjøpte nye sommedekk i vår, og bestilte Michelin pilot sport 4 fordi de skulle være stjernemerkede da jeg har mixdimensjon 245/40-19 og 275/35-19. i høst begynte jeg og merke lugging i bilen i lav hastighet. Skiftet til vinterdekk 245 både foran og bak og all lugging forsvant med en gang. Trillet ut sommerdekke for å sjekke om de var stjernemerkede, og det viser seg nå at det var de ikke. Dekk kalkulator gir jo nesten lik omkrets men jeg fikk lugging. Jeg har saken nå hos dekkforhandleren som skulle ta dette opp med Michelin. Det viser hvor viktig det er å ha stjernemerkede ellerpå annen måte godkjente dekk ved mix dimensjon. Begynner å lure på om jeg skal kjøpe like felger foran og bak til sommerdekka da det er svært dårlig utvalg i denne dimensjonen med stjernemerking.
 12. Maxmek

  Tuning BMW 525xd

  Hei, jeg har hatt en 525 2009mod med org 197hk. Den ble chiptunet av BMW verksted i Tyskland, og de påsto etter det jeg husker at den tuningen skulle gi 252hk og 500Nm (om det stemte vet jeg ikke). At du skal få 300hk kun med chiptuning tror jeg ikke noe på, da tror jeg det må byttes div deler som dyser turbo og fjerne DPF. Tuningboksen ville jeg ha koblet ut og kastet. Men før du hiver den kan du jo åpne den og du vil få deg en god latter når du ser hva som er inni.
 13. Maxmek

  Performance Power Kit B47

  Hei, powerkitet inneholdt følgende: nye 4-stemplede bremsekalippere, samt nye og større bremseskiver foran, ny og større intercooler og ny ECU (hjerne). Jeg fikk utført dette i Flensburg som jeg har nevnt tidligere i denne tråden, og betalte 2.200 Euro. Euroen har jo steget endel, så det er muligens ikke så mye dyrere i Norge lengre, vil gitte på ca 25.000,-. Forbruk er jo veldig individuelt, men den bruker ikke mer ihvertfall. På normal langkjøring ligger jeg på 0,6-0,7 l/10km avhengig av trafikk og hastighet. Snittforbruk over et år ligger på 0,83, men jeg har en del småkjøring. Etter montering av dette kittet synes jeg det er litt mere groomlyd i eksosen også. Draget i bilen er vesentlig bedre, og den drar lenger på gira når man trør til litt. Jeg blir fremdeles overrasket når jeg trør flatt ved lavt turtall hvor godt denne tunge bilen drar av gårde spesielt når man velger sport modus. Min bil er X-drive. Jeg konkludere med at investeringen i dette er verd hver krone. alt av bremser foran blir nytt, bare det koster en del. nå kan man jo også få effektøkningen inn i vognkortet, og det vil jeg tro øker verdien den dagen du selger. Så får du et mye bredere glis når du drar på bare det er verd prisen. jeg har aldri angret på den investeringen.
 14. Å bytte dempere gjør normalt ikke noe med høyden. Du må nok bytte fjærer for å få løftet den opp igjen.
 15. Hvis det skulle være mulig å kode bort, tror du da det ligger i en modul i bilen? kan du da tenke hvilken modul det kan være? Kunne da koblet til Esys og letet litt. Eller er dette noe i styringen til Webastohjernen? Har også et program som heter WTT V3,4 som skal være et program for Webasto, men har aldri testet det.
 16. Noen som vet om det er mulig å kode bort autostart på Webastoen
 17. Er det en RR? ligner en Mercedes S300 cab. rundt 54-58 mod.
 18. Hadde litt av samme opplevelse for ca et år siden, en Tesla S som ikke ville vike ii venstrefila . jeg er usikker på modell, men uansett så ble hastigheten høy (110 sone),ca 110+mye . Til å begynne med så dro den såvidt ifra min bil, men når vi bikket 130-140 så var det ingenting igjen av TeslaPoweren, han måtte bare melde pass. Tesla går som kanonkuler fra lav hastighet men oppe i fart langs veien er de ikke så overlegne.
 19. Maxmek

  hva er forskjellen på xenon hb3 og hb4 pærer?

  Xenon har ikke h1 eller h3 sokkel.
 20. Maxmek

  hva er forskjellen på xenon hb3 og hb4 pærer?

  finne riktig lyspære: https://am-application.osram.info/no
 21. Maxmek

  Chip box på allerede tunet bil?

  Jeg har ikke testet noe slikt, men hvis det er en slik billig tuningboks så er jo de slik at de bare pøser på mere fuel, turbotrykk og luft. De styres ikke av tilbakemelding fra div sensorer, men sender "falske" signaler. Så ikke sikkert motor går i nødmodus når grensene passeres. Jeg vil tro det ender med motorhavari, turbohavari eller drivverkbrudd. Du vil ikke ha råd eller tips, men tenk deg om en gang til før du finner på dette hvis du ikke vil ødelegge bilen. Ved remapping må tuner holde seg innenfor visse grenser hvis ikke går motor i nødmodus, pga tilbakemelding fra mange sensorer, så er det forskjellig hvordan de forskjellige tunere får dette til og hvor mange parametere de justerer i tuningprogrammet.
 22. Maxmek

  F30 tuning

  Hei, vil nå si det er noen fordeler med en håndholdt tuner apparat. da kan du selv legge inn original hvis du skal på EU eller BMW service. Autopower MyGenius Fordeler med MyGenius: Gir meget god effektøkning. Programmeringen tar kun noen få minutter. Enheten er kun tilkoblet bilen den tiden det tar å overføre softwaren. Du bestemmer selv om du vil ha original- eller tuningprogram installert. Du slipper å åpne panseret. Programmering gjøres via OBD2, diagnosekontakten. Ingen synlige tilleggsbokser eller kabelinstallasjon. Nye parametre i originalstyreenheten som styrer motoren, derav ingen konflikt. Oppdatering av softwaren gjøres over internett. Har en lettlest meny med Engelsk tekst i displayet. MyGenius har Engelsk brukermanual. Smidig og løsningsorientert support med fokus på kundetilfredshet. Funksjoner: Dersom merkeverkstedet oppgraderer til ny originalsoftware kan du lese den ut. Kan lagre inntil 10 programmer. Original- samt inntil ni tuningprogrammer. Korrigeringer i softwaren: Drivstoffmengde korrigeres for å få mer effekt. Turbotrykk korrigeres for å sikre rett blandingsforhold. Tenning og TPS-signal optimaliseres for økt gassrespons på bensinmotorer. Innsprøytningstidspunkt, (tenning), optimaliseres for økt gassrespons. Momentbegrensning tilpasses nye parametere. Programmet tilpasses eventuelt partikkelfilter. Korrigeres for unngå uønsket eksosrøyk.
 23. Maxmek

  BMW F10 530D

  Har du nok strøm på bilen? Dårlig batteri gir mye rare feil på F1x.
 24. Maxmek

  Bytte batteri X5 E70

  Enig med @Otis , trenger kun å registrere batteribytte når det er fra 90-95 Ah.