Jump to content

M52B25 tu feilkoder


NA
 Share

Recommended Posts

M52B25tu i en E46 323i coupe kastet ifra seg en hel del nye feilkoder i dag. Alle gamle meldinger var slettet før denne turen. Så disse dukket opp nå. Har jeg rett om jeg mistenker veiv og kamaksel sensor? 🤔 

Bilen gikk noen ganger på 5 sylindre hele tiden, noen ganger på 5 sylindre bare ved lettere gasspådrag. Etter å stoppet bilen å startet igjen gikk den fint resten av turen. 

Noen kloke forslag? 

IMG_20200601_152714662.jpg

Edited by NA
Endret overskriften
Link to comment
Share on other sites

Det er ikke noe her som tyder på veiv- eller kamsensor. Du får feiltenning og bilen kutter ut en sylinder. Når den går på 5 kan du sikkert slette feilkodene og den vil begynne å gå på alle 6 igjen med en gang. Lenge siden pluggene er byttet?

Link to comment
Share on other sites

Nå pleier ikke jeg å lese noe annet enn koder fra INPA, som oftest gir de tydeligste resultatene, men basert på hva som står over så kan det hende at du har et problem med luft/bensinblandingen. Da er det en viss sannsynlighet for at du har vakuumlekkasje noe sted eller en lambda-sensor som er på tur ut. Når du får en misfire pga. dette så vil motoren kutte ut sylinderen, som regel går dette vekk ved en omstart eller at du sletter koden (selv med motor i gang) fordi tilstanden som skaper feiltenningen ikke er permanent.

Se først over om du har en innsugsbelg som har sprekker eller andre tydelige steder hvor falskluft kan komme til.

Link to comment
Share on other sites

Oppdatering: har funnet feilen og etter å ha testet å ha renset dyser ble det i orden. Var tydeligvis bygget seg opp urenheter i de. Bensinpumpe er også bestilt da denne er fra 99. 

Link to comment
Share on other sites

Ny oppdatering: Montert ny bensinpumpe, tok opp bensintrykk regulator også, denne var det bygd seg opp mye grums i. Rengjorde sila i den og regulator. Ble nå en helt annen bil å kjøre.  Gjorde seg med en service av bensin system.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...