Jump to content

DAB, BT og AUX bortfall på 2009 X5 E70


Recommended Posts

Hei,

Jeg har en Kufatec Fistune montert i vår X5. Denne har fungert OK, men med litt dårlig dekning. For noen måneder siden falt alle kanalene ut, og jeg fikk kun 3 lokale Østfold-kanaler (bor i Vestfold).

Her om dagen tenkte jeg at jeg skulle sjekke jording av antenna, og åpnet det som trengtes for å komme til. Alt så OK ut, og jeg begynte å kikke på Kufatec-boksen og koblingene til denne. Har nok underveis i fiklingen koblet fra alt sammen og prøvd meg fram med disse lyskablene (MOST?). Fulgte instruksjoner for Kufatec-boksen og tenkte kanskje den ville reinitialiseres. Sjekket sikring til denne og strøm på kontakten også, alt OK der. Men av en eller annen grunn har DAB og AUX blitt "grå" i iDrive. De kan ikke velges. Bluetooth for handsfree får jeg ikke slått på lenger heller.

Hva kan ha skjedd? Er det noe koding som må til for å få dette på plass igjen, eller er det Kufatec-boksen som har tatt kvelden? Det rare er at jeg ikke får vanlig DAB (ikke DAB+) og AUX opp heller, hvis jeg kobler grønn kabel rett i den originale BMW-boksen der den har sittet før.

Er det noen som har noen tips? Ganske kjedelig å ikke engang kunne koble til mobil via AUX og høre radio eller musikk i bilen. Kun FM som fungerer nå.

 

Mvh

Kristian

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Otis said:

De går bare i stykker de.

En diagnose vil jo fort fortelle mer. Har du mulighet for det? Evt så bor jeg i Trondheim, om du er i nærheten.

Jeg bor i Tønsberg, så kjøreturen blir litt i lengste laget på en fredagskveld...

Jeg styrer og knoter for å få INPA til å kommunisere med bilen. Har en K+DCAN kabel som jeg brukte på E61 som vi hadde før. Den fungerte fint på den etter mange forsøk med installasjoner og DATEN-filer osv, men av en eller annen grunn får jeg ikke kontakt med ECU på X5-en...Så fort jeg kobler kabelen til OBD-porten, så blir begge prikkene svarte, selv om ikke tenning er på. Og om jeg prøver å kommunisere med noen av enhetene i blien, får jeg bare IHF0009 - No response from control unit.

PC-oppsettet er nok ikke eksakt det samme som jeg brukte da. Er et par år siden, så jeg husker ikke helt om jeg brukte XP mode eller om jeg fikk det til å fungere i Windows 10. Så vidt jeg skjønner skal det ikke være noe i veien med å bruke Windows 10. Hadde en E39 før det igjen, da brukte jeg BMW Scanner og det var nok da jeg kjørte XP.

Link to comment
Share on other sites

Hmm. Har du lagt inn nyeste ediabas? Versjon 7.3 et eller annet?

Jeg har endel filer for nedlasting på den store diagnose tråden, side 198 mener jeg.

Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, Otis said:

Hmm. Har du lagt inn nyeste ediabas? Versjon 7.3 et eller annet?

Jeg har endel filer for nedlasting på den store diagnose tråden, side 198 mener jeg.

Når jeg starter INPA så dukker EDIABAS opp i system tray, den viser versjon 7.3.0.

Link to comment
Share on other sites

Hmm. Spesielt. Det burde absolutt virket. Mener at man må installere en patched versjon av ediabas, men jeg har ikke testet uten den versjonen. Bare med, å da virker det.

Link to comment
Share on other sites

Takk for input. Jeg forsøkte hele installasjonen på nytt på en annen PC, uten noe mer hell. Ser ut som Battery og Ignition blir svarte så fort jeg forsøker å gjøre noe i INPA, uavhengig av om bil er tilkoblet eller ikke. Mulig det bare er sånn det er, men jeg mistenker at kabelen min ikke er 100%. Kjøpt fra bcables.com for et par år siden.

Har prøvd meg nå i Koding-delen av forumet, for å høre om noen har en kabel jeg kan låne eller kjøpe. Bestille fra Kina/USA tar for lang tid i forhold til en del planlagte turer fremover; jeg hadde håpet å få dette i orden litt kjapt.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Hei igjen,

Etter å ha kjøpt ny diagnosekabel, knotet jeg en del for å få oppsettet mitt til å fungere. Til slutt fikk jeg kabelen jeg har fra før til å virke, mens den jeg kjøpte ikke virker. Uansett, nå har jeg fungerende kobling til bilen.

Usikker på hva jeg skal se etter. Har prøvd å sjekke feilkoder fra MULF, sjekke MOST-loop osv. Jeg får ikke opp at det er noen brudd eller tap av lyssignal.

Noen tips til hvordan jeg kan gå fram nå som jeg iallfall kan bruke INPA, NCS Expert osv?

Edited by krisring
Link to comment
Share on other sites

Når du foretar diagnose I ista så regner jeg med at noen moduler var røde. Hvilke var det?

Om du brukte inpa så må du sjekke på lista over moduler som ikke svarte.

Link to comment
Share on other sites

Plugget ut Fistune i går og satte grønn MOST-plugg rett i MULF/TCU igjen (der det var satt inn loop-kabel for å koble inn Kufatec Fistune). Da kom AUX og blåtann tilbake. Nå er det bare DAB vi ikke har. Mulig Fistune-modulen er defekt?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...