Jump to content

Fuzzy

Members
 • Posts

  280
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • MSN
  tore.sabo@cavotec.com
 • Website URL
  https://www.facebook.com/tore.sabo

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Stjørdal
 • Interesser:
  Bil, RC (Bil, Båt, Fly, Heli og Drone)
 • Kjøretøy
  2007 E91, 2012 F11

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Fuzzy's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

40

Reputation

 1. Fuzzy

  F10/F11 tråden

  Stemmer bra, kan bl.a. lese her: https://www.bmwblog.com/2018/10/23/bmw-expands-egr-recall-to-1-6-million-vehicles/
 2. Fuzzy

  F10/F11 tråden

  Som det fremgår av BMWs garantivilkår (https://www.bmw.no/content/dam/bmw/marketNO/bmw_no/Topic/Offer-and-services/service-and-warranty/BMW Garantivilkår/BMW Garantivilkår 4s A5 HQ-Skjerm.pdf) gjelder rustgarantien gjennomrusting fra innsiden innen 12 år. Det betyr at det ikke nødvendig vis er snakk om garanti selv om de finner rust på en bil på Vehicle Inspection. Tolker man vilkårene "rett" betyr det at de kan pålegge eier å utbedre f.eks overflaterust som de finner på Vehicle Inspection dersom rustgarantien ikke skal bortfalle. BMW har pleid å vært veldig greie på dette med rust, så ofte har de dekket rustskader selv om det ikke har rustet hull på karosseriet, så lenge rusten ikke skyldes skade på lakk eller andre skader som er påført bilen uten tilstrekkelig utbedring.
 3. Fuzzy

  F10/F11 tråden

  I det du merker at du bytter olje i kassa har du kjørt for langt på den gamle olja... Det er bedre å tappe ned olja og bytte filteret jevnlig hver 60-80.000 km enn å vente til man får problemer eller har slitt olja så mye at man "må" flushe.
 4. Fuzzy

  F10/F11 tråden

  Er vel bedre å bare bytte olje og filter (bunnpanne) selv med litt hyppigere intervaller enn å vente til hver 100.000 for så å flushe hele greia? Greit at selvbytte kun tømmer kassa og ikke converter, men om olja i kassa ikke er så dårlig at man må flushe og man bytter over halvparten av det totale volumet vil man ende opp med en ganske så god olje med "jevnere" kvalitet enn om man kjører den helt ut og flusher.
 5. Fuzzy

  F10/F11 tråden

  Nei, at forhandler kjøpe er garanti fritar han ikke for reklamasjonsretten. Forbrukerkjøpsloven med 5 års reklamasjonsrett gjelder alltid for varer kjøpt fra forhandler, og som er ment å vare vesentlig lenger enn 2 år. En garanti skal gi kjøper rettigheter utover det som dekkes av den alminnelige reklamasjonsretten. Alle feil som kan antas å være iboende i produktet ved overtakelse skal dekkes av en slik reklamasjonsrett, og forbrukers plikt er å melde feilen så snart man oppdager den. Setevarme er naturlig vis noe man ikke merker at er defekt før vinteren og kulden kommer, og med mindre man ikke har vært uforsiktig med setet er det naturlig å anta at dette da var en svakhet ved overtagelse slik jeg ser det.
 6. Fuzzy

  F10/F11 tråden

  Dersom du har kjøpt bilen i sommer, fra forhandler, og den ble solgt som "med varme i setene" vil jeg se det som en mangel dersom dette ikke fungerer første gang man har bruk for det, og således en iboende feil med produktet ved overtagelse. Fra forhandler har man 5 års reklamasjonsrett på iboende problemer ved overtagelse. Om det ikke har vært grunn til å bruke varmeseter før nå, er det naturlig at dette ikke er blitt oppdaget tidligere. Ditt ansvar er dog å reklamere så snart du er gjort kjent med mangelen. Garanti er noe som dekker problemer utover kjøpsloven. I dette tilfellet vil jeg si, dersom bilen er solgt med varmeseter, at du er dekket av forbrukerkjøpsloven og således ikke trenger å bry deg om eventuelle tilleggsgarantier som er gitt av selger.
 7. Fuzzy

  F10/F11 tråden

  Siden rust er en fellesbetegnelse for kjemisk forbindelse mellom jern og oksygen så har du helt rett. Men det blir feil også, for det som her skjer er for aluminium det samme som skjer for jern når det oksiderer. Så korrekt; det er ikke rust siden det er et ord forbeholdt jern, men det er akkurat det samme likevel, dog for aluminium. Av samme grunn kan ikke aluminium ruste - men det kan oksidere akkurat som jern, som da kalles rust. Å utbedre dette blir derfor tilsvarende som utbedring av jern som ruster - og om man ikke utbedrer det så vil det, akkurat som jern som ruster bare vokse i omfang. Mange tror at aluminium er så flott fordi det ikke ruster. Aluminium er flott fordi det er lett. Men det oksiderer akkurat som jern, selv om det ikke tæres ned ved korrosjon på samme måte siden oksidlaget danner en ny beskyttelse på selve aluminiumen - men stygt blir det uansett.
 8. Fuzzy

  F10/F11 tråden

  Min erfaring er at slike blemmer går på garanti om det ikke er hull i lakken som har startet det hele. For å være sikker må du prøve saken for en reklamasjonsansvarlig hos et authorisert verksted.
 9. Fuzzy

  F10/F11 tråden

  Er dere "heldige" når dere bestiller ratt fra øst-europa kanskje dere til og med får et ratt som opprinnelig er levert og ment for Norge... Er vel til stadighet tyveri av slike deler rundt om. Greit å reflektere litt over hvem og hvor man handler brukte deler i alle fall... Så lenge det finnes et marked for slike deler vil det alltid være noen som blir frarøvet delene sine... Jeg sier ikke at alt fra Latvia er tjuvgods, men greit å tenke gjennom hva man holder på med og sjekke hvor delene kommer fra når man kjøper slikt.
 10. Fuzzy

  F10/F11 tråden

  Korrosjon i øvre fremkant pga at aluminiumen under oksiderer er dessverre helt vanlig på disse. Dette dekkes glatt av 5 års nybilgarantien. Jeg vil hevde det bevitner at det her anses som en feil. Når du så kjøper en slik bil fra merkeforhandler, så har du igjen 5 års reklamasjonsrett, og de burde enten gjort deg oppmerksom på dette før kjøpet, eller akseptere det som en reklamasjon nå etter snart 2 uker. Enkelte har fått dette utbedret på rustgaranti også etter at nybilgarantien er utgått. Sjekk for sinkslipp på bakluke i samme slengen. Jeg mener altså at du har en særdeles god sak i forhold til en reklamasjon
 11. Fuzzy

  F10/F11 tråden

  Gjør et forsøk med bildene så får vi kanskje sett hva du mener
 12. Fuzzy

  F10/F11 tråden

  Ville vært lettere å gitt et godt svar om du la ved et bilde... Men hjulbuene er i stål. Alu foran og metall bak. Innerskjermene er i plast og filt. Sjekk også for korrosjon i øvre fremkant av dørplata, "under gummien" som ligger i framkant der. Veldig vanlig med korrosjon der på disse.
 13. Fuzzy

  F10/F11 tråden

  Generelt sett er det en kjent sak at biler før eller siden ryker :-/ I Norge har vi gode garantier - hele 5 år etter at bilen gikk ut fra forhandler. Feil fra produksjon/design som fremkommer etter dette er slik sett ikke noe produsenten lenger trenger å stå til ansvar for - da har det holdt det det er ment å holde. Start stopp: Denne kan kodes. Forhandlere vil gjerne ikke gjøre det, men har man carly eller annet tilpasset utstyr er dette en enkel fiks. Du kan velge om start/stop skal være enablet by default (standard), Av by default, eller "som sist" by default.
 14. Fuzzy

  F10/F11 tråden

  F11 har luftfjæring bak. Mest trolig belgen på høyre side som lekker. Bør byttes omgående hvis ikke risikerer du at det tar med seg kompressoren også.
 15. Fuzzy

  F10/F11 tråden

  Bare hyggelig; Kom på den tråden når jeg så innlegget ditt, og tenkte det var like greit at du leste det selv fra de som har skrevet det, enn at jeg skulle begynne å gjenfortelle fra den tråden Torpedoveggen er bratt, så vannet renner fort ned der - så det er ikke så utenkelig at den kan være tørr selv om det er der vannet kan komme inn.
×
×
 • Create New...