Jump to content

Superbeetle

Members
 • Posts

  6140
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Superbeetle

 1. Når man først er inne på håndlagde biler så syntes jeg denne filmen fra Zil fabrikken i Russland er interessant! Jeg sitter vel gjerne igjen med en tanke; "at det går an". http://www.aljazeera.com/programmes/witness/2014/05/last-russian-limousine-2014528113543724920.html
 2. Noe sent svar dessverre. Jeg er litt på tynn is vedr compact. Du har vel samme bakaksling som E30, og jeg aner ikke hvordan sporvidde og klaring innover er på den. På E36 er det hårfin margin inn mot bærearmene
 3. Gulvmatter selges kr 300,- Pent brukt. Befinner seg i Bergen. Kontakt: Larsen46@online.no
 4. Jeg selger et sort taktrekk til E36 Coupe uten takluke. Taktrekket er strøkent og komplett med solskjermer, stolpedeksler og lys. NOK 500,- Befinner seg i Bergen Kontakt: larsen46@online.no
 5. Jeg ønsker å selge ett sett med Alpina felger som org. er levert til E36 B3. Felgene er uten kast og skjevheter, men ene bakfelgen har dessverre 5-10 kantkjøring i kanten. Felgene har org lakk, og trenger ev litt oppussing for 100% finish. De har påmontert dekk, men disse er utslitt. Med disse felgene får man 9*17 og 265 dekk bak på E36 Coupe uten valsing o.l Selges for NOK 7000,- eller fornuftig bud. Felgene befinner seg i Bergen Send meg helst mail på larsen46@online.no
 6. Per i dag eksporterer Norge en god del strøm fra vannkraft til utlandet. Om man nå trenger mer av denne strømmen selv til bl.a den økende elbilparken, så vil enkelte land måtte produsere mer strøm selv og da gjerne fra kull. Jeg syntes det er en litt interessant tanke. Hva mener dere? Jeg har forøvrig i to måneder nå vært den lykkelige eier av en 2015 Vw E-up og blir bare mer og mer fornøyd med elbilens egenskaper. Hvordan den leverer effekten og er på veien er milevis foran bensinutgaven, som bare føles som en "vanlig" uengasjerende småbil.
 7. Må si med enig med Fredrik når det gjelder bilens framtid og rolle i samfunnet.. Tiden hvor det å ha bil var en statusgjenstand og hvor man stolt vasket bilen om lørdagen før man pyntet seg å kjørte på tur er nok forbi, med unntak av fåtall entusiaster o.l For folk flest er bilen primært for å komme seg fra A-B, om man har f11 530 eller e36 318 touring.. En liten del av meg ønsker nok fortsatt å ha en bruksbil som samtidig er en "entusiastbil", men når jeg kan lease en langt dyrere bil enn jeg kunne lånt til og betale samme avdrag så er jeg ikke helt fremmed for tanken.
 8. Dette hadde jeg aldri giddet.. Det er mye enklere vedlikehold med tromler bak. Man kan kjøre ganske friskt med en 316/318 uten å få fading på bremsene bak. Dvs, om man kjører hardt så fader de foran først uansett.. Skulle jeg oppgradert bremsene så hadde jeg mye heller byttet til ventilerte skiver framme(318 har vel massive skiver) og noen gode klosser..
 9. Er det forhjulslager eller bakhjulslager? Å ta ut et lager for så å sette det inn igjen er helt tullete(!). Når man presser inn lageret presser man på ytterkanten av lageret, mens når man skal ha det ut igjen får man belastningen på senteret, altså den delen som er opplagret i kulene/rullene.
 10. Jeg er ganske så sikker på at det er 24000km. Jeg er 100% at det gjelder på 2007 1130cc og 1250cc fra 2008, men tror også at det gjelder de eldre.. Jeg har btw jobbet 3år hos Harley-Davidson;-)
 11. Så vidt jeg (og Harley-Davidson) vet så er intervallen til VRSC 24000km:-) Du behøver heller ikke å ta ut motor. Det holder å skru av eksoen i bakkant og senke motoren ned foran.Gjerne i kombinasjon med å ta ut batteriboksen. Det er trangt og tar lang tid, men det burde gå på 4-5t.. Sjelden de trenger å justeres noe.
 12. Lykke til videre Dette er desidert et av de beste forumene i landet, til og med jeg som ikke har hatt bmw på 4år nå, må liksom innom noen ganger i uken å sjekke hva som skjer rundtom. Jeg kan aldri tro at Norge hadde hatt like mange spennende og ikke minst gjennomførte bmw-prosjekter, hadde det ikke vært for dette forumet..
 13. Torstein Nylund! http://www.proff.no/selskap/race-kustom ... 882680452/ Jeg er 100% sikker på at han kan lage tak til deg, så framt han har tid..
 14. Jeg har hatt, i følgende rekkefølge(siden 2004) -1987 Vw Golf -1971 Vw 1302S -1996 Bmw 316i -1993 Renault Clio -2010 Ford Fiesta.. 3 av disse har jeg ennå..
 15. http://m.finn.no/mc/all/ad.html?finnkod ... s=39267750 Løp å kjøp:-) 5% Bimmers rabatt
 16. Jeg syntes at den nye S-klassen ser veldig bra ut! Mercedes er virkelig i vinden for tiden.. En bil jeg virkelig liker er den nye CLA-modellen. Med en startpris på 313000kr må det vel nesten kunne kalles et kupp, om man er ute etter en slik status-bil.. http://www.tv2.no/underholdning/broom/c ... 43656.html Den nye A-klassen syntes jeg også at er en av de penere modellene som har kommet de siste årene, og er en bil jeg godt kunne tenkt meg
 17. Vet du hvor man kan kjøpe den lakken? Jeg "lånte" en sprayboks med slik lakk, og den overbeviste iallefall meg.. Denne, Wurth sin 1k syregrunning og Spraymax 2k klarlakk er iallefall top3 hos meg når det gjelder lakk på boks
 18. Jeg klarte ikke å finne igjen filmen, men det ligger en film på youtube av noen som har blandet "vanlig" girolje 50/50 med vann og redline sin 50/50 med vann.. Deretter bruker de en håndvisp nedi oljen. Den vanlige oljen oppfører seg så og si som vann, mens redline nærmest fester seg til stålet og bli med vispen oppover.. Det ser skikkelig imponerende ut, men det blir jo ikke helt det samme som i ordentlig bruk..
 19. Jeg fikk desverre ikke hilset på deg idag, men bilen skuffet absolutt ikke Ble bare helt riktig med gullstripene på Ellers så syntes jeg at pokal-kategoriene er litt rare, slik du nevner.. Regner med at denne gikk under "øvrige merker" sammen med bokstaveligtalt 3 etasjer med ymse biler, mens f.eks FORD M og Ford Capri hadde egne klasser. Tror det kun var to Capri´er der.. Vespaen var heller ikke den peneste på treffet og eieren sa vel forsåvidt selv at han skulle begynne å restaurere den. (Tror ikke den var spesielt unik heller, uten at jeg er helt inne på den slags.) Når det er sagt så vant faren min beste "Classic Bike", for sin 1976 Suzuki AC50 som han har hatt siden den var ny.. Vi har det siste året pusset den opp for bunnen av, og det var hyggelig å få så mange fine tilbakemeldinger idag. Jeg tror det var mange som mimret tilbake til da de selv var 16..
 20. Om den går fint på 95 er det ikke noen grunn til å bytte til 98.. Du får ikke noe bedre effekt ved å kun fylle 98. Det som er forskjellen på 95/98 er bankefastheten til drivstoffet, dvs hvor høyt sylindertrykk det tåler før bensinen selvantenner(tenningsbank). Om du kun vil kjøre på 98, så kan du i teorien øke fortenningen/kompresjon så mye at den går fint/yter best på 98.. Bilen har også en banksensor(vanligvis i blokken) som registrerer tenningsbank, og justerer ned fortenning/tilpasser innsprøytningen til hvilken bensin du bruker(f.eks om du fyller 92oktan) Men det er ikke så mye denne kan "justere", og jeg tviler på at den justerererseg opp om du fyller 98/99 kontra 95..
 21. Nettopp... Det som man tradisjonellt kaller krom/forkromming kommer fra en prosess hvor krom(Cr) overføres til et metall via elektrolyse.. Men, idag finnes det forskjellige typer lakk som ser ganske lik ut som krom.. Men det er fortsatt lakk.. Er du sikker på at du ikke heller skal høyglanspolere aluen?
 22. Jeg var litt i samme situasjon da jeg var yngre, jeg ville bli motorsykkelreperatør men endte opp med allmennfag og div økonomi-studier før jeg som 25åring gikk lei og fullførte læretiden min som mc-reperatør..(hadde skolen fra før).. Nå er jeg vel igrunn der jeg kunne vært for 7-8år siden... Jeg jobber hos Harley Davidson og får drive med mye variert arbeid inkl å ha ansvar for motortuning/dynobenk. Når det gjelder bilfag så er inntrykket mitt at man ikke får så mye teknisk kunnskap eller mulighet til å gjøre noe av det som er "gøy" med bil.. De bilverkstedene jeg har hatt kontakt med har dårlig teknisk innsikt og mest fokus på effektivitet og delebytting.. Men slik blir det vel når 80% av kundene ikke har noe særlig greie på tingene og bare vil ha en billig service.. Hadde jeg fått velge på nytt så ville jeg blitt maskin eller elektro -ingeniør Det er ikke alltid like gøy å ha hobbyen sin som primærinntekt heller
 23. Ja, E-30 BIG her på forumet har vel turboladet en M70/73 og har noe sånt som 1249hk/1588nm på hjulene Tror han hadde over 1000hk med org innmat..
×
×
 • Create New...