kårekloak

Medlem
 • Innholdsteller

  200
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om kårekloak

 • Rang
  Kaptein

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. kårekloak

  Kjøpe ny bruksbil, X3 eller 320D?

  Okei. det forklarer en del! Dere får ha meg unnskyldt for min uvitenhet, har ikke kjørt annet enn e34, litt VAG og gamle japser og har aldri vært borti at vanntemp. måler er utskiftet med oljetemp. Isåfall har det vært begge deler til stede En annen ting jeg lurer litt på er dekktypene på bilen. Det sitter Bridgestone s001 255/40-18 bakhjul og 225/45-18 framme på bilen. Dimensjonen hos meg utgjør ca 0.3% forskjell framme og bak som jo går innenfor BMW sin anbefaling på maks 1%. Kan det likevel være lurt å øke til 265/40 bak og 235/45 framme ved neste dekkskift? Dette vil gi akuratt 0% forskjell ifølge dekkalkulator.no. Ser også i flere tråder at dekkene på xdrive bør?/skal? være stjernemerkede for å få igjen på garanti ved eventuell fordelingskasse-havari ?
 2. kårekloak

  Kjøpe ny bruksbil, X3 eller 320D?

  Okei, håper den får tid til regenerering også ved norske hastigheter😁👍
 3. kårekloak

  Kjøpe ny bruksbil, X3 eller 320D?

  Takk for det! Er helt sikker på at selgeren sa det, men etter litt kjøring så har du nok rett. Kjennes ikke ut som den blir merkbart stivere av å sjalte fra comfort til sport desverre. 😐 Skal prøve en runde med leather care fra swisswax på rattet🙂 Legger ut bilde av det. En annen ting. Bilen ligger stabilt på 100 grader, er dette normalt?
 4. kårekloak

  Kjøpe ny bruksbil, X3 eller 320D?

  Takker så mye for alle gode svar. Da ble det endelig bilhandel. 2014 modell f31 320d m-sport med adaptivt understell😃 https://www.finn.no/118576704 Er storfornøyd med bilen og for en kjørekomfort!! 🙂 Bilen var meget strøken utenom en ting jeg reagerte litt på. Jeg syntes det var vel mye slitasjemerker på rattet til at den ikke er eldre, noen som har vær borti det samme? 🙂
 5. kårekloak

  Kjøpe ny bruksbil, X3 eller 320D?

  Ser også det er flere sportline modeller, har disse vanlig standard understell?
 6. kårekloak

  Kjøpe ny bruksbil, X3 eller 320D?

  Har ennå ikke fått kjøpt meg bil, veier for og imot om det blir x3 eller en e91/f31. Trodde jeg ville gå for X3 siden 320d jeg prøvde var alt for stiv å kjøre og ganske lav, men har nå funnet ut den hadde m-sport understell. Dette var en 2014 f31, er det stor forskjell på ''vanlig" understell i forhold til m-sport på disse modellene? Hva med høyden? Synes de ser ganske like ut fra utsiden?
 7. kårekloak

  Kjøpe ny bruksbil, X3 eller 320D?

  Ser ut som det vil bli en F25, mye fordi denne virker mye større innvendig enn forgjengeren. Det virker som om turboen ryker ved 100-150K km på mange X3, kan dette være pågrunn av lange oljeskiftintervaller? Har og sett to tilfeller der ledningsnettet i motorrommet har vært byttet pågrunn av vannlekkasje ned på ledninger og elektronikk?
 8. kårekloak

  Kjøpe ny bruksbil, X3 eller 320D?

  Takker så mye for gode svar! Ettersom bilen vil bli brukt på mye på gardsbesøk så heller vi litt mot X3. Hva tror dere om f.eks denne her? https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=119664066 Ser den har N47 motoren, men ettersom jeg har lest så skal registertrøbbelet være fikset fra og med Mars 2011? Ser også ut som X3 bare er levert med HP45 kassen, hvordan vil denne fungere i en sånn bil?
 9. kårekloak

  Kjøpe ny bruksbil, X3 eller 320D?

  Vil bli en del langkjøring ja, både på bra og dårlige veier. Regner med at jeg bør styre unna m-sport pakkene for å unngå for stivt understell? 🙂
 10. kårekloak

  Kjøpe ny bruksbil, X3 eller 320D?

  Gjelder dette X3 også? Hvordan er forbruket på disse kontra n47? 🙂 Har hørt at X3 kan ha problemer med hjelpekassen og vibrasjon i svinghjul. Er dette også aktuelt for F25? Mye spørsmål på en gang her😋
 11. kårekloak

  Kjøpe ny bruksbil, X3 eller 320D?

  . Takker så mye for svar :) Er også åpen for bensin, men som regel vil en dieselmotor gå billigere. Men selvsagt er jeg mest ute etter en driftsikker motor fremfor alt. Er det sikrere å gå for en 3 serie med m57 isteden for N47 kanskje?
 12. kårekloak

  Kjøpe ny bruksbil, X3 eller 320D?

  Er på utkikk etter "ny" bruktbil i prisklassen 150-300.000 grunnet ny jobb med en del kjøring, gennomsnittlig 2 timer pr dag så en driftsikker bil er alfa omega! :) Grunnet moderat plassbehov har jeg sett på X3 og 3-serie stasjonsvogn. Bilen skal brukes mye etter landeveien, så vil ikke ha noe stivt sportsunderstell men bør være rimelig å kjøre med. Vil likevel ikke under 2.0 liters motoren. Har hørt mye bra om automatkassene til BMW ( iforhold til f.eks VAG) så vil gjerne ha det. Noen som kan komme med anbefalinger og eventuelt modeller eller visse ting jeg bør styre unna? Tar gjerne imot andre anbefalinger også! :)
 13. kårekloak

  Clutch og svinghjul på chippet E34 525tds.

  Hvordan gikk det med å bygge om til manuell, ble det clutch og manuell giring?
 14. kårekloak

  Bytte registerkjede E34 525 TDS

  Ser dette er en gammel tråd, men lurer på om du fikk byttet registerkjede? Var det mye jobb? Driver med samme prosjekt men lurer litt på hvordan det er å justere inn igjen dieselpumpe-drevet med montering av nytt kjede, eller går dette av seg selv?
 15. Tenning PÅ, motor AV. Kan det være grunnen?