guffen2012

Medlem
 • Innholdsteller

  11
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om guffen2012

 • Rang
  Korporal

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. guffen2012

  Elektrisk hengerfeste sviktet

  Jeg hadde en lei erfaring på søndag: Da jeg rygget hengeren inn på parkeringsplassen hjemme ga hengerfestet etter. Jeg gikk bak for å sjekke avstand mellom henger og mur; Der ser jeg at hengerfestet er på tur inn under bilen. Med draget på hengeren. Det som gjør det mulig er at det er en elektrisk type som ved trykk på en knapp folder seg inn under bilen. Men likevel; Etter 12 mils kjøring skjer dette. Jeg koblet av hengeren (som ikke var lastet mer enn ca. ett tonn) og hengerfestet bare hang og slang bak bilen. Det var ikke mulig å kjøre festet på plass under bilen. Noen andre som har opplevd noe lignende? Jeg frykter at det koster noen kroner å reparere men har varslet verkstedet at jeg anser det som reklamasjons sak. Bilen (og hengerfestet) er 2012 modell og man må vel kunne vente at hengerfeste fungerer mer enn 6 år?
 2. guffen2012

  riktige dekk til felger med forskjellige dimensjoner

  Jeg landet på 4 stk Hakka Black 245/45 ZR18. På de originale felgene: 8" forran og 9" bak. Årsaken til at jeg tok sjangsen på dette valget var at BMW forhandler BiliNord sjekket med BMW Norge uten å få innvendinger. BiliNord hadde selv levert samme løsning til et par andre BMWer uten at de hadde fått problemer. Jeg fikk ingen garantier men valgte likevel denne løsninga. Når jeg ser på hjulene virker det som fordekkene, med 8" felger, skrår innover mot felgen. Dvs. at dekkene virker litt bedere enn felgen. Mens veggen på dekkene bak, på 9" felg, går rett ned. Samtidig som verkstedet byttet til disse sommerdekkene gjennomførte de 4-hjulskontroll. Kamber bak høyre hadde det største avviket og hadde trolig medført at det sommerdekket var slitt ned på korden på innsida.
 3. guffen2012

  riktige dekk til felger med forskjellige dimensjoner

  Som jeg skrev tidligere er et av de lokale BMW verkstedene skeptisk til denne løsningen da de har funnet mye metallspon i fordelingskassen (?) på en bil som hadde valgt denne løsninga. Det er vel ikke usannsynlig at dekkene på en 9" felg vil bli "lavere" enn på 8" felgen. En anne ting: Er kvaliteten på originale BMW felger til kr. 5-6000 per stk. bedre enn uorginale til 2-3000 per stk.? Eller dreier det seg bare om utseende??
 4. guffen2012

  riktige dekk til felger med forskjellige dimensjoner

  Jeg er kommet til samme konklusjon. Takk for tips på aktuelle felger. Det er ikke lett å spore dem da de ikke alltid har den unike (?) M350 benevnelsen. De fleste jeg har funnet så langt holder til rundt Oslo (jeg bor i Tromsø). Men bror min er på tur til Moss med bobilen så det kan ordne seg både med besiktiglese og transport.
 5. guffen2012

  riktige dekk til felger med forskjellige dimensjoner

  RFT (Run Flat dekk) er det som fulgte med bilen og som nå skal skiftes ut. Noe som jeg egentlig ser fram til. Årsaken er at de oppleves stive. Det hjelper vel ikke at jeg har måtte kjøre med betydelig høyere lufttrykk enn foreskrevet. Årsaken er at dekkene sporer svært ubehagelig på Tromsø asfalten med "korrekt" lufttrykk. Ser nå at av * merkede dekk, utenom RFT, finnes det kun en på dekkonline.com: Continental SportContact 3 E SSR 275/40 R18 99Y*. En gammel (?) dekkversjon til en saftig pris.
 6. guffen2012

  riktige dekk til felger med forskjellige dimensjoner

  Jeg oveså at også Nokian Hakk Black er felles på begge listene (dog "SUV" på TeknikRåd.se sin - er det samme dekket?). Det er nok færre alternativ enn 24 dessverre; Kun 18 når jeg registrerer bilmodell BMW 525d X-drive 211 hk 2012 modell. Det jeg ikke vet er hvilken av disse som er stjernemerket (som BMW forhandleren sier jeg må ha pga forskjellig dimensjon forran og bak). De fleste av disse merkene anser jeg i tilegg som "ukurante".
 7. guffen2012

  riktige dekk til felger med forskjellige dimensjoner

  Takk for innspill, hippopran. Å kjøpe usett i f.ek.s Oslo samt det praktiske med å få dem sendt til Tromsø virker ikke forlokkende. Akkurat nå er jeg innstillt på å beholde de felgene jeg har å finne best mulig dekk til lavest mulig pris til disse. Test i Motor kom opp med disse aktuelle dekkene for "sportslige biler" (vet ikke om det betyr X-drive): Continental SportContact 5 Nokian Hakka Black Dunlop SportMaxx og Goodyear Eagle F1 TeknikRåd.se referer til tester av dekk for forskjellige biler/formål. Deres "Bäst i test SUV och 4x4 däck, för sommaren 2016" kommer opp med følgende rangering: Goodyear EfficientGrip SUV men också Eagle F1 Asymmetric SUV Michelin Latitude Sport 3 Pirelli Scorpion Verde Nokian Hakka Black SUV Ikke veldig avklarende etter min mening. Eneste fellesnevneren er "Goodyear Eagle F1" dersom man ser bort fra at TeknikRåd har slengt på "Asymmetric SUV". Er det noen som har erfaring eller mening om hva som vil fungere godt på en " BMW 525 X-drive F10 2012 modell"?
 8. guffen2012

  riktige dekk til felger med forskjellige dimensjoner

  Det er ikke dekk men felger jeg har fått pris fra BMW forhandler på. Jeg har M350 felger. Ser nå at det ligger 4 aktuelle felger med dekk på Finn til kr. 9 900,-. Har spurt selger om de er solgt. Ulempen er at selger befinner seg i Oslo og jeg i Tromsø. Tenker jeg skal ta meg en tur innom det lokale bilopphuggeriet å sjekke der også. PS: Finner man på nett hva biilopphuggeri har til salgs?
 9. guffen2012

  riktige dekk til felger med forskjellige dimensjoner

  Bilen var inne på service i vinter. Hadde da kjørt ca. 40 000 km: Vet ikke om de da sjekket hjulstillinga. Jeg ringer og sjekker til uka. Dersom ikke må jeg nok gjøre det (slitasjen er på et av bakhjula). I vognkortet er standard dekkdimensjon oppgitt til det jeg har på bilen i dag: 245/45 R 18 (8JX18 felger) forran og 275/40 R 18 (9JX18 felger) bak. Alternativt 225/55R17 (8JX17 felger) forran og bak. I tillegg til R 20 som er helt uaktuelt. Utfordringa med X-drive er vel rulleomkretsen forran vs bak: Da kan vel umulig nøyaktig samme felger og dekk forran og bak bli feil?? Jeg fikk tilbud på 8JX18 felger til å montere bak på bilen (samme som forran) fra lokal BMW forhandler. Problemet med forskjellige dimensjoner på felgene forran og bak, og derved dekkene, er at dekkene da må være stjernemerket. Ettersom jeg forstår betyr det at omkrets er spesielt nøye sjekket slik at fordelingskassen (?) ikke skal ryke. Og stjernemerka dekk er dyrt. Michelin (tror det var Primacy 3) koster kr. 16500 for 2 stk. 245/45 R 18 og 2 stk. 275/40 R 18. De andre merkene (dersom de har stjernemerkede dekk i dimensjon 275/40 R18 overhode) jeg har fått pris på koster tilsvarende. Egentlig er jeg mest skuffet over at BMW skal ha gullpris, kr. 10 500 ,for to felger i størrelse 8JX18. Er de virkelig produsert så mye mer presist enn MAK Bimmer som koster 7-8 000 for 4 stk.??
 10. Har en BMW 525 X-drive F10 2012 modell. Sommer felgene som fulgte med bilen (kjøpte den brukt i 2012, 1/2 år gammel) var 18" med 8" bredde forran og 9" bak. Dekkenes dimensjon var 245/45 og 275/40 R18. Nå må jeg skifte dekkene da det ene bak er slitt sjevt og nede på korden. Utfordringa er at 4 nye dekk til disse felgene koster ca. kr. 16 000. Jeg har nå tre alternativ: 1) Kjøpe 4 nye sommerdekk til kr. 16000 og trolig være nødt til å gjenta det om ca. 4 år. 2) Montere 245/45 også bak på de 9" brede felgene. Jfr. en dekklevarndør jeg har vært i kontakt med kan jeg gjøre det og spare ca. kr. 7000. En anne dekkleverandør har vært i kontakt med et BMW verksted og fått høre at det er ikke lurt: "Et eller annet system" som sørger for at X-driven fungerer korrekt vil lide (de hadde skiftet "et eller annet system" olje på en bil som hadde gjort det og fant mye metallpon i oljen). Altså: denne løsningen gjør at hjulene ikke får samme omkrets - noe som medfører at X-driven lider. 3) Bytte ut alle 4 felger, til f.eks. 8", og tilsvarende nye sommerdekk 245/45 R18. Totalpris ligger på ca. kr. 16 000 med MAK Bimmer felger og Nokia Black dekk.. Det er forøvrig et alternativ til: Kjøpe to nye 8" originale felger slik at jeg har samme dimmensjon forran og bak: Pris for to originale BMW felger 8": Kr. 10 500 etter rabatt. I tillegg koster 4 nye dekk ca. kr. 10000. Nå og ca. hvert fjerde år inn i fremtiden. Spørsmålene er: Er løsning 2) å anbefale? Bryr man seg om det er 275 eller 245 bredde på dekken bak?? Er det virkelig verd + kr. 7000? Bør jeg tørre å gå for alternativ 2)? Hvilke dekk er å anbefale til denne bilen? I dag står det mellom Nokian Black og Continental Contisport.
 11. guffen2012

  Feil/mangler med F10/F11

  Kjøpte min 525 xda lett brukt og har derfor ikke valgt utstyr selv. Har noe småtteri jeg lurer på: - Speedometeret viser 3-4 km for mye ved 60 til 80 km/t. Er dette noe som kan justeres (via programvaren)? - Kjørte bilen hjem fra Drammen til Tromsø via Sverige. Kartet hadde noen mangler: Får man tak i oppdateringer av kart etter hvert som det kommer nye versjoner? Hvordan? og koster det noe? (Jeg har internett tilgang og 20 Gb harddisk i bilen). - Vinduspusseren på automat jobber for lite ved mye regn (den er stilt på maks). Er det mulig å justere dette? TILLEGG: - Forhandlet meg bort fra "run flat" dekk på vinterhjulene men beholdt de på sommerhjulene. BMW forhandler i Tromsø mener at jeg bør kjøre med 1 bar over det som er oppgitt som standard på dekkene. Pga dårligere veier samt at bilen vil spore mindre. Noen erfaringer eller meninger?