Jump to content

Chrispa

Members
 • Posts

  51
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Chrispa

 1. mangen Fb grupper ser jeg. Hvilken tenker du på ?
 2. Litt off topic. Er det normal at det er masse vann rundt denne boksen Eller er det noe lekkasje rundt dekslene kanskje? Kan jo ikke være bra. Masse skitt langs kanten inn mot kupeen
 3. Burde være unødvendig. Kun pakning. Funke allikevel men drar bare på den ene armen.
 4. Har en viskerarm som er defekt i leddet. Pakning ødelagt. Får ikke kjøpt ny pakning. Kun hele sett. Noen som har en Reodor Felgen løsning her. Se bildet
 5. Takk. Leste akkurat i dette forum nå...
 6. Hei. Sikkert noen med erfaring av Rupes DA maskin. Har nettopp kjøpt en big boy LHR15ES. Hvilke pads skal man kjøpe? Grov,medium fin. Alle? Ikke brukt maskin før. Så trenger noe velmenende råd for best resultat. Lakken har ikke fått noen skikkelig polering med maskin i mitt eie.
 7. Er Orginalt AGM batteri på 90 Ah i bilen nå. fra 2008, så den har vært seig Ser at det er vanskelig og finne 90Ah om man ikke velger Orginalt. Så om jeg går for uorginalt så vil det være bedre og velge 85 Ah, istedenfor 95 Ah. Men velger man 95 Ah, så er det ok så lenge man koder det om ? Om jeg har forstått det rett. Hva med startstrøm? Orginalt 900, mens de de fleste har 800 og 850. Regner med det går bra .
 8. Trodde man måtte kode inn om man endrer Str? Som E.C skrev.
 9. Oppdatering: Fikk start nå. Plutselig fikk bilen nok strøm etter og ha kadet en liten stund. Kutter bilen ut om batteriet er for svakt(selv om spenningen man måler burde vært innafor)? Har i dag 90 AGM. Får tak i i et 95 A i dag(Biltema) Bør jeg holde meg til 90 A ? Bilen må vel prog. om om man endrer kapasitet på batteri? og Hva med Biltema ? (hehe sikkert mange meninger der...) Har Biltema batt på BMW MC. Ingen problemer der..
 10. Som overskrift sier, er bilen helt uten respons. Ingen lys, ingen funksjoner virker, Alt dødt. Målte 13.1 Volt på batteri, og 95% oppladet når jeg setter på lader. Kan allikevel batteri være så dårlig at bilen nekter ? Måler spenningen fra motorrommet. Har i forkant av dette reparert ledinger i bakluka (kun jord til anettenneforsterker. ), reparert varmetrådene (+ og jord). Satt også på nytt rele til Led ekstralys, da det gamle hele irret i kontaktene. Kan noe av dette ha forårsaket dette? Har også fått advarsler før rep av ledninger, om at batteriet ladet seg ut (battery Discharge) Så bytte av batteri var neste steg nå. Men i dag altså helt død bil...
 11. Så hvor er da jord til antenneforsterkeren? om det skal være da...har jo strøm inn så.. Får koble om igjen...
 12. Hos meg er det R/H som er strøm. Neste er hvit/grønn 4.7 volt (signal til CAS?) , så er den siste hvit/lilla. Denne (hvit/lilla) hadde ingen jordkontakt. Antok at der var jord. Jordet den på nytt, men hjalp ikke mht sentrallås. Kom så over dette bildet ved søk på tema. Der er jo ikke jord i dette hele tatt ? Boksen må vel ha jordkontakt? om ikke MASa er jord. fant ikke ut hav det betydde . På bildet er den siste ledningen som jeg antok var jord +12v Radio . Skal være kretskortet til diversity antenna. Tatt fra denne tråden https://www.elektroda.com/rtvforum/topic3382021.html
 13. Da fant jeg feilen. amatørmessig- skulle sjekket det først., men man lærer så lenge man lever. ingen jord i kontakten til bremselyset. Bruddet er lenger frem, så lar det være, og legger opp ny jord til bremselyset. Loddet og reparert alle brudd på h.side, men fremdeles ingen sentrallås . Får være med denne gang. så skifter jeg heller ledningsnett en annen gang. Det kan jo være noe på v.side som er galt. ikke sett på den ennå... Blir ihvertfall eu godkjent nå
 14. Oppdatering: Måler ingen strøm til bremselys i koblingen som er reparert i taket ved høytaleren . Altså må bruddet være lenger bak? Da har man vel ikke noe annet valg en og demontere taket..? Eller kan det være brudd i andre ledninger som er årsaken? Måler kun 0,3v spenning i kabel til varmetråder( i et lite brudd i isoleringen) når bryter for varmetråder er slått på . Er den slik at den gir maks spenning hele tiden, eller regulerer den seg automatisk etter temperatur e.l . Det er spenning til antenneforsterker. Noe som går fremover... Demontert ledningen til selve bakluka i hengslet. Noe få brudd i isoleringen men ikke brudd rett av. Se bildet. Vil det være nok til at noe ikke fungerer? Alle lys i bakluka, med unntak av h.ryggelys som kommer og går litt. Har trodd det var kontaktfeil ved pæra, men kan likeså kanskje være brudden ei isoleringene som vist på bildet? . Hva strømfører alle disse ledningene? h.side bakluke . finnes det en oversikt på det? Takk
 15. Takk for alle verdifull innspill. Da er det vel egentlig bare og skifte hele driten. begge sider når man først er i gang . Tenker begge sider må gjøres for det er vel sikkert noe på v.side som kan påvirke h.side? noen plastpropper blir jo ødelagt gjennom tiden når man tar av og på deksler. tips til hvor man kan få tak i sett som passer. Funker universalsett til dette?
 16. Vil brudd i ledningsnettet i luka (ikke glassruta) påvirke funksjonen til det som strømfører glassluka. Altså Midtre led bremselys, sentrallås og antenneforsterker?
 17. knekt lenger bak høytaler mot fronten? Er det noen områder som er belastende for ledningene som gjør at de knekker? Må man ta ned taket for og se da... irriterende slitsomt. Har bare isolert den røde , den var ikke noe fysisk brudd, kun brudd i isoleringen. Kan tyde på brudd andre steder da... Side rutevarmeren ikke har fungert tidligere.
 18. Hat nå fått demontert og fått sett på kabelen fra antenne forsterker/midtre bremselys. Det var 4 ledninger knekt. strøm bremselys, strømførende kabel inn til anetteforsterker og 1 litt tykkere rød ledning, vet ikke hva den er til. Reparert ved og kutte av dårlig del og skjøtet sammen. men fremdeles ingen funksjon....Får måle litt imorgen ,men er det sannsynlig at det er brudd annet sted, som ikke sees på kabelen? Alle andre så fine ut.
 19. takk Regner med at bruddene ligger i hengslene. så man må vel kutte lenger bak . Må innertaket tas ned? mye arbeid . bør vel unne stå innendørs til man er ferdig. Eller så måler man seg vel bakover for og se hvor bruddet sitter. Disse rep settene er da alle ledninger man trenger som man lodder på/skjøter bak hengslene et sted.
 20. som dette https://koed.no/no-no/catalog/diagram/61_2678/1/50125?vin=WBAPX51090CU02746 koster neste 4 K tilsammen. kan vel ikke være det o Om none har en link direkte til de ledningsett som er aktuelt er jeg takknemlig . Fikk lite informasjon på de settene på koed.no
 21. Lampa lyser med 12 v på. så da er det ledningsbrudd. Målt spenningen på kontakten til antenneforsterker. målte 8 v over signalkabel og 0.82 V over strøm kabel . så antar det er delvis brudd/dårlig kontakt et sted. Så da er det brudd på varmetråder,antenneforsterker og bremselys. Noen tips på hva som er best /enklest og fikse dette på Det enkleste er og sette det på verksted sef. Men om det er mulig , og ikke altfor vanskelig er det greit og skru litt selv. Er dette ledningsnett som dekker alle disse 3 tingene? Ikke mye kunnskap om dette som dere skjønner, men kan fikse det meste , med litt veiledning. Vil det være beskrevet i Haynes sin bok? lurer på og skaffe den først som sist nå. Mye som begynner og svikte her etterhvert.
 22. Takk Otis. , viste ikke det. På antenneforsterker er det en kontakt med 3 små ledinger inn på v.side , og en tykk svart på h.side (se bildet lenger opp) , Hvilken er strømførende om jeg vil sjekke at denne får strøm. Men om den ikke får strøm el er ute av funksjon, hva annet enn sentrallås vil slutte og fungere? Når jeg tenker meg om, er ikke navigasjonene noe særlig og bruke. Ikke brukt den på mange år, men synes og huske at den ikke fungerte bra , fant bilen igjen kun på hovedveiene. Reklamerte på DVD nav husker jeg. Sammenheng?
 23. binders brukte det . fortsetter med det da:-)
 24. tenkte på det ja. Men hvordan måle de små kontaktene? Målepinnen på multimeter er litt for store til og komme godt ned de små kontakthullenen. Noen tips? finnes det mindre egnet verktøy til dette?
×
×
 • Create New...