Jump to content

Saab kan gå konkurs denne måneden


Winther24
 Share

Recommended Posts

Den amerikanske bilprodusenten General Motors (GM) skal kvitte seg med 47.000 arbeidsplasser på verdensbasis i løpet av året, melder AFP ifølge NTB. Fem fabrikker i USA skal legges ned i løpet av tre år, noe som betyr at ytterligere 20 000 kommer til å miste jobbene sine innen 2012.

På en pressekonferanse der de la fram sin plan for omstrukturering opplyser bilprodusenten at de kan komme til å trenge 30 milliarder dollar i statlige lån de kommende årene, ifølge nyhetsbyrået AP. Allerede har GM fått innvilget et stort statlig lån gjennom redningspakken for den amerikanske industrien.

Den amerikanske bilprodusenten, som eier den svenske bilprodusenten Saab, sier også at med mindre den får støtte av svenske myndigheter, så vil Saab være konkurs så tidlig som inneværende måned.

Det foregår nå intense forhandlinger mellom GM og den svenske regjeringen, som så langt ikke har vist seg villige til å redde Saab for enhver pris.

Rundt 2500 Saab-medarbeidere i fabrikkbygda Trollhättan står i fare for å miste jobben. Hvis alle underleverandørene til Saab regnes

med, kan mellom 40 000 og 50 000 mennesker miste jobbene sine i Sverige, ifølge kommunalråd i Trollhättan Gert-Inge Andersson.

GM foreslår også at Saab blir et selvstendig selskap fra og med januar 2010.

Dagbladet.no

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 119
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Saab er jo egentlig tøft. Laget jagerfly og greier i sine glansdager. Synd hvis det går dukken.

Og det er de ikke seine om å nevne heller... Hver gang journalister e.l spør om hvorfor brytere og sånn sitter kronglete/ulogisk plassert svarer de noe sånn om "jo, det är fordi det är så på et flygplan" :roll:

Link to comment
Share on other sites

Alltid synd nå skandinaviske industri-hjørnesteins produkter legges ned. Dette har jo også veldig store konsekvenser for Norge som har flere store leverandører til bilbransjen, og spesielt GM.

Saab er nok intet unntak når det kommer til nyvinning, som alle andre GM produkter.

Link to comment
Share on other sites

Det kan nevnes at både Saturn og Pontiac går en usikker fremtid i møte de og; Blant annet har det blitt annonsert at Saturn er død innen 2012 om ingen kjøper eller investerer i det. Selv om det kan være litt vemodig for kjøttbolle- og amcar-entusiaster, er det positivt at Gm viser et visst ønske om å reorganisere seg. Dessverre er det mest interessante og eldste merket allerede drept.

Link to comment
Share on other sites

Til slutt blir det vel mulig å snappe de opp mer eller mindre gratis og da står det vel plutselig noen på døren og vil overta?

Burde være potensiale til å drive videre, og det er en del som snuser på de!

Ihvertfall synd om SAAB skulle forsvinne, selv om jeg ikke tror jeg hadde kjøpt en selv

Link to comment
Share on other sites

Har aldri hatt noe sansen for utseendet til de eldre modellene,men liker de nyeste. Har aldri prøvekjørt dei og kan ikke si noe om verken kvalitet eller komfort,men er jo synd viss de går under...

Får anta regjeringen der borte tar ansvar og hindrer nedleggelse!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...