Jump to content

Walisisk skrekkvideo mot telefonbruk ved bilkjøring


316
 Share

Recommended Posts

  • Replies 39
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Noen andre som la merke til at det bare var Forder som kræsja?

Det betyr ikke at vi som kjører BMW er udødelige og aldri kræsjer.

Nei, det betyr at de som kjører ford er udugelige og alltid kræsjer :P

(Sorry, men den der kom gratis ;) )

Back on topic...

Hender faktisk at jeg leser/skriver melding selv når jeg kjører. Tror det blir mindre av det etter denne filmen.

Link to comment
Share on other sites

Det skjer nok i dette veldig samme øyeblikk. Jeg legger merke til at denne videoen traff meg HARDT. Desverre er også jeg en av disse sjåførene "som er best". Og det er jeg nok også (ikke verdens beste- men utsagnet kommer for å gjøre poenget) så fremt at jeg ikke fikler med andre ting. En ting er dette med å komme over i motsatt kjørefelt- jeg har holdt på med mye annet enn å følge med på veien, uten å hatt så mye som en eneste fare situasjon som følge av det. En ting er å komme over i motsatt kjørefelt, det klarer de fleste å unngå mens de kjører i koma (en ivrig diskusjon med passasjerer hvor en "plutselig" er framme, uten å huske så mye av de siste 2minuttene.. Problemet er ofte hva som kommer fra sidene..

Jeg oppfordrer forresten til å poste flest mulig slike filmer i feks tulletråden, for å prøve å få (hvertfall meg) til å endre holdningen ovenfor slike ting?

Litt av grunnen til at jeg sier dette er fordi:

I fjor på denne tiden skulle meg og 3kompisser hjem til bergen fra kr.sand. Rett etter hovden (strekket på toppen av bakken) skulle jeg kjøre forbi en bil som jeg sett framfor meg (og tatt henne hurtig igjen selvom jeg holdt fartsgrensen sånn noen lunde). På stedet er det 60sone. Dama framfor la seg over mot høyre, og bremste ned. Jeg tenkte at hun hadde sett meg- og at hun ville hjelpe meg forbi. Jeg hadde 60 på speedo- på med blinklys-sjekka speil og dødvinkel (hva om?) byttet til venstre felt, uten å gå på gassen. Så svinger dama til venstre.. jeg kjørte i denne situasjonen helt bevisst- og hadde ingen "jaja det går jo bra med denne drøye forbikjøringen"-tanker. Resultatet ble at kompissen min fikk igjen 90 000kr for e36en sin (bilen jeg kjørte) og dama sin peug 809 fikk skader for over 200k. Jeg traff henne rett i førerdøren. Hva om dette hadde vært en nissan micra fra 92? Jeg hadde sannsynlig drept henne.. Følelsen jeg fikk av at side airbagen hennes var løst ut, og hang slik at jeg ikke kunne se fjeset, og måtte gå ut av bmwen, og bort å banke på ruten var HELT syk..

1xu01ragqi0ca80ntygo.jpg

s208nxk4jp5hebua9c5f.jpg

Heldigvis kjøpte forsikringsselskapet min historie-så hun fikk all skyld, etter at de hadde diskutert i 3mnd.

Hva tenker slike sjåfører med? Hva hadde skjedd dersom hun hadde dødd? JEG hadde fått skyld, og måtte levd med å ha drept henne..

På torsdag kjørte jeg samme distansen med a6en til far (omtalt i tråden om vedkommede som vil selge 320da'en sin)

På et strekk et stykke etter haukeli skulle jeg kjøre forbi en bil med tilhenger, en citroen og 2bobiler de låg i ca 70kmt. Det var lyst, GOD sikt, ingen utkjørsler, og så langt at jeg kunne ta alle uten å stresse.. Jeg gjorde rutinen min ved feltskift- blinklys, speil-dødvinkel, bytte felt. Gav gass, og hadde kanskje 100 på speedo, gjevn fart forbi bilen med tilhenger, tok igjen citroen, og han gav et blink, før han la seg inn i siden min.. Resultatet ble at han knerta begge dørene på hs, og hjulbuen bak. Det var ikke langt i fra at pressa meg inn i autovernet heller- hvor skøytene på autovernet er av typen "ostehøvel" når man treffer på venstre side av veien.. Jeg mener du ikke er bevisst på kjøringen din om du bruker 50m av strekket før du forstår at "oj her kan jo jeg kjøre forbi", uten å se i speil eller dødvinkel..

Jeg er ikke fotballinteressert, og spiller aldri fotball. Jeg finner andre måter å holde meg i form på.. Hvorfor kan ikke mennesker som ikke er interessert i det å kjøre bil finne andre måter å transportere seg selv på- så de ikke ødelegger for oss? Jeg ødelegger da ikke for dem?

EDIT: la til bildene for ulykken med bmwen..

Link to comment
Share on other sites

Dette skal jeg ærlig innrømme at jeg av og til gjør. Men jeg prøver alltid å gjøre det utenfor tettbebygde strøk. Jeg klarer å skrive meldinger uten å se på skjermen på mobilen, så det er tross alt LITT tryggere (:P). Men ja, det er så mangt som kan skje i trafikken.

Link to comment
Share on other sites

Leadfoot, jeg gjør også passasjerer oppmerksomme på at dem må følge litt med, og dersom det er jeg som ringer til noen- så ringer jeg aldri før jeg har ene hånden fri fra blinklys, gir, osv.. Kommer det innkommende blir det straks litt annerledes- ofte fikling for å få mobilen ut av lomma mens jeg sitter også (men da med øynene på veien)

Link to comment
Share on other sites

Skummelt det med forbikjøringer ja, spesielt på motorveier, derfor bruker jeg alltid å blinke i god tid å når jeg da kjører forbi er det klampen i bånn for å komme fortest mulig forbi, vet jo aldri hvilken tullinger som er der ute som ikke sjekker speil å sånn, bremse ned det gjør jeg når jeg har kommt meg forbi å lagt meg sikkert i høyrefeltet igjen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...