Jump to content

forbruk 320 D


Sven-Erik
 Share

Recommended Posts

hvist dere bruker kjørekomputeren som referanse så stemmer ikke den helt. er alt for snill. jeg har 177hk diesel e82 men manuell ifølge kjøre komputeren så ligger mitt forbuk på 0,52, men når jeg måler manuelt så kommer jeg som oftes på rund 0,60 og på mye by kjøring på 0,68.

Link to comment
Share on other sites

Computeren ljuger på min og. Reell måling er fra 0,49 - 0,57. Og for å klargjøre, det er landevei jeg skriver om her. Dekkdimensjon er 205/55-16. Har også ca 3000km erfaring fra autobahn og hastigheter fra 120 og oppover gir et snitt som er vesentlig høyere. Det blir fort 0.6 - 0.75 som aliikevel er "billig"

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker aldri kjørecomputeren for å beregne forbruk, men benytter full tank og trippteller.

Fikk ganske regelrett sjokk sist jeg fylte diesel på bilen min. Hadde da trukket tilhenger på 650 kg 20 mil, lånt bilen bort til pappa slik at han kunne øvelseskjøre med broderen og avlagt en kjøretur i byen og omegn på ca 6 mil, noe kjøring til og fra jobb og skole mens resten var langkjøring til fjellet der jeg har campingvogna. Skal sies at tilhenger ble kjørt på langkjøring med en fart ca 5-8 km/h over fartsgrensa bortsett fra 90 sonen hvor jeg holdt meg til 90 km/h. Uten henger har jeg holdt noe høyere hastighet. Ellers er kjørestilen veldig aktiv på en vei som har partier med mye svinger og bakker.

Benytter meg av 245/45 17" bak og 225/45 17" foran. Etter å ha avlagt 1054 km fylte jeg 56,7 liter diesel som tilsvarer et forbruk på 0,54 l/mil. Siden dette var spredt ut over 2 uker er det en del bykjøring inne i bildet.

Link to comment
Share on other sites

Uansett så kan man justere kjørecomputer mht forbruk, ihvertfall på e39 med stor OBC.

Det er veldig genialt, fordi du kan da få en compjuter som helt riktig 100% av tiden. Min viser nå per i dag 100% riktig av faktisk brukt antall liter og antall kjørte kilometer. Så der trenger man ikke bruke trippteller og samme pumpe hver gang.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...