Gå til innhold

Skifte skjermen til android skjerm


Anbefalte innlegg

Hei der ute. Er det noen som har erfaring med å skifte ut den gamle skjermen i en X3, 2009 E83 til en nye med android løsning? Det sitter en skjerm som er nedfellbar der nå, men uten dab osv. 

Supert hvis noen har noen norske forhandlere eller vettuge utenlandske funker også. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Det sitter en skjerm som er nedfellbar der nå

Her er det en del fallgruver og mange valg du kan gå deg bort i. For det første, det er et stort utvalg i alle prisklasser på markedet. Her gjelder virkelig at du får det du betaler for. De rimelige vil gi deg ergrelser og anger fra første dag, og det baller bare på seg etterhvert som du oppdager hva du burde ha kjøpt. Så gjør det rett med en gang, legg av minimum 5000 kroner for en grei Android-skjerm. Det er en del penger å bruke på en 14 år gammel bil, men tenk på at den vil oppleves mange år nyere og mer moderne med en sik oppgradering.

Bokser med CPU av type Snapdragon regnes som det tryggeste valget, fordi disse gir best ytelse, har muligheter for oppgradering av programvare, skreddersydde løsninger og et stort nettverk av brukere verden over som supporterer hverandre.

Nedfellbar skjerm kan bety at bilen slår av visse funksjoner når den er klappet ned, som vil medføre at disse blir utilgjengelige når den gamle skjermen fjernes. Derfor bør du sørge for at Android-skjermen du kjøper gir signal til bilen om at skjermen er oppe.

Tilleggsfunksjoner å vurdere:

1. DAB krever en egen dings som festes til skjermens USB-utgang, koster 2-300 kroner.

2. Har bilen handsfree fra før? Hvis ikke kan det hende at du oppdager at Android-skjermen har for dårlig mikrofon, og må kjøpe en ekstern.

3. Ryggekamera?

4. Er surroundviewkamera aktuelt?

Her er et alternativ fra en respektert leverandør, valg 2, 3 og 4 passer din bil:

https://www.aliexpress.com/item/32987304251.html

 

Endret av Lysken
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 months later...

Hei. Takk for svar. Så ikke svaret ditt før nå. 
Disse skjermene jeg finner ved å følge lenken ligger ute for ca 2500 kroner. Det kommer vel toll osv i tillegg. Og det går å bruke denne skjermen uten å ta i bruk ryggekamera? 
Spenndende, tenker å bestille en slik en hvis det viser seg å være lett å montere😊

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Disse skjermene jeg finner ved å følge lenken ligger ute for ca 2500 kroner. Det kommer vel toll osv i tillegg. Og det går å bruke denne skjermen uten å ta i bruk ryggekamera?

Det første valget til 2500 kroner passer ikke din bil. Det fjerde valget til 4000 kroner er den rimeligste som passer, den har også minimum anbefalt prosessor og minne.

Ryggekamera er, som Reef89 sier, valgfritt ekstrautstyr. Du kan legge til det senere for et par hundrelapper hvis du skulle ønske det.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det ligger alltid noe ute på Youtube

https://www.youtube.com/results?search_query=BMW+E83+X3+android

Disse to virket som troverdige

https://www.youtube.com/watch?v=Zham95S5ecA

https://www.youtube.com/watch?v=SponeDpauSs&t=13s&pp=ygUSQk1XIEU4MyBYMyBhbmRyb2lk

Hvis du har GPS fra før vil du trolig kunne bruke den orginale antennen med en overgangskabel. GPS antennen kan også gjemmes under dashbordet. Så lenge den ikke ligger under en metall plate. BMW bruker noen ganger metall innlegg i dashbodet. Hva som gjelder for din modell vet ikke. Du kan ofte føle med en finger som du presser opp fra undersiden om det metall eller ikke. Virker det veldig stivt ligger det nok en metall plate der. 

Som andre har sagt ville gått for en løsning fra enten Xtrons eller Avin. Bestill direkte fra levrandør. og legg på en USB DAB-adapter.

https://www.youtube.com/watch?v=zWrjBVZ75sM

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Supert folkens. Da skjønner jeg det kan være greit å gå for litt mere RAM og Rom enn minimum, feks 6G RAM og 128G Rom. Og så hive på et Dab adapter til ca 300 kroner, så skulle jeg komme i mål. 
Takk igjen😊👍

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...