grewling

Medlem
 • Innholdsteller

  81
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om grewling

 • Rang
  Fenrik

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Gjøvik
 • Kjøretøy
  BMW X1 20D xDrive/E46-04

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei! Finnes det noen i Gjøviktraktene som har utstyr og kompetanse til å kode inn et nytt batteri i en X1 E84 mot et avtalt vederlag? Skal bytte fra vanlig blybatteri til gel-batteri. Gjerne også lese av feilkode på PDC-systemet, så jeg finner ut hvilken parkeringssensor jeg må bytte.
 2. grewling

  Kamlås-sett til N42 / N46

  Har et sett for låsing av kammer liggende som jeg nok aldri får bruk for igjen. Du trenger dette om du skal bytte den berømte raklende vanosenheten i kamdrevet på N42/N46 - motorene. Kostet meg 700 penger på ebay, er ubrukt og komplett. Selges for et vettugt bud. Befinner seg på Gjøvik, men sender om kjøper forhåndsbetaler sett + frakt.
 3. grewling

  Uorginale lykter og EU-godkjenning

  Takk for svar, du har vel et poeng, originalt er vel penest på sikt, syns bare de originale halogenlyktene ser litt "trauste" ut. Lyktene ble underkjent i EU-kontroll, så må uansett gjøre noe med glassene, de er sterkt mattet. En løsning er selvsagt å pusse dem ned og polere opp igjen. Disse jeg linket til var vel et eksempel, og kanskje noe i overkant, men hovedpoenget var om noen kunne svare på hvilke regler som gjelder ved bruk av ettermarkedslykter, hvilke godkjenninger som kreves. Noen som har erfaringer med disse erstatnings-lykteglassene man finner på ebay?
 4. Lurer på å bestille noen ettermarkedslykter på Ebay, men er det noen fallgruver å gå i med tanke på EU-godkjenning? Tenkte på noe ala dette: http://www.ebay.com/itm/2002-2005-BMW-E46-3-SERIES-4DR-3D-DRL-LED-PROJECTOR-HEAD-LIGHTS-BLACK-2003-2004-/291645846666?hash=item43e772748a:g:ic4AAOSwSHZWe7Tv&vxp=mtr Om noen har tips til et godt (og lovlig) kjøp ellers, kom med dem Ser etter lykter, helst med integrerte blinklys, med halo til en 04 E46 (ikke xenon-modell)
 5. grewling

  Bytte justerenhet E84 (X1)

  Ser ut som om jeg må kjøpe delen ny uansett, så da blir uansett monteringsarbeidet den laveste kostnaden. Takker for utfyllende svar
 6. grewling

  Bytte justerenhet E84 (X1)

  Hei! Noen som har en formening om det er en avansert operasjon å bytte denne selv? Fikk en pris fra BMW som gjorde at jeg i alle fall ville sjekke muligheten for å finne en brukt og evt. montere den selv. Har sendt noen forespørsler til diverse hoggerier som oppgir å ha biler med N47-motorer på lager. Må det koding/diagnose til etter at den er byttet?
 7. Sliter fortsatt. Har nå prøvd motion east 2015, og west 2014-1, men akkurat det samme skjer. Setter inn minnepinne med de nye kartfilene. Etter ei stund kommer skjermen som sier det finnes oppdateringer, og valget om Update, eller cancel. Velger update, men etter noen minutter slår systemet seg av. Om man ikke fjerner minnepinnen begynner prosessen på nytt om man trykker på navigasjon i menyen. Om pinnen fjernes og man prøver å åpne navigasjon, står den bare og jobber; "starting navigation". Om man velger "cancel" og deretter prøver å åpne navigasjon, kommer feilmelding om at navigasjon er utilgjengelig. Den første gangen jeg begynte med dette så jeg statusbaren på opplastingen, men nå kommer den ikke opp, og det er heller ikke mulig å komme til den via options. Etter å ha lest litt rundt begynner jeg å lure på om jeg må oppgradere bilens software. Snakket med BMW-verksted i dag, dette kostet 3400 kr. Hadde helst sett og unngått den kostnaden, da jeg ikke har noen problemer ellers. Bruker en Kingston Traveler 32gb G3 til kartene. Kan jo prøve en annen pinne før jeg slukøret kjører til BMW's diagnosecomputer, der takstameteret går fortere enn ei drivstoffpumpe.. Hva er mulighetene for å legge inn igjen de originale kartene fra 2009? Edit: Glemte å takke for alle svar, kom gjerne med flere forslag
 8. Noen som vet om det er noen krav til firmware for diverse kart? Firmware er vel fra 2009, og regner med det koster en halv formue å oppgradere hos BMW. Kartversjonen jeg prøver å innstallere har betegnelse 2015-2, men hva står 2-tallet for? Er det mlig jeg må finne et kart med f.eks. 1?
 9. Skal kjøpe en ny minnepenn og teste med det for å utelukke det. Det er faktisk et krav at bilen er i bevegelse, det så jeg også under opplastingen. Stoppet bilen, stoppet opplastingen. Tok et par lengre stopp for å se om dette faktisk stemte. I instruksjonen sto det at oppdateringen først startet når man var i bevegelse, men den laster faktisk kun så lenge bilen er i bevegelse, en ganske odd avhengighet spør du meg. Men er det noen her som faktisk har gjennomført en oppdatering på et slikt motion-system? På hvilket eksakt tidspunkt er det minnepinne skal fjernes? Eller skal innstalleringen og oppstarten med nye kart komme uavhengig av om den fortsatt sitter i? Hvor lang tid skal den jobbe på første oppstart etter oppdateringen? Hos meg blir den bare hengende på "starting navigation system". Har ikke hatt tålmodighet til å gi den mer enn 15-20 minutt før jeg har prøvd på nytt dog.. Om jeg skal prøve 2014-kart i stedet, må jeg vel kjøpe en ny kode?
 10. Hei. Lastet ned oppdateringen Europe_West_Motion_2015-2 for å erstatte Road Map Europe MOTION 2009-2. Systemet sitter i en 2009(2010) X1 med business navi CIC(den smale). Pakket den ut og la det på rot på en USB-stick (32gb). Setter det i gang ved å sette stick'en i hanskerommet, legger inn FSC-kode når "hjulet" kommer opp. Statusbaren vil først ikke bevege seg, man må visst faktisk være i bevegelse for at den skal laste(!). Kjører en tur, men det går tregt og rekker ikke laste ferdig før turen må avsluttes. Må derfor starte på status 0% igjen. Denne gang er turen lang nok, og når den har rundet 100%, booter systemet. Fjerner stick, og prøver å starte navi, men den blir da bare hengende i evigheter på dette bildet: Om man setter inn igjen stick, er man tilbake på dette bildet: Velger man update, booter det etterhvert. Etter boot prøves å starte navi igjen, men får fortsatt bare Om man velger cancel i stedet for update, får man denne: Noen som har noen ideer om hva som må til, hva kan være feil etc? Og går det evt. an å rulle tilbake til forrige versjon? Tross alt bedre med 2009-kart enn ingen kart..
 11. grewling

  E30 ønskes kjøpt, max 8000,-

  Da ser det ut til at riefarn's bil havner hos meg, så da kan tråden avsluttes.
 12. grewling

  Webhotel

  Gunnars webhotell er selvsagt best, men jeg kan anbefale 000webostsom et godt gratis alternativ, av egen erfaring. Støtter PHP/Mysql og har et godt adminpanel(cPanel). Gratis subdomene følger også med. Så kan man jo alltids rykke opp til kraftigere saker når sidetreffene tar av
 13. Ønsker å få fatt på et 2-dørs eksemplar av E30, fortrinnsvis sekser-utgave. Max 8000 kr. Alt er egentlig av interesse, men ligger bilen usortert i pappesker bør prisen være særdeles fordelaktig Helst Hedmark/Oppland (Østlandet)
 14. grewling

  SOLGT

  Hvis du ser i profilruten til venstre, under navnet, så står det "Bosted".... Bak der står det Narvik Bare ett lite tips Mulig han ble villedet av Gjøvik-skiltene