Jump to content

steinarn

Members
 • Content Count

  320
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by steinarn

 1. steinarn

  Dpf rensing

  Turbobytte på gang og skal også få åpna partikkelfilter på en el annen måte.Vil ikke fjerne det (enda). Har prøvd noen mirakelkurer på boks,men som forventet senker ikke dette mine 58g ashmass. Men har noen levert filter til firmaer som f.eks TSI for flushing/rensing?
 2. Har surra litt med å få i gang regen av DPF i der siste,på m47,men er vel mye likt. Kjøletemp må ligge på 75 gr,ingen feil fra glødeanlegg og mer enn 1/4 tank. Regen startet når Sootmass var over 35g. Hva er Ashmass,hvis du ser den verdien på din,når du har ny DPF?
 3. Er overhalt uten «» håper jeg, fra TSI. Var kleint før bytte også,ble byttet pga oljelekk,uling og trykk.. »Merkeverksted» har ikke noe å komme med annet enn det jeg vet selv. Bortsett fra å feilsøke til 2000.- timen da.De har brukt et par timer p den.Usikker om jeg gidd å ta kosten på mer.
 4. Behøver gode tips til en M47 motor som ikke trekker godt. Drar dårlig fra 0-2400 rmin,deretter drar den helt som normalt oppover. Leser av ørlite turbotrykk før den drar helt normalt. Eneste feilkoder er 4530 Boost control. Ny turbo (el. aktuator) -Egr og Dpf OK. Filtre, MAP og MAF nytt. Temp.føler ladetrykk ok. -Rengjort IC og sjekket slanger til og fra IC. -Lett etter lekkasjer på vakumsystem. Tom for ideer. Finnes det noen som har noe kjennskap?
 5. Har en 06 mod som går dårlig under 2200rpm,men som normalt over. Har bytta Lmm,ikke OEM men Bosch. Kan denne miste «adaption» data hvis batteri kobles fra? Bilen går som normalt et stykke hvis jeg bytter tilbake,så går den rævva igjen. Slik kan jeg drive frem og tilbake.
 6. Godt å høre eller ikke,at det er tvilsomt. Kan fort bli dyrt å følge denne og i tillegg handle deler. Bestiller kabel og installerer i stedet.
 7. Står med en 06 520d med feil på glødeplugg 1,3 og 4. Byttet relé og plugger. De 3 pluggene var kaputte,så feil var reell. Risting og ujevn gange ble borte ved start.Fremdeles feil som Carly ikke kan slette.Strømkabel til relé er hel. Noen med erfaring om carly ikke klarer å slette alt av feil som kan oppstå?
 8. Sliter med m47 som ikke krabber over 70gr. Har klemt igjen både slange fra radiator til termostat ,og slange fra kjøler for girkasse. Satt Klima på kaldt + stoppa vifte. Lot motor gå opp til 70gr. Det går lang tid før dennne temp nåes på tomgang. Eneste slange som blir like varm som kjølevann er slange inn på radiator. Verken slange fra girkjøler og Egrkjøler blir varme. Hvor kan varmen gå da?
 9. Har en -06 520d med 120’km som jeg sjekker litt om tilstand på partikkelfilter. Foreløpig med Carly. Sett at de måler «backpressure» på nett med verdier:Max 65mbar på tomgang,150mbar på 2000 rmin og 250 mbar på 4000rmin. Er det som Carly kaller «Differential pressure across particular filter» samme måltall? Min viser 8,88mbar,32mbar og 83mbar. Er jeg på bærtur?
 10. Fixet. 2 ledninger til el.servo inni kabelstrømpe bak innerskjerm hadde hull i isolasjon og noen dråper vann fucka opp for alt.
 11. Forskjell på å handle en bil og å lette på lokket på en motor det finnes i bøtter og spann av Er M47n2. Håper på at oljespruten kommer fra kjedet rett under lokket, har en F11 med N47,der er det ikke bevegelige deler synlig,ingenting som vil reise ut fra hullet der. Slår meg til med ro,bytter sotvifte og håper den ikke tar kveld pga ett el annet tett jævelskap.
 12. Er det noen som har en 05-07 520D som gidder å ta av oljelokket mens motoren går,og sjekker om det er trykk eller sug der. Vært fint å visst om hvordan dette er på andre.
 13. Spruter,hånda er neddusja etter 10sek når jeg holder over. Ser liksom ikke noe slanger som kan være tette. Filteret er jo montert på toppdekslet,er det noe der som kan strule til. På veivhusventilen ved filteret er det en nippel,skal denne slippe ut noe luft eller være koblet til med slange.
 14. Har en 06 520d med hvinelyd i turbo over 1300 omdr. Så også at oljenivået har sunket siden tidlig sommeren og div. oljelekkasjer. Tok av oljelokket og der var det overtrykk med noe oljedusj ut. Er det riktig med denne motoren? Plukket opp veivhusventilasjon og skulle bytte filtret,men der satt det plastutgaven (merket 2006),denne var overraskende lite grisete. Byttet likevel,samme overtrykk etterpå.Vil evt fikse dette før turbobytte. Noen som har noe syn på saken?
 15. Har akkurat bestilt fra tysk side nå,med paypal. Men på det som beskrives som sauflokktelefon,iphone..gikk smooth🥂
 16. Kjørte slitasjevarsler foran for lenge,og byttet etter ei stund da klosser hadde litt å gå på.Jeg byttet og resatte i speedo,da satte den seg til -25000km. Prøvde nok 30-40ganger med å resette da den plutselig ble 30000km. Har sett det har vært flere som har trøblet med å få resett indikator. Slitasjevarsler har flere «soner» med motstand som endrer gjenværende kmlevetid etter hvert som de slites av.
 17. Fikk lampa for feil på servo på min -11 F11. Byttet så batteri da det var mye feilmeldinger på diverse. Feilen dukker stadig opp under regnvær og underspyling,men blir borte når det tørker opp. Kan ta hageslangen og spyle i venstre hjulhus så feil kommer. Styringa blir tung som uten servo,og etterhvert dukker lassevis med feil opp,som viskere,ABS,EDC,lys,fotgjengerbeskyttelse osv. Fjærbeina var ute for fjærbytte en måned før dette skjedde.Har verkstedtime om 2uker,men er nysgjerrig på om noe kontakter el l. kan ha blitt skadet da. Noen som vet om komponenter i hjulhuse
 18. Ubrukt FAG framhjulslager selges 600.-
 19. Har en -11 f11 520d som ble kjøpt 2012 med 50`km,har nå gått 102`km. Stort sett gått på småkjøring,byttet luftbelger,og vanlige slitedeler som bremser. Batteri og indre styreledd skal byttes nå.Ellers er det ting som at Naviskjermens matte overlate fort kan bli ekstrem stygg ved støvtørking,og Bmw bokstaver og blanke metallstriper som detter av på innstegslistene ved vasking,dette er kjente greier worldwide. Sammenlignet med min 2006 E60 med samme km,så scorer kjøreegenskapene på høyt på F11.men synes E60n virker bedre skrudd sammen og knirker mindre. Vær obs på om setevarmen i fra
 20. Denne har du vel sett,men ikke Bentley : https://www.bmwtechinfo.com/repair/main/137en/index.htm
×
×
 • Create New...