johanngj

E61 vibrasjon

Anbefalte innlegg

Hei!

Har en E61 520d LCI 08, 145.000km som har en vibrasjon mellom 90 og 120 km. Begynner og slutter brått akkurat i dette intervallet. Ingen vibrasjon i rattet, ei heller ved oppbremsing. Ingen vibrasjon i bremsepedal. Kjenner det i setet, og ser at passasjerseteryggen vibrerer. Vibrasjonen kommer kun når jeg slipper/har lite gass. Under pådrag er det ok. Det er uavhengig av girvalg (auto-kasse). Den vibrerer i 3-4 sekunder, så 3-4 sek pause, og så Diagnose med Rheingold viser ingenting. Har søkt i tråder her på bimmers, og i utlandet, men finner ingen som rimer helt med mitt problem.

Vibrasjonen er identisk i karakter/hastighet på 3 forskjellige hjulsett: 16", 17", og 19". De to minste dimensjonene er orginale, og alle settene er nybalanserte. Ristingen er minst på 16", og tydeligst med 19". Har også byttet bremser rund baut, og det var ingen forskjell før eller etter. Tenker at dette må sitte i drivverk/bakstilling. Har lest om motorfester, girkassefester, det midterste opphengspunktet for mellomaksling, hardyskive, stikkaksler, og hjullager. Noen som vet om mellomakslingslager er lett å sjekke? Klarer man å dytte opp/ned, og se/kjenne slark i denne uten å demontere selve akslingen?

Noen som har erfaring med hva som er mest sannsynlig?

Endret av johanngj

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har vel bare konkludert med at det var dårlige bakdekk på 19-tommerne. Gav seg etter en hjulbytte. At det også vibrerte på 16 og 17 toms var nok mere innbilning enn realitet 😂

6 timer siden, Robert K skrev:

Fant du ut av det? 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive