johanngj

Medlem
 • Innholdsteller

  192
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om johanngj

 • Rang
  Løytnant

Profile Information

 • Kjøretøy
  BMW E61 520D LCI

Nylige profilbesøk

726 profilvisninger
 1. johanngj

  Gløderele 520 D 163 hk

  Koster 1600-1700 nytt originalt. Er beru som leverer. Har byttet mitt 2 ganger på 100.000 km, så jeg ville ikke brukt penger på et brukt. 😃
 2. johanngj

  325i E90 lekker fra girkasse (automat)

  Kasse trenger ikke å komme ned. Da jeg fikk skiftet bunnpanne/filter og olje på min, kostet det 1500,- ekstra å skifte den gjennomføringen. Altså på automat-verksted. Rimelig sikker på at du har samme kasse som meg 6hp19.
 3. johanngj

  Uorginal DPF, erfaringer

  Ville heller prioritert en ordentlig diagnose med live data. Det blir billigere og riktigere enn å bytte deler basert på forumtips. Start i riktig ende, så blir det raskere, riktigere og sannsynligvis billigere til slutt!
 4. johanngj

  Uorginal DPF, erfaringer

  Ja det var dét jeg mente. Min var defekt, og hadde liknende problem som deg. Men jeg har som sagt N47 og ikke M57 som deg. Bare en tanke.
 5. johanngj

  Uorginal DPF, erfaringer

  Du har jo hyppig regenerering. Du kan kjøre testmodul for å avdekke om eksostrykkføler fungerer riktig. Hvis den konstant viser litt for høyt trykk vil du «lide» under kort estimert levetid og stadige regen. Vet ikke om disse trykksensorene er kjente syndere på m57, men min var defekt på n47.
 6. johanngj

  Gulf olje på 520d e61 2010mod

  Jeg fyller den. Bytter hver 10-15.000km.
 7. johanngj

  Tuning BMW 525xd

  Girkassen din slik den står idag er spesifisert til 400nm. Så bekymringen din er berettiget. Let videre. Kanskje du til og med finner en tuner som ikke tror at 525 og 530 motor og gir er like fordi begge har 6 sylindre.
 8. Hva ønsker du å oppnå med å lure bilen til å tro at du har satt på et fabrikknytt filter? En resetting er ment for å fortelle bilen at filteret er nytt, og innholdet 0.0 gram aske. En vask/rens er sikkert fint, men du trenger ikke resette med diagnose, da en slik rens bare kjøper deg litt tid. Effekten av rens/vask får du uansett resetting eller ei. Hvis du har trøbbel med tett filter/regenerering må du heller feilsøke og utbedre. Om du nå skal selge bilen med teksten «nyrenset dpf» og vise til at bilen tror det er 200.000 km gjenværende før DPF må byttes, er dette svindel. Prøver ikke å svartmale det du prøver på, men å resette slik gir lite mening.
 9. johanngj

  Bmw e61 N47 2008 tungstartet og stopper ved gass

  Har du mulighet til å se på live data mens du har bilen på tomgang. Da kan du se på matetrykk og galleritrykk og se hva som faller først. Min n47 hadde noe lignende. Døde ved gasspådrag. Da var det dårlig matetrykk som var problemet. Løste seg med nytt matepumperele. Sier ikke at dette er deres problem, men det er hvertfall billig og enkelt å sjekke.
 10. Den skanner er ikke verdt noe. Enten må du få oppgitt hvilken spesifikke kode som lå inne. Det kan de sanns ikke oppgi uten å skanne på nytt. Få et verksted eller noen her inne til å skanne med skikkelig BMW programvare, så får du svaret på akkurat hva som er feil. Hvis du ikke har noen symptomer eller opplevde mangler, er sjansen god for at dette ikke er noe vits i å ordne engang. Da tenker jeg på feilkoden. Resten er jo noe annet.
 11. johanngj

  BMW F11 drivlinje feilmelding - hjelp!

  Min «overfylte iDrive oljemåler» brukte en uke på vise det samme som peilepinnen. Bare å ta tiden til hjelp. Samme motor som din.
 12. johanngj

  BMW e61 2007. Forskjell på parkeringssensor?

  Jeg fulgte samme etk og kjøpte rette foran. Det var feil. Hadde vinklede foran også... Jeg ville sjekket før jeg bestilte. Ikke så mange skruene.
 13. johanngj

  "Dipped beam failure", E61/Xenon

  Er du sikker på at du har kjøpt original osram? Fant også noen ganske billige osrampærer på nett. De hadde alle mulige «genuine» stempel, QR kode, og ellers tillitsvekkende emballering. De lyste dårligere enn de gamle, og røyk etter kort tid. Kjøpte så dyre nightbreakers på eBay fra Tyskland. Nesten lik emballasje, men hadde hologrammer etc i tillegg. De lyste ca 17 ganger bedre og mindre blåskjær.
 14. Byttet gløderele også, eller bare plugger?