Jump to content

iittala

Members
 • Posts

  552
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Interesser:
  Oslo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Du kan koble USB dongelen til en annen android-enhet og installere DabZ på denne. Du må benytte nødvendig adapter mellom telefon/nettbrett og USB-dongel.
 2. Det er nok årsaken, uten at jeg kan forklare hvorfor solfilmen tar livet av DAB-signalene på den måten som den gjør. Original DAB-antenne hadde jeg egentlig slått fra meg fordi jeg har byttet ledningsnett til bakluken en gang allerede. Da klippet jeg den ene antenneledningen fordi det var for trangt i kabelgaten. Men når jeg ser på BMWfans.info finner jeg ingen variant av diversity-forsterkeren for s654a, kun antenneforsterker 65209167107/65209167106 avhengig av om det er med TV eller ikke. Kan det stemme at både TV, FM, AM og DAB-antennen benytter samme antenneledning fra bakruten? Alle deler spesielle for s654a http://bmwfans.info/parts-catalog/E61N/Europe/550i-N62N/L-N/mar2010/option?s=S654A Antenneforsterkere http://bmwfans.info/parts-catalog/E61N/Europe/550i-N62N/L-N/mar2010/browse/audio_navigation_electronic_systems/single_parts_f_antenna_diversity#9167106_7 Bakvindu http://bmwfans.info/parts-catalog/E61N/Europe/550i-N62N/L-N/mar2010/browse/vehicle_trim/glazing/
 3. Hadde du uoriginal solfilm på siderutene? I manualen som fulgte med oppgir Funke at det ikke virker. Kontaktet derfor selger og de hadde god erfaring med denne antennen på solfilm. Men fant en annen forumpost her inne som beskrev tilsvarende scenario (Funke på siderute med solfilm), derfor monterte jeg med maskeringstape først. Har ikke funnet den manualen på nett, da skulle jeg linket den inn her.
 4. Min E61 har sotede vinduer fra B-stolpen og bak. Har festet enFunke ADSC 710 med maskeringstape på sidevinduet høyre bak og i frontruten. Dekningen i siderutene er bortimot fraværende, i frontruten er den litt bedre men fortsatt dårlig. Jeg har uansett ikke lyst på glassantenne i frontruten. Er det noen som har testet antenner for montering bak støtfanger, feks en slik? https://www.retrocarstuff.com/shop/aerials/c2-ict70929 Eller finnes det andre løsninger som gir god dekning uten å måtte styre med fjerning av sotefilm eller takantenne? Radioen er en kinesisk USB dongle fra eBay tilknyttet en Android-spiller.
 5. Ja, metallforingen innerst glemte jeg, også den var ganske rusten hos meg. Den øverste skiven kjøpte jeg ikke. Det angret jeg på, uten at det hadde noen praktisk betydning.
 6. Monterte 24-120708 bak på min E61 xdrive for litt siden. Anbefaler å kjøpe nye skiver til foringene også, mine var ganske rustet og da særlig de nederste. Gikk for Sachs 900 128 mansjett/støtputesett. De nederste boltene har så langt tålt å gjenbrukes, dog trukket til litt under BMWs spesifikasjoner.
 7. Jeg har et påbegynt m50b25 turboprosjekt hvis det kan være av interesse. Send meg i tilfelle en pm.
 8. Har forsøkt det, men slått det fra meg pga tilgjengelighet. Hvis de er dyrere enn originalt blir de i dyreste laget også nå. Tar da utgangspunkt i at koed tar rett i overkant av 22 000,- for original turbo. Derfor er spørsmålet, hvordan kan jeg finne ut med sikkerhet hvilken Garret turbo som passer? Edit: Ser jeg leste deg feil, Ingvaldsen, TRF er ikke særlig dyrere enn original Garret. Da må jeg gjøre et nytt forsøk på å skaffe pris på denne.
 9. 530XD-en min bruker mer olje enn hva normalt er og turboen uler en god del. Det er ingen synlige lekkasjer under. Oljeforbruket er ca 1,5 liter pr. 3000 km. Derfor antar jeg det er turboen som er problemet, selv om jeg ikke kan se at bilen ryker blått. Men jeg blir ikke klok på markedet for turboer. Jeg skal ha en med OEM-kvalitet, så jeg sjekket garrets turbovelger. Garret foreslår en turbo som heter 758351-9024W. Når jeg søker på denne får jeg flere treff, bl.a hos Eurodel og Autodoc.co.no. Prisforskjellen er imidlertid betraktelig, Ca 12400 vs 4950,- hos henholdsvis eurodel og autodoc. Hos autodoc tilkommer pant, men det får man jo tilbake når den gamle sendes i retur (minus returfrakt). Denne prisforskjellen er så stor at jeg lurer på om begge er ekte Garret-turboer? 758351-9024W er en overhalt turbo. Men autodoc foreslår også 758351-5024S og 758351-5024W. Etter hva jeg har funnet ut er ingen av disse overhalte. Har det noen hensikt å kjøpe en ny turbo vs. overhalt turbo, så lenge den er overhalt av Garret? Når jeg søker hos Garret med delenummer (758351-9024W, 758351-5024S og 758351-5024W) er det kun sistnevnte, altså den dyreste turboen, som oppgis helt sikkert å passe. Den i midten (5024S) er ikke oppgitt å passe E61 med xdrive. Den rimeligste, som altså er den Garret forteller meg passer når jeg søker på bilmodell, den oppgis kanskje å passe når jeg søker på delenummeret (* Please be advised that these are considered as possible matches. Further details can be offered by request). Realoem ser ikke ut til å skille på turbo til bil med og uten xdrive. Er det noen som kan bistå en forvirret hobbymekaniker på jakt etter redusert oljeforbruk og mindre turbolyd, i å velge ny turbo? Bilen har TRF steg 2, hvis det er relevant for valg av ny turbo.
 10. 525d LCI har 6hp19 mener jeg. Men ser at du har pre lci, så da faller den kommentaren.
 11. Usikker på om disse hadde vært noe bedre. Uansett hadde jeg ikke mulighet til å lagre felgene over lengre tid, derfor gratis i håp om at noen kunne ha bruk for de.
 12. Er du sikker på at kun 750iL kom med firkantede eksosrør? Både kort og lang E32 750 har samme delenummer på bakpotten og den ene korte 750en jeg har kjørt hadde firkantede. Det kan selvsagt være ettermontert. For øvrig synes jeg personlig at at ryktet til M70 er litt ufortjent. Motoren er ganske enkel å skru på, selv om det tar litt tid. Utfordringen i dag er kanskje manglende kunnskap til disse motorene blant mekanikere o.a. dersom man skal sette det bort.
 13. Byttet vindusviskermekanisme på min E61. En ganske enkel jobb, men det er en ting jeg stusser på, vindusviskermekanismen tar borti isolasjonen på torpedoveggen og har tygget hull i denne. Her er en video av problemet med ny mekanisme (og gammel motor). https://photos.app.goo.gl/DVyiH2n32uEm5j4V9 (Den høyfrekvente lyden i videoen er knapt hørbar i virkeligheten) Jeg kan ikke se at det er noe feil, eller at jeg mangler noen deler, men når jeg ser på pelicanparts DIY (særlig bilde 18) for bytte av motor ligger isolasjonen mye tettere vinduet. Det gjør den også på passasjersiden hos meg. I denne youtube-videoen ligger isolasjonen like langt fra vinduet som hos meg, men jeg kan ikke se om isolasjonen er ødelagt av viskermekanismen. https://youtu.be/ltFjuo16--w?t=757 Det skal vel ikke være slik, men hva er det jeg mangler? Har brukt en stund på ETK uten å finne noe fornuftig. Mekanismen jeg monterte er den billigste jeg kunne finne (ZZVF ZV19B29), men problemet var der også med original mekanisme.
 14. Det er kanskje bare sånn de er? Husker ikke at mors E60 er like ille, men den går ikke i saltet på Østlandet.
 15. Hvor tette er normalt plastinnerskjermene foran på E60/E61? Jeg synes det er vel mye salt og skit i motorrommet på min, og det ser ut til å komme fra dårlig tetning mellom plast og karosseri. Jeg vasket motoren i sommer og har kjørt en del delvis uten deksler under motor (kjøpt nye, på plass nå), men dette ser ut som salt som jobber seg rundt plasten og inn i motorrommet.
×
×
 • Create New...