Jump to content

MrBrum

Members
 • Posts

  1559
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by MrBrum

 1. Høyt instrumentcluster har også motorlampe. Det er skille på årgang/produksjonstidspunkt. Husker ikke akkurat når. 😉
 2. Går det å plukke tannstanga fra hverandre? Industriverktøy butikker selger O-ringer osv. Disse er stort sett på standard mål.(mye å velge i selvsagt) Det samme med simringer. Tools kjeden eller tilsvarende har dette. (Dem har multireimer også.. )
 3. Ble den i orden? 😉
 4. Misfire koder som kommer fra forskjellige sylindre til forskjellige tider er typisk falsk luft. Sjekk etter sprekk i gummi belgen foran gasspjeld f eks.
 5. Med BMW scanner er det enkelt å kode om instrument panelet til manuell. Så kan du ta girkasse styringsboksen ut av bilen. Trenger ikke juksekobling for at den skal tro den er i drive. Ryggelys bryter kobles til lysmodulen.
 6. Sjekk også om noe utstyr er feilkoblet eller kortsluttet slik at bus sytemet får strøm/kortsluttet. Har vært borti at feilkobling av stereo spiller roter til lysene. Har også vært borti at f eks at tilhenger modulen hadde kortsluttetede ledninger og køddet til lys. Så sjekk slike ting. Det er lysmodulen som styrer blinklys og gir instrumentpanelet blinklys signal. Hvis det tidligere er byttet lysmodul i bilen kan det være at den ikke er fullstendig programmert.
 7. Hadde bilen dette problemet før stereo tilkoblingen?
 8. Det kan den gjøre for da er det ikke sikkert den går i hvilemodus for å kalle det for det. Men hvis lysene lyser såpass mye som det virker etter bilen er stoppet knekkes batteriet. En annen mer vanlig del som trekker strøm på disse bilene kan være viftemotstanden. Du kan måle deg frem med å måle Ampere med et multimeter. For å finne kretsen som evt trekker strøm kan du nappe ut en og en sikring til du finner den som stopper strøm forbruket. (sett inn igjen sikringen du har prøvd før du tar neste )
 9. Ut fra det du forteller om lysene på bilen tipper jeg lysmodulen på bilen din er defekt. Det kan hende den har tullet over lengre tid slik at strøm trekkes når bilen er parkert. Den begynner å tulle slik når den har interne feil. Må byttes. At glassbakluka spretter opp skyldes nok brudd/dårlig kontakt ved mikrobryteren til luka. I tillegg til brudd/dårlig kontakt i ledninger. Altså uavhengig av lading/strøm på bilen.
 10. Så denne for litt siden... Måtte gå en runde rundt denne...
 11. Har du tips til hvordan jeg kan få oljetempereratur nålen til å motta signal fra DME? På Bimmerforums.com i USA har jeg lest meg frem til at noen har gjort det på MS43, men ikke MS42 som er software versjonen til M52TU. (MS43 brukes til M54). Har også funnet software som kan brukes på MS43 til å få DME til å styre oljetemperatur led lampene i turteller i M5 panelet. Men som ikke vil fungere i MS42. Ser for meg at jeg må hente signal fra oljetemperatursensor utenom DME og programmere uavhengig av denne. Med bruk av egen elektronikk. Tips ønskes.
 12. Her har jeg kjøpt diagnose kapelen jeg har brukt siste 15 år... anbefales. BMW sitt eget system. Brukt på BMW sine fabrikker blant annet. Kan brukes til programmering og diagnose. . Kan brukes til og med F serien til diagnose. Kan brukes sammen med ISTA. Garanti og software hjelp. www.cable-shack.co.uk
 13. Sjekk vannventilene som skal åpne/lukke for kjølevæske inn til varmeregisteret. (varmeapparat): https://www.newtis.info/tisv2/a/en/e46-320d-lim/repair-manuals/64-heating-air-conditioning/64-11-heater-controls/B10uiEB
 14. Du må gå gjennom alle ledningene. Hvis du ser det er sprekk i isolasjonen så er det nok irret en del inni. Her finner du koblingskjema. Da ser hva de forskjellige ledningene er til. https://www.newtis.info/tisv2/a/en/e46-330i-tou/wiring-functional-info/body/locking-security-functions/tailgate-rear-window/
 15. Det er sensor B6238 som gir oljetemperatur til DME på M52TU motor med MS42. Som blant annet brukes til å styre VANOS. Tar gjerne imot tips til programmering av DME. M52 motor med singel VANOS frem til 08/98 har ikke denne sensoren. Legger ved bilde plassering av sensor og koblingskjema: Engine oil temperature sensor - www.newtis.info.pdf
 16. MrBrum

  multifunksjon

  Fint om du skriver hva slags bil du har. Jeg ser det ca ut fra videoen, men det er ikke sikkert alle gjør. Evt om det er gjort endringer på bilen. Ut fra den lille informasjonen jeg har mistenker jeg at lysmodulen din er defekt. Men hvis det er ettermontert deler...ratt osv fra andre årganger, kan det også gi trøbbel. Men spesielt det at du ikke ser blå lampa tyder på LCM (lysmodul). Kan også være at BUS ledninger i bilen er tuklet med.
 17. Skal oppdatere toppinnlegget underveis. Jeg er allerede i gang med flere prosjekter samtidig, så bilen kjøres rundt med delvis sammenskrudd dashbord så lenge. Bilen får sort skinn sport interiør. Bilen er fra 10/98 så den har single stage airbag og en del forskjeller i pin layout i forbindelse med både LCM3 og kontakter til ratt hendler osv i forhold til bilene etter 03/99. Ble dual stage og oppgradert LCM3 fra 03/99. Så jeg oppgraderer til nyere LCM3 blant annet. Foreløpig er dette på listen: Sette inn elektrisk justerbar ratt stamme fra etter 03/99. El seter m/memory sammen med rattstammen. Memory på begge deler. Fått tak i ledningsnett. Bygge om airbag foran (begge sider) til dual stage. Nyere airbag modul med ledninnger Ratt hendler fra etter 03/99 med "slepering" Selfølgelig M ratt med dualstage bag Legge opp ledninger for telefon knapper i rattet Ombygging fra std KOMBI instrument panel 10/98 utgave til M5 IKI panel fra 04/03. Fortsetter under lnk.... Har en glasstakluke stående langs veggen her som jeg har undersøkt en stund på om det lar seg gjøre å sette inn.....ja jeg er såpass gal at slik det ser ut nå går jeg for prosjektet. Bytte til nyere EWS/programmere så jeg går over fra gammel nøkkel type til diamant nøkkelen. Jeg har en litt nyere touring stående som jeg skroter som jeg har mange bra og aktuelle deler på. Blant annet en komplett 528 manuell drivlinje. ++ Tenkte å lage denne prosjekt tråden litt teknisk med beskrivelser av det jeg gjør. Håper det ikke gjør tråden kjedelig. Jeg har jo M5 frontfanger og sidespeil liggende. Stereo anlegget er selvsagt plukket ut og erstattet med uoriginalt. Jeg er såpass avhengig av bra lyd at det må til. Har derfor tenkt å sette inn en Pioneer din2 spiller.++ Eller rettere sagt...har gjort... Jeg er allerede godt i gang med bilen, men tenkte som sagt å skrive her om det jeg gjør. Det vil derfor ganske fort komme oppdateringer. Så er det bare å komme med tilbakemeldinger. Men en ting er sikkert...billige coilover kommer aldri på denne bilen.
 18. Her kommer en oppdatering. Jeg har funnet ut av ting. DIS er installert og virker. Jeg hadde flere problemer oppi alt sammen. Hadde lav batteri spenning, og en defekt LCM3. Men det er nå fikset. Programmerte ZCS med RETROFIT funksjon i DIS. Panelet ble identifisert som IKI. M5 panelet har altså egen betegnelse og egne innstillinger/filer. Std high OBC panelet heter IKE og har egne filer/innstillinger. Nå virker alt bortsett fra det som har med oljetemperatur å gjøre. Det er oljetemperatur viseren og lysene i rpm skalaen. Disse lysene styres av oljetemperatur. For at dette skal virke må DME programmeres til å sende oljetemperatur til instrumentpanelet via CAN-BUS. Har ikke gjort det enda. Oppdatering kommer. ☺️
 19. Ettersom jeg har kjøpt meg arbeid i form av en 98 mod E39 520i så kan det jo bli litt underholdning med en tråd her. Bilen ble kjøpt fordi den hadde vesentlig mindre rust enn den andre jeg hadde tenkt å ta vare på. Så dette her er en bil som vil stå i garasjen om vinteren og kjørt om sommeren. Så får jeg se hva jeg finner på av prosjekter underveis. Blir nok en del oppgraderinger, så "original politiet"☺️ kommer sikkert til å få noen nedturer. Jeg kjøpte bilen i vår med motor som ikke gikk. Det ble påstått at registeret hadde hoppet over. Det trodde jeg ikke noe på. Ut fra forklaring fra selger mistenkte jeg drukning. For den sveivet fort rundt. Så jeg kjøpte bilen som delebil. Lang historie kort.... bilen ble hentet på henger og som antatt... startet den da jeg kom hjem. Etter ca 40 sek på starteren. (ligger mange gamle innlegg her inne om dette fenomenet på M52. Læreboka sier vel at injection motorer ikke drukner. Bilen har blått stoffinteriør. Blått dashbord... vakkert... 👀 242 000 km. Full historikk fra den var ny. Har en haug med kvitteringer. 3 eiere før meg, siste eier har hatt den i 9 år. Det første som kommer til å bli gjort er nok at interiøret blir byttet til sort skinn. Gjøre diverse endringer på utstyr...retrofitting. Planlegger også motorbytte og drivlinje bytte. Får se hva jeg velger etterhvert. Foreløpig er planen å bygge om bilen til 528i manuell. Ettersom jeg allerede har komplett manuell 528i drivlinje. 528 girkasse og differensial har annen utveksling enn 520 og litt grovere dimensjoner på mellomaksling og flenser. Bilen får sort skinn sport interiør. Foreløpig er dette på listen: Sette inn elektrisk justerbar ratt stamme fra etter 03/99. El seter m/memory sammen med rattstammen. Memory på begge deler. Fått tak i ledningsnett. Facelift frontlykter Bygge om airbag foran (begge sider) til dual stage. Nyere airbag modul med ledninnger Ratt hendler fra etter 03/99 med "slepering" Selfølgelig M ratt med dualstage bag Legge opp ledninger for telefon knapper i rattet Ombygging fra std KOMBI instrument panel 10/98 utgave til M5 IKI panel fra 04/03. Fortsetter under lnk.... Har en glasstakluke stående langs veggen her som jeg har undersøkt en stund på om det lar seg gjøre å sette inn.....ja jeg er såpass gal at slik det ser ut nå går jeg for prosjektet. Bytte til nyere EWS/programmere så jeg går over fra gammel nøkkel type til diamant nøkkelen. Jeg har en litt nyere touring stående som jeg skroter som jeg har mange bra og aktuelle deler på. Blant annet en komplett 528 manuell drivlinje. ++ Tenkte å lage denne prosjekt tråden litt teknisk med beskrivelser av det jeg gjør. Håper det ikke gjør tråden kjedelig. Jeg har jo M5 frontfanger og sidespeil liggende. Stereo anlegget er selvsagt plukket ut og erstattet med uoriginalt. Jeg er såpass avhengig av bra lyd at det må til. Har derfor tenkt å sette inn en Pioneer din2 spiller.++ Eller rettere sagt...har gjort... Jeg er allerede godt i gang med bilen, men tenkte som sagt å skrive her om det jeg gjør. Det vil derfor ganske fort komme oppdateringer. Så er det bare å komme med tilbakemeldinger. Men en ting er sikkert...billige coilover kommer aldri på denne bilen. Endret August 30 av MrBrum Fra aller første prøvetur Fra hjemtransporten. Og ja...jeg byttet ut stroppen på venstre forhjul underveis på turen.
 20. Jeg har forresten i dag fått sjekket at både speedometer og turteller viser riktig. Dvs at speedometer er programmert for 300 km/t og turteller for 8000 o/min.
 21. Jeg har BMW Scanner 1.4.0 som jeg har brukt til noen oppgaver. Supert verktøy. Vet du hvordan? Foreløpig sliter jeg med feilkode 200.159 for å få DIS til å fungere...
 22. Etter det jeg har funnet ut ligger innstillinger tilgjengelig for 300 km/t i IKE og dette M5 panelet er allerede innstillt på 300(innstillingene er lagret i instrumentpanelet.) . Ligger også innstillinger tilgjengelig for Alpina_E39_300 i standard IKE(ikke M5). KOMBI (Low OBC) panelene går ikke an å kode til 300. Håper dette ikke var forvirrende. Jeg skal kontrollmåle speedometeret i morgen med hensyn på hastighetsvisning. Men spedometeret skal vise riktig hastighet selv om bilen ikke går i 300. Det viser hastighet etter signal på venstre bakhjul, men det forutsettes at det er programmert til 300 skala. På et senere tidspunkt skal det større motor inn i bilen. Bilen er et hobby prosjekt som overvintrer i varm garasje. Speedometeret er brukt.
 23. Etter å ha googlet noen timer dukket plutselig denne opp. Så da får jeg forsøke det som står her. Så da får jeg installere DIS. http://v12.dyndns.org/BMW/BMW X5 (E53)/High_OBC_retrofit.pdf
 24. Jeg har ettermontert et originalt IKI M5 panel (high OBC) i en 520i med Kombi (low OBC) originalt. IKE/IKI har som kjent 3 kontakter og KOMBI har 2.Men dette har jeg bygget om. Hentet og studert koblingsskjema fra TIS. 👍☺️ Men for at alt skal virke som det skal trenger jeg å få kodet inn i bilen at det er IKI som sitter der og ikke KOMBI. Noen som vet hvordan? Går det med NCS, eller må jeg inn med Toolset32? Er klar over at ikke mange har gjort dette og at BMW sikkert nekter for at det går an. Det som er gjort foreløpig er å programmert inn bilens chassis nr i panelet, samt 6 syl motor og automat. ☺️Slenger med et bilde: Lys skalaen står konstant. Oljetemperatur fusker. (kan være ekstern feil). Gir indikator viser alle bokstavene.
×
×
 • Create New...