MrBrum

Members
 • Content Count

  1534
 • Joined

 • Last visited

About MrBrum

 • Rank
  Generalmajor

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Aurskog
 • Kjøretøy
  1998 BMW 520i sommer bil

Recent Profile Visitors

2254 profile views
 1. MrBrum

  Skfiting av bakluke på E46 Touring

  Koble fra batteriet.
 2. Da har du feil på DSC systemet og må finne ut av det. Har du ved ombygging byttet speedometer eller andre ting som ikke er direkte relatert til manuell/automat ?
 3. MrBrum

  Diagnose

  Hvilken bil skal det brukes på? Et forslag her som er supert på eldre biler. BMW sitt eget system. Veldig omfattende med alle muligheter. Kan stille diagnose på ting mange bare bytter deler på måfå for å finne ut av. www.cable-shack.co.uk.
 4. MrBrum

  E39 musikk anlegg.

  Prøv å måle deg frem med multimeter. Måle ohm i høytaler ledninger osv. Og sjekk ledningene fysisk. Hvis det er kortslutning i en høyttaler ledning vil beskyttelses kretsen i forsterkeren kutte lyden for å redde systemet. Personlig ville jeg vurdert uoriginalt anlegg. Gir som oftest bedre lyd.
 5. MrBrum

  BMW scanner 1.4.0

  Beklager
 6. MrBrum

  BMW scanner 1.4.0

  Har ikke noen til salgs, men kan hjelpe deg hvis du er i nærheten av Lillestrøm.. 😉
 7. MrBrum

  Kode GM3 E53 Østlandet

  Hva skulle vært gjort?
 8. MrBrum

  e46 316i stoppet plutselig i fart

  Hva var feilkodene før den stoppa? Symptomene kan peke i retning veivaksel sensor. Men behøver ikke være det. Anbefaler å sette bilen på verksted å få problemet løst istedenfor å bytte deler på måfå. Som regel billigere også.
 9. MrBrum

  Bytte DME, EWS, NØKKEL E39 M52TUB20

  00 modulen er fra 06/00. Jeg har googlet dette temaet og det er ikke lett å bli klok. Det var en som skrev på et utenlandsk forum at km stand lagres bare i instrumentpanelet(KOMBI) og ZKE III/GM III. I disse to modulene ligger km stand og bilens VIN nr lagret. Og han skrev at tamperdot ble aktivert ved f eks uoverenstemmelse med VIN nr på KOMBI og ZKE. Derfor ble jeg nysjgerrig og gikk ut og byttet DME, EWS og lås fra min 00 delebil og satte inn i min 98 mod (prod slutten av 09/98 som også har EWS III). Km stand ble ikke med over og jeg fikk ikke tamperdot. En annen bivirkning er at motorlampe funksjonen ble aktivert. 09/98 har ikke det originalt på Europa leverte biler selv om lampa er i instrumentpanelet.Men bil produsert 06/00 har jo den aktivert originalt. Så da fikk jeg det også, men det er greit siden motoren ikke har feil uansett. Så slipper jeg å få spørsmål på EU kontroll om hvorfor lampa ikke lyser. Vet en del med eldre E39 har fått det spørsmålet. Så neste steg nå er å montere airbag enheten fra samme bil og bygge om til dual stage airbag i rattet. Jeg skal gjøre mye med denne bilen og bruke den bare om sommeren. Skal opprette egen tråd under prosjekter etterhvert.
 10. MrBrum

  Æ plages! US-blinkers E39 2001

  Her har du alt du trenger: Www.cable-shack.co.uk
 11. MrBrum

  Misfire 528i M52

  Multireima har ikke noe med timing på motoren å gjøre. Hvis du har misfire kode(r) som det antydes i overskriften så sjekk om du har sprekker i innsugsbelg. Evt om du har vært borti noe når du har holdt på i motorrommet slik at motoren suger falsk luft.
 12. Jeg har en 98 e39 520i M52TUB20 hvor jeg vurderer å bytte DME, EWS og nøkkel over fra en 00 modell jeg har som skal skrotes. Dels fordi jeg da får den nye nøkkeltypen og 2 stk av dem. Har bare 1 på den gamle. I tillegg skal jeg ta med airbag hjerne med ledningsnett for å bygge om den gamle til dual stage airbag. (kom i mars 99). Men er det da slik at km stand på den jeg tar DME fra blir med over? Og da blir det ikke snakk om at jeg skrur km stand bakover, men framover.. Gamlebilen som skal tas vare på har gått 245 000. Mens den jeg i så fall plukker DME fra har passert 350 000 km. Må dette evt tas med Statens Vegvesen?
 13. MrBrum

  Bytte sensor innsugningsluft på min bmw e39

  Her sitter luft inntak sensoren på 2000 mod, enten det er M52TU motor eller M54.
 14. MrBrum

  Diagnoseutstyr E39

  BMW Scanner 1.4.0 fungerer med Windows 10 64 bit med denne FTDI driveren. Velg driveren for x64 (64-bit). https://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm
 15. MrBrum

  Bytte sensor innsugningsluft på min bmw e39

  Luftmassemåler er nr 1 på bildet. Ligger rett bak luftfilteret. Hvis det er den du mener...Denne er til M52TU/M54 motor. M52 har en annen....før 09/98. Alle er bensin. https://www.gsbildeler.no/etk_delekatalog-innsproytning-13_2034