Erik E81 Einum

Members
 • Content Count

  2219
 • Joined

 • Last visited

About Erik E81 Einum

 • Rank
  Ex-mod

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Kjøretøy
  2002 318ti

Recent Profile Visitors

1009 profile views
 1. Erik E81 Einum

  Torleif med M3 CSL på TV2 nyhetene snart !!

  Tidenes megabump! 🙈😂 Noen som har dette klippet fra TV2-nyhetene lagret på PC-en? De to nettsidene det lå for 13(!!!) år siden har de ikke lenger... 🤪
 2. Høres ut som klimafrontrute ja. Hvis du MeSs skriver reg.nr eller de sju siste bokstaver og tall av chassisnr her, så er det lett å sjekke om bilen ble levert med dette. Evt. du kan sjekke selv på www.bmwvin.com.
 3. For å finne ut om du har dette, og alt annet utstyr bilen ble levert med, samt "fødselsdagen" dens, så taster du inn de sju siste tallene og bokstavene i chassisnr på www.bmwvin.com , letteste måten å finne chassisnr er ved å taste inn reg.nr på hjemmesida til Vegvesenet, under Kjøretøyopplysninger. Den bmwvin.com er genial når man driver og leter etter ny bruktbil!
 4. Ja, telefon må være fastmontert, men det er ikke lov å bruke den annet enn til å ringe med: https://www.vegvesen.no/trafikkinformasjon/Lover+og+regler/Bruk+av+mobiltelefon Det er FM-signalet i denne enheten som kringkastes, dersom enheten i tillegg har håndfriløsning, så kringkastes samtalene via FM-nettet også. Slår du av Bluetooth så vil jo ikke håndfriløsningen virke.
 5. De fleste med BMW ønsker vel en mer innebygd løsning, der man styrer det via knapper på rattet eller iDrive. Husk: Det er forbudt å betjene mobiltelefon når man kjører bil! Det eneste tillatte er å besvare/avvise anrop, og å avslutte en samtale, og kun om mobiltelefonen er fastmontert, og det benyttes håndfri. I tillegg, slike FM-sendere er ikke bare-bare, i hvert fall ikke om de også benyttes som håndfriløsning, plutselig kan bilene ved siden av deg i køen plukke opp samtalene dine! https://www.dagbladet.no/nyheter/ingvild-trodde-det-var-en-lydbok-da-hun-horte-fremmede-stemmer-inne-i-bilen-det-stemte-ikke/68836230
 6. Tilsvarende produkt vil vel da være Loctite Curcuit (varenr 3836) hos f.eks. Mekonomen: https://www.mekonomen.no/bil/bilpleie-og-service/kjemikalier/lim-og-tettningsmiddel/lim-transparent-pa7418no , eller Wire Glue fra Magasi.net: https://magasi.net/katalog/product_info.php?products_id=9337 , eller Google seg fram til annet lignende produkt og leverandør.
 7. Fikk du plass til antennen ovenfor varmetrådene? Ble den da montert vannrett? En glassantenne for DAB skal monteres loddrett.
 8. Se pkt 1 her: https://radio.no/2016/08/problemer-med-mottak-av-dab-her-finner-du-hovedarsakene-og-hva-du-kan-gjore-med-det/
 9. Montert over speil? Ligger den "flatt" horisontalt da? I så fall ikke rart du har dårlig mottak, DAB-antenne skal "stå" vertikalt.
 10. Men denne løsningen har løpende kostnader i form av databruk! 1 time strømming via NRKs egen app tilsvarer 65 MB. En skal ikke bruke lange tiden i bil pr dag før 2-3 GB/mnd har gått med, og det bare til jobbpendling for mange. Dette kommer da selvsagt på toppen av annen databruk, så en må regne inn merkostnaden pr mnd. Langs veien er det også mange kortere og lengre strekninger hvor det bare er Edge-dekning ("2,5G"). Dette er for tregt til å strømme lyd, og jo flere som strømmer på den aktuelle strekningen, jo tregere er det for alle. De fleste, eller i det minste mange av disse strekningene med tregt nett vil aldri få raskere heller, av den enkle grunn at det er alt for få hus i området. Prøv og kjør på tvers av landsdeler med en sånn radioløsning!
 11. Om DAB har bedre eller dårligere lyd enn FM er egentlig fullstendig irrelevant, FM-nettet stenges, og da blir det DAB man har. Og jo, det stenges faktisk, uansett hvor mange ganger du poster denne dårlig fordekte propagandaen som har minst like mye slagside som de du beskylder for hjernevask! (Og nei, jeg er ikke en AP-velger.) Lokalradioene blir også stengt, om noen få år. Denne tråden handler om DAB i bil, da spesielt BMW, og da er det i grunn revnende likegyldig om det er noen lokalradioer het og der som fortsatt sender. Her jeg bor er det INGEN lokalradioer, så for kjøring i distriktet hvor jeg bor må jeg ha DAB om jeg vil høre radio. Og hva med når jeg kjører fra en landsdel til en annen? Tror du jeg ønsker 80-90% av strekningen stille, og innimellom få høre en eller annen lokal plateprater fra dalstroka innafor, og to timer senere en annen fra ytre gokk? NEI! Når man kjører bil over lengre distanser vil man ha en av de riksdekkende kanalene, og de stenger faktisk om noen få måneder i de første regionene. Da er man prisgitt DAB overalt hvor det ikke er en eller annen ildsjel som har klart å holde liv i bygderadioen gjennom energisk opplesing av tallene på den ukentlige radiobingoen. Du kan gjerne fortsette å fornekte alt du fornekter, men det endrer ikke et eneste fakta mht stengedatoer og hva det store flertallet ønsker å ha mulighet til å høre på i bilen (og hjemme, på hytta, i båten osv)
 12. Etter hvert som vi nærmer oss? Er du klar over hvor nært forestående det er i de første regionene? 11. januar 2017: Nordland; 8. februar 2017: Trøndelag, og Møre og Romsdal; 26. april 2017: Telemark, Buskerud, Hedmark og Oppland. Dette er fylkene som slukker innen et (drøyt) halvt år. Deretter er det slukking i juni for Sør- og Vestlandet, september for det sentrale Østlandet og desember for de to nordligste fylkene. Det er lett å tenke at det er lenge til slukkingen, men for den første ca millionen av innbyggerne er det innen bare fire måneder.
 13. Når man ser alle skrivefeilene i innledningen, så er det ikke veldig overraskende at det ble feil i modellnavn heller...
 14. Ligger denne informasjonen på nettsider tilgjengelig for Hvermannsen, eller er det på intranett e.l.? Hvis det er for publikum, har du link?
 15. Det er svært, svært få som har kun NRK-kanalene, men likevel velger millioner av mennesker å se på de! Selvsagt ville seertallene gå ned hvis det ble redusert fra tre til en kanal, og programtilbudet på den ene var utelukkende nyheter, det sier seg jo selv.... Nå er riktignok nyhetene på NRK jevnt over bedre enn på TV2, men likevel ville nok da seertallene minne om de til TV2 Nyhetskanalen. Helt naturlig. Nyhetskanalen har nok svært mange forskjellige seere gjennom et døgn, men ytterst få som blir værende på kanalen over lengre tid. Jeg gjentar, du undervurderer kraftig hvor mange som ser og hører på NRK, og hvor sterkt de står i befolkningen. Selv om mange, i likhet med deg, misliker lisensordningen, så er det like fullt utrolig mange som ser på NRK, også av de som misliker å betale lisens. Nyheter, vær, sport, debattprogrammer, aktualitetsmagasin o.l., der er de jevnt over i særklasse best. De har også en del underholdningsprogrammer og dokumentarprogrammer (inkludert naturprogrammer), både norske og utenlandske, som er svært severdige og trekker mange seere. Men selvsagt er det en god del som er mindre interessant, akkurat som på de kommersielle kanalene. Det er vel ingen kanaler som kun har program en finner interessante 24/7? På de kommersielle er det den forbanna reklamen hele tida, og et programtilbud som stort sett består av realityshow, realitykonkurranser, talentkonkurranser og amerikansk sitcom og drama. NRK har et mye bredere tilbud, ergo er det mye større sjanse for at man gjennom ei uke kan finne noe som interesserer en der, enn på flere av de andre kanalene. Jeg har drøssevis av kanaler, men ser jevnlig på langt mindre enn 10 forskjellige.