Jump to content

tambur4

Members
 • Posts

  611
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by tambur4

 1. Nok et reisebrev fra Telemark! En gjeng med 6 cabber kjørte Halden-Porsgrunn-Ulefoss-Lunde-Kviteseid-Seljord til Nutheim Gjestgiveri I helgen. For et fantastisk sted, og for en herlig dialekt😀 Ble 5-retters middag med tilpasset vinpakke.. Dette kan anbefales! Norsk nasjonalromantikk på sitt beste. Hjemturen gikk over Bolkesjø-Kongsberg-Spiralen i Drammen. Neste tur starter fredag; da blir det Halden-Dombås-Åndalsnes-Trollstigen-Geiranger-Jølster-Osterøy. Dessverre med Passaten...
 2. 3 treff på Nutheim Gjestgiveri i dag. BMW Z4 ACS4 Var selv på helgebesøk der med et knippe cabrioleter, flotte veier i området!
 3. Bilen ble brukt som helårsbil. Han vurderte faktisk å bytte til B5 etterhvert. Trivelig kar i 60-åra!
 4. Traff på denne norske Alpina B4 i Strømstad. Flott bil og hyggelig prat!
 5. Litt bilder fra dagens treff i Fredrikstad. Blant annet en VW T2 dobbelkabiner med midtplassert 327 V8!
 6. Først og fremst: fjernkontroll fungerer ikke (på noen av nøklene), men det kan jo bare være batteriet. Når jeg låser opp førerdøren så er det ikke alltid passasjerdøren og bensinlokket åpnes. Når dette skjer så må jeg sette på tenning for å få låst opp passasjerdøren (via hendelen på innsiden). Hva er mest sannsynlig feil? Kan det være dårlig kontakt eller kabelbrudd på "låsesignal-kabel" på førerdør? Og hvor er det mest sannsynlig at det er brudd eller kontaktproblemer? Eller det feil på en modul? Jeg har ikke fått lest av feilkoder ennå.. Kanskje dumme spørsmål, men jeg er helt grønn! På forhånd takk for hjelpen!
 7. Bread van! Det må jo ha vært ufattelig bra reklame og image-bedring!
 8. Den er kjempefin. Ble tatt inn i fjor og fikk skilter i år. Eiet av en entusiast og befinner seg i Østfold.
 9. Langs Treungen var det tilfeldigvis veiarbeid for tiden, med mye løs grus, så glad vi ikke tok den veien. Fikk snakket med noen MCere på Vrådal som hadde tatt denne veien.
 10. Da har vi kommet hjem fra an fantastisk tur i Telemark. Værgudene var snille med oss hele tiden. Mange fine svingete partier (til konas fortvilelse til tider..) og mye flott utsikt! Første stopp på turen var lunsj i Kragerø. Mange "Oslo-bohemer" der😊 Deretter tråklet vi oss opp via Drangedal til Vrådal og Straand hotell. Nei, vi stoppet ikke hos Sputnik! Fikk til og med oppleve st.hans-bål der. Det var forøvrig mange motorsyklister i området. Veiene er som skapt for dem! Deretter bar det videre over fjellet til Dalen. Litt humpete strekning, men ellers bra kvalitet på veiene. Videre over Rauland til Rjukan. Fytte rakkern så mange hytter det er i Norge! Deretter videre opp mot Gaustatoppen og videre mot Tuddal, gjennom Notodden og til Porsgrunn. Kona kjørte en stykke fra Rjukan og oppover. Tror hun likte seg🙂 Tredje dagen ble det båttur i Telemarkskanalen. Vi gadd ikke ta hele dagsturen, så det ble Ulefoss - Lunde - Ulefoss. Da fikk vi med oss de fleste slusene. Henrik Ibsen vestover, og Victoria tilbake. Fine båter, fin natur og spennende med slusene. Det er imponerende å se hva de fikk til i gamle dager! Litt reklame: Vi har faktisk sluser i Halden også; Brekke sluser med sine totalt 26.6 m høyde fordelt på 4 slusekamre. Det er nord-europas høeyste sammenhengende slusetrapp! Bare så dere vet det! I dag, på vei hjem, rakk vi en tur innom Tønsberg. Min desidert favorittby etter Halden. Må alltid innom der ett par ganger i året. Jeg elsker å kjøre langs kysten så godt det lar seg gjøre fra Larvik og opp til Åsgårstrand. Jeg har også syklet endel ganger på kyststien mellom Horten og Sandefjord. Kan anbefales, passer også fint for barn! Dette var en kjempefin tur. Ikke for langt, mye fin natur, og for det meste gode veier!
 11. @Ron Jeremy, selvfølgelig blir det Tuddal! Kjørte der for 12-13 år, huskes som en fin strekning.
 12. Takk @sveigis, eneste erfaring fra disse trakter er en morsom tur på fine veier fra Risør til Treungen på BMW classic landstreff i 2013(?) og strekningen Rjukan - Tuddal - Notodden.
 13. Neste uke blir det noen dagers kjøretur med fruen. Vi tenker Halden - Vrådal - Dalen - Rauland - Rjukan - Notodden - Skien - Halden. Det blir en Telemarkskanalen-light utgave, med etappen Ulefoss-Lunde-Ulefoss. Kom gjerne med tips til veier og severdigheter!
 14. En fantastisk dag med Alpina-treff på Dikemark i dag. Utrolig fine biler!
 15. Den øverste er eid av en hyggelig entusiast. Tror den er lite kjørt de siste årene. Treffer eier på lørdag.
 16. Halden har forøvrig en bra og seriøs amcar-klubb. I alle fall tidligere dro de årlig på tur med pensjonister. De arrangerer onsdagstreff i sentrum og det store grensetreffet på Fredriksten festning sammen med bladet Bilsport. Dette med råning + amcar er nok en myte som henger igjen. Det var riktig før, men nå er det slitne BMWer Volvoer og noen enkelte amcars som står for råningen.
 17. @Dusy Da blir det Alpina-treff på Dikemark førstkommende lørdag kl 11-16!
×
×
 • Create New...