Rollaug

Medlem
 • Innholdsteller

  23
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Rollaug

 • Rang
  Sersjant

Profile Information

 • Kjøretøy
  E61 525xd 2009

Nylige profilbesøk

218 profilvisninger
 1. Rollaug

  Stadig tilbakevendende vibrasjon. E61

  Takker for mange gode svar så langt. Har kun kjøpt OEM deler fra koed eller GS og ikkje noke biltemaopplegg. Skal på verkstad i morgon for å sjekke om dei kan finne ut noko. Oppdatere her viss dei finn noko.
 2. Rollaug

  Stadig tilbakevendende vibrasjon. E61

  Har hatt på både original og GS-felger. Vibrasjon uansett
 3. Rollaug

  Stadig tilbakevendende vibrasjon. E61

  Casterstag er bytta på begge sider framme for 6 måneder siden.
 4. Hei. Har eit ganske irriterande problem på min 525xd e61. Km. stand 153000. Dei heile starta med at det vibrasjon i bil/ratt når eg bremsa. Bytta bremseskiver og klossar og problemet vart då mindre men ikkje heilt vekke. Så vart det berre verre og verre igjen. Og etter ca 1år var det heilt forferdelig. Bytta så casterstag og då vart vibrasjonen mindre men ikkje heilt vekke. Bytta så bremseskiver igjen og vibrasjonen forsvant heilt. Etter ca 3 månader kom den gradvis tilbake og no når eg la om til sommerdekk i dag så er det ganske kraftig vibrasjon igjen. Som sagt er det kun vibrasjon når eg bremser. Den er heilt klart kraftigst når farten er rundt 60 kmt, og litt mindre når det er fortere eller seinare. Eg har GSperformance bremseskiver på no. Er det nokon som har tips til kva eg kan sjekke ut no for å finne ut kva dette er. Har ikkje kjempepeiling på bil. Klarer å skifte bremseskiver, men ikkje så mykje meir avansert enn det. kan eg på nytt ha fått kast i bremseskiver og kva er det no som kan forårsake dette? Og er det eventuelt nokon i Sogn og fjordane som har peiling på dette og kunne tenkt seg å ta ein titt mot eit lite vederlag?
 5. Ja. Det skal vere slik på min og. Men av ein eller anna grunn så får eg ikkje opp det menyvalget. Så eg lurer på om nokon har ein ide om kva problemet kan vere.
 6. Har prøvd alt dette. Men alternativa som står der dukkar ikkje opp på min bil.
 7. Hei. Tenkte eg skulle prøve å skifte ut musikken som forrige eigar hadde lagra på harddisken i bilen. Men dette skulle visst ikkje vere så lett. Etter å ha søkt gjennom uttallige postar på ulike forums, så er eg ikkje noko klokare. Eg har prøvd å trykke på options-knappen på alle ulike nivå og menyar under cd/multimedia, men eg får ikkje opp noken alternativ på å slette eller legge til musikk. Einaste eg får som valg er å velge "random" slik at den spelar sangane som allereie er der, i tilfeldig rekkefølge. Eg har ein e61 525xd 2009 modell, med CIC navi professional. Håpar nokon kan hjelpe meg.
 8. Rollaug

  Hjelp!! Blå veske under bilen

  Viss du fyller for mykje spylerveske så er dei ein ventil omtrent rett over venstre framhjul som slepp ut det som du har fylt for mykje.
 9. Hei. Kanskje noken kan hjelpe meg med dette. Er det nokon her på forumet som kan generere kodar for å legge inn nye kart på CIC? I såfall kven skal eg sende pm til? Og er det mulig å få 2016 kart til CCC unit?
 10. Rollaug

  Innpress e61 xdrive

  Det står i vognkortet kva innpress du skal ha på felgane, Så er det vel godkjent med 7mm pluss eller minus. Arrester meg om det er feil, men eg meina inpress skal vere likt uansett felgstørrelse. Eg har vertfall 43 i innpress på min e61 xdrive
 11. Rollaug

  Felg dimensjoner e61 xd

  Du må vertfall vere 100% sikkert at det er lik rulleomkrets. Ellers vil du øydelegge xdrivegirkassa. I tillegg er det greit å vite at det ikkje er same innpress med og uten xdrive. Trur innpress på xdrive skal vere 43. Så kan du vel trekke fra eller legge til 7mm på det meste.
 12. Rollaug

  RPM drop ved akselrasjon

  Hei ja. Då har verksmesteren på Automatservice fått tatt seg ein prøvetur med bilen. Eg må presisere at eg ikkje har peiling på bil så eg berre gjengir det han sa til meg. På min girkasse 525xd e61 så er det halvgir mellom gira. Når eg fekk overhaling av girkassen så monterte dei også eit forsterkningskit. På dette er det nokre stivare fjøyrer inne i girkassen. Så då vil eg merke betre når bilen ligg på desse halvgira og girskifte mellom lave gir. Så det var ikkje noko unormalt. Men ein ofra litt mjuk giring slik at girkassen skal vare lenger og tåle meir. So no må eg berre venne meg til nye giringen og slutte å innbille meg at noko er gale.
 13. Rollaug

  RPM drop ved akselrasjon

  Hei. Skal tilbake på fredag i neste veke. Då er det verksmesteren som skal sjekke ut bilen. Skal gi ein ny tilbakemelding etter at det har fått sett på den.
 14. Rollaug

  ZF 5HP30 virker ikke etter å ha stått i ro?

  Hei. Nokon av symptomane dine minner veldig om korleis min girkasse var. Forøvrig symptom som vart forverra etter ein flushing av girkasse. Men eg hadde ikkje problem med at bilen ikkje vil gå i D eller R. Vertfall så var det noken foringar som var slitt i girkassen og som hadde ført til oljelekasje inne i girkassen og stor slitasje på invendige delar. Måtte ha full overhaling av girkasse. Fekk arbeidet utført av Automatgearservice i Åsane. Veldig hyggelige folk som virkar å ha god peiling. Desverre er ikkje girkassen heilt god igjen enda, men no trur dei det går meir på den elektroniske styringen som ikkje er heilt rett. Bilen min er ein E61 525 xd 2009. Hadde gått 104k når girkassen måtte reparerast.
 15. Rollaug

  RPM drop ved akselrasjon

  Hei. Liten oppdatering fra meg etter at eg har vert innom Automatgearservice AS i Bergen i dag. Dei tok ein prøvetur med bilen og han var enig i at det ikkje skulle vere slik rpm drop i andregir. Han syns og den gira litt merkelig mellom 1. 2. og 3. Dei sjekka at oljenivået var rett,resette alle adapsjonsverdier og la inn nye. Etter ny prøvetur var det ikkje noko bedring. Uheldigvis var ikkje verksmesteren der i dag. Det er han som har mest kunnskap om kva det kan vere. Dei var overbevist om at det var noke med elektronikk/software som førte til feilen. Så eg skal ha endå ein ny tur tilbake når han er tilbake fra ferie. Det var ikkje farlig og ville ikkje føre til noke slitasje, men han forstod godt at det var irriterande og dei ville gjerne finne ein løysing på det. Må og få legge til at eg opplevde fantastisk service og vennlighet fra Automatgearservice.