RCmannen

Medlem
 • Innholdsteller

  110
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om RCmannen

 • Rang
  Løytnant

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Hedmark
 • Kjøretøy
  E91 320d

Nylige profilbesøk

814 profilvisninger
 1. RCmannen

  Chip box på allerede tunet bil?

  Takk for godt svar! At jeg ikke ønsket råd eller tips er fordi de fleste ville sagt "Skaff deg en skikkelig tune til 8k". Men da vet jeg at dette er noe jeg bare legger på hylla. Takk igjen!
 2. RCmannen

  Chip box på allerede tunet bil?

  Hva skjer om jeg kobler til en chip box på en bil som allerede er tunet/remappet med dpf off? Ikke ute etter råd eller tips ang tuning, men svar på dette konkrete spørsmålet, da jeg er nysgjerrig! 😊
 3. RCmannen

  Chip box på allerede tunet bil?

  Takk for svar. Har lest mye om og av TRF tidligere. Imidlertid er jeg ute etter svar på spørsmålene mine 😊
 4. RCmannen

  Chip box på allerede tunet bil?

  Ingen som har peiling? Tenker billigste metode for å finne ut om jeg har i nærheten av 220hk, og som gjerne gir meg denne effekten, dersom den ikke skulle være der pr. nå. Lommeboka vrenger seg bare jeg tenker på å kontakte verksted/tuningselskap.
 5. RCmannen

  Chip box på allerede tunet bil?

  Heisann! Fikk et tilfeldig verksted til å fjerne dpf og remappe min e91 320d M47, angivelig gi den 220hk. Merker at den går bedre men tror ikke den er i nærheten av 220. Tipper 180-185. Har tatt det opp med verkstedet men kommer ikke noen vei.. Vurderte å kjøre en dyno test, eller chippe den igjen et annet sted men det koster gjerne en tusenlapp eller 5. Kom over noen billige tuning-bokser (nye i eske kjøpt av privatperson) og finner det fristende å kjøpe en som gir 210hk/430nm for å sjekke om det blir noe forskjell/sammenligne. Så til spørsmålet; Overstyrer chip-boksen alt av ECU-instillinger når den er koblet på? Eller blir det bare krøll om bilen ikke har fabrikkinstilling, altså at den er remappet? Vurderer også Carly Tuning. Det blir vel som en vanlig remap, bare at den kan utføres av amatører sommundertegnede, ved hjelp av ferdiglagde maps?
 6. Knipsa et bilde av monstertrucken min i dag 🤠
 7. Takk for svar! Vet at mobilapp ikke gir noe nøyaktig dB. Men bruker det som referanse på forskjell mellom ulike dekk og forhold. Hva tenker folket om GoodYear EfficientGrip/F1 eller Michelin Primacy? Stort sett de jeg ser er gjengangere folk mener er stillegående..
 8. Hei Kjøpte meg e91 i mars. Satt på noen billige kinesiske piggfrie dekk i 18" og bilen var som en drøøm å kjøre mtp støy. Satt på sommerhjulene (19") som var av kinesisk/koreansk billigmerke, og som forventet bråket det veldig. Fæl ulelyd. Så jeg tok tak og fant meg noen brukte Michelin PSS dekk på Finn. Produsert i 2016 og ca 6mm igjen. Når jeg satt på disse så bråker plutselig bilen som et uvær uten like! Buldrer som bare det. På litt grov asfalt i 80 målte jeg nivået til 86db i en billig android-app med Michelin dekkene. Var nede på 75-76med vinterdekk ( er svært følsom for støy så bruker denne appen flittig). Dersom dette stemmer er jo det en fordobling i lydnivå... Er hjulene skjevslitte /"trappet" tro, eller bråker de faktisk så mye fra fabrikk? Lest at det ikke er stilleste dekket i klassen, men trodde det skulle være greit kompromiss mellom komfort (støy) og sportslighet?.. Noen E9X-eiere som har erfaring med å lyddempe bilen sin? Sette noen isolerende plater i noe sted?
 9. LØST! www.essentialmotorsports2.com hadde Heisann! Slo til på en rimelig og pen m3 look fanger til e91'en. Problemet er at kun det midtre gitteret fulgte med, og altså ikke holder til spredere. Noen som har noe liggende, en idé om hvor de kan ha det eller tips til søkeord på google/finn/ ebay? Føler jeg har prøvd alt 😅 Veit jeg kan lage eget gitter men blir vel litt vrient med tåkelysa
 10. Noen som har erfaring med 20" på E91/E90 i det daglige? Blir det veldig ukomfortabelt med M-sport understell? Mye mer veistøy ifht 19?
 11. Blir jo en del bilder når bilen er under ei uke gammel i mitt eie 😉 Eneste bildet fra i dag hvor ikke all møkka synes så godt. Høytrykksspyler på hytta blir nok neste
 12. RCmannen

  Bmw E91 prosjekt og planer

  Dim kjører du på felgene? Er E91-eier på sjette dagen så driver og ser etter sommerfelger. Tenker 19x10 bak og 8.5 foran. Men sett litt på 20 også. Bare redd det blir noe drit å kjøre med og se rart ut på org M-sport høyde (som jeg kommer til å beholde en stund)
 13. RCmannen

  Hjelp! Brent lukt i kupeen!

  Når verkstedet skulle sjekke turbo-pakning ble det oppdaget at turboen ikke en gang var festet, og den pakningen var selvfølgelig ikke der. Helt håpløs jobb av verkstedet som bytta turboen...
 14. RCmannen

  Hjelp! Brent lukt i kupeen!

  Mye monolog her, men liker å gi mye info for evt senere lesere med samme problem. Nå nærmer det seg en løsning her! Ringte verkstedet som byttet turbo og det viste seg at de også hadde byttet manifold. På det lokale verkstedet her ble det oppdaget eksoslekkasje v/manifoldpakning. Skal få turbo-pakningen sjekket med det samme, karbonmonoksid er skumle saker!
 15. RCmannen

  Hjelp! Brent lukt i kupeen!

  Når jeg starter bilen så kommer lukta med en gang, såfremt varmeapparatet er på. Uten dette så lukter det tilnærmet ingenting (Selv om lukta sitter i litt i bilen). I og med at det er nesten verre på kald motor på tomgang så regner jeg med det er eksoslekkasje (turbo/pakning, evt manifoil e.l.) og ikke at det drypper noe sted 🤔