Jump to content

Forskjell på lysbryter


120diesel
 Share

Recommended Posts

Det der er adaptive kjørelys

Betyr at lysa svinger når du svinger på rattet.

Feil.

Har du bryteren helt til venstre så velger bilen om du skal kjøre med park eller nærlys automatisk. Sensorer som reagerer om det er lyst eller mørkt ute. Har du bryteren helt til høyre så kjører du konstant med nærlys, uansett om det er mørkt/lyst.

Link to comment
Share on other sites

The Adaptive Headlights cast their beam in the direction of the curve and ensure better visibility and more safety during night drives on winding roads.

Sensors measure speed, steering angle and yaw (degree of rotation around the vertical axis). Based on this information, small electric motors turn the headlights left or right so the beam falls on the road ahead, guiding you into the bend.

Ifølge BMW selv betyr adaptive lys at de følger rattets bevegelser. Jeg har også A likt som på bilde, men jeg har ikke lys som svinger. Det den derimot gjør er å skru av/på lyset slik Evenol sier.

Alle nyere BMW-er (ihvertfall de med xenon) har denne A-en.

Link to comment
Share on other sites

Den fungerer som awt og evenol henviser til, men dersom bilen er utstyrt med 524 Adaptive headlights så svinger altså lysene i tillegg når xenonlysene er påslått i tillegg. Står derimot bryteren i hakk nummer to så fungerer ikke de adaptive lysene. Helt til venstre i A så slår bilen lysene av og på i forhold til tuneller, dagslys osv. A'en står for automatiske kjørelys.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...