Jump to content

awt

Moderators
 • Posts

  14593
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  92

Everything posted by awt

 1. Z4-en koster «ingenting» hos If (rundt 350,- i måneden ca.). …men om jeg skulle ha motor- og drivverksforsikring i tillegg ble det ikke mindre enn 900(!) ekstra. Den utgikk derfor galant. For 11000,- i året tar jeg heller litt risiko.
 2. Ble i-en under prikken med de skiltrammene. Ser veldig bra ut. Satser på du stiller ut neste gang det er treff. 😛
 3. Først, 17. mai-vasking og rydding av garasjer. 🇳🇴🪣🧽 Deretter kom pakken fra GS allerede på mandag (kjapp levering må jeg si). Bare fjas og vas denne gangen også, men jeg liker fjas og vas. Første punkt er nok for de mer sære av oss (heldigvis er det mange av de her inne 😛), men dette er noe jeg har vært bevisst på helt siden @Tommy kommenterte at denne var slitt av på den gamle e46-en min for nærmere 15 år siden, nemlig tråden til bensinlokket. Den gang visste jeg ikke at dette skulle være her før han kommenterte det, men det vet jeg jo nå, og slik kan man ikke ha det. Pen og ny. Sånn. Deretter girkule. Jeg skulle egentlig vente med dette, men så leste jeg rundt om på diverse forum at ZHP-kulen ikke passet til e89. Jeg nektet å godta dette, så kule ble bestilt. Jeg ble faktisk så ivrig at jeg klarte det kunststykket å kjøpe to (noen lokale som tilfeldigvis trenger en? ) Jeg kunne som nevnt tidligere å hatt en uten M-logo, men den får heller bli inntil videre. Såvidt jeg kan huske kunne man få M-sportsratt i e9x LCI uten andre deler fra M-pakken, så på en måte er det litt innenfor likevel. 😛 Av med gammel, til og med uten å slå meg selv i fleisen. 😛 Grunnen til at den nye liksom ikke passer. Dette driter vi selvfølgelig i, så plastdingsen i belgen fjernes, og belgen tres nedpå på vrangen før ny kule setter på. Nok en tur innom den @StigJ-godkjente skuffen. Enden ble selvfølgelig klippet av. Og slik ble det. Det er utrolig hvor mye så lite utgjør både med tanke på utseendet og kjøring. Neste ut; kunne høre på musikk uten ledning. Jeg har vært en forkjemper for iDrive og combox i alle år, men det gidder jeg ikke å styre med her. Bilen har 6FL USB-kontakt, så det ble Invery Bluetooth-adapter. Om det er noen forskjell mellom denne og Tune2air aner jeg ikke, men tviler igrunn. Tenk hadde alt vært så lett å montere. Deretter var det å huske gamle kunster. Man må ha en sang i iPod-funksjonen på telefonen for å kunne få full funksjonalitet med Spotify, og så fort denne var på plass var dette også et kryss til på listen. Det kan jo diskuteres om det er behov for rattkontroll og visning av sang i displayet når telefonen er fastmontert innen rekkevidde, men jeg er gammeldags og liker knapper bedre enn touch. Mobilholderen er mer praktisk enn pen, men den fjernes veldig lett. Ledningen skal skjules bedre en vakker dag. Måtte selvfølgelig modifiseres for å få den der jeg ville ha den. 😛 …og så finalen; skiltholder. 😛 Jeg er egentlig med i skiltholder-har-ingenting-å-gjøre-foran-på-bil-bevegelsen, men også her måtte jeg svelge en kamel. 🐫 Uten skiltholder ble det rett og slett litt nakent, og i tillegg er fangeren kurvet slik at skiltet ikke ligger inntil hele veien. Er derfor redd for at tape ikke holder, og skruer gjennom skiltet er hellet ikke aktuelt. Mulig den blir byttet ut med en slankere/mer anonym etterhvert, får se det litt an.
 4. Ser ut til å være 15-20% på priser som er et lite hakk bedre enn GS i utgangspunktet. Skal ikke ha så mye, men hadde kanskje klart å spare inn medlemsavgiften. Bare usikker på hvor mye jeg gidder å bry meg, så glad er jeg ikke i medlemskap overalt.
 5. Den tråden burde jeg strengt tatt ha klart å funnet selv. 😳 Uansett, har ikke inntrykk av at forskjellen er så veldig stor, så spørs om det har så mye for seg med mindre man skal restaurere en bil e.l. Så da kommer spørsmål to: Når GS har kampanjer (som er relativt ofte, men sjeldent på originaldeler), får man BMWCCN-rabatt på topp av dette? Tenker selv nei, noe som kanskje er greit nok, for da er det ingen vits å vente til black friday. 😛
 6. Noen som vet hvor stor rabatt man får på originaldeler gjennom medlemskap i Koed Events? Har BMWCCN-rabatt på både GS og Koed, så differansen må være såpass at man kan forsvare kontigenten.
 7. Jeg tenkte at memory skulle bli veldig kjekt når jeg fikk dette på X4-en. Har nå hatt den i over fem år, og har enda tilgode å trykke på en av de knappene. 🙃
 8. Må si bilen fikk seg et godt løft med 434. Ble liksom litt mer M550d.
 9. Diffuseren bak er som @StigJ var inne på litt merkelig. Synes derimot den så noe bedre ut på disse bildene enn spionbildene, men de feltene ytterst på hver side kunne godt vært fjernet. Den større åpningen/sorte feltet foran synes jeg fungerte overraskende bra, og det hele ser mye mer elegant ut enn monstergrill. Forvørig en grei gjennomgang her:
 10. Ikke ofte man treffer en så heftig Transporter.
 11. Måtte ta en kjøretur i kveld for å få flagg, kaker, dugnader, tog og korpsmusikk ut av hodet.
 12. Wow! Han der må komme ned fra planeten sin.
 13. Regner med bilen slet hardt da ja. Å beregne hva slikt veier er alt annet enn lett, så får trøste deg med at trekkredskapen er iorden ihverfall.
 14. Det blir utrolig tøft. Føler hele bilen «stemmer bedre» med folieringen når den har det utseendet.
 15. Ikke på ringen, men i Hamburg måtte man vise dette på restauranter i påsken. Vil uansett tro det er bortevekk i juli.
 16. Finner stadig noe som må fikses ja. 🙄 Er nok mer småting enn jeg kanskje hadde trodd/sett for meg, men samtidig vil det alltid være noe på en tolv år gammel bil. Sånn sett ingen krise så lenge jeg holder på å tutle selv, og jeg har igrunn savnet et slikt «koseprosjekt». X4-en er liksom ikke helt det samme å skru på. Satser uansett på det blir bra en vakker dag. Jeg har bilene mine (altfor) lenge, så da har man god tid på seg. Skulle bare mangle. 😇 Ordnet smileyene for deg jeg, men pakken slet jeg med. 🤔 Finnes det flere lengder? Jeg kjøpte den som kom opp som alternativ og trodde dette var standard-stubby-antennen til BMW, men mulig det finnes andre også. Aller best hadde det vært uten slik som de får i cowboyland, men her blir det litt omfattende. —— @magneten har en venninne som driver med noe Instagram-tegnegreier, og ble servert dette blinkskuddet fra turen hjem. 🙃 Litt usikker på hvor enig jeg er i hårfargen min…
 17. Hirtshals - Sandefjord kan bli en utfordring @Skulebollen 😛 Ellers er det vel ikke så mye lengre å kjøre til Østlandet sammenlignet med Bergen vil jeg tro, og Fjord Line fra Bergen i juli er også svindyr, samt turen tar nesten et døgn. Så jeg hadde jeg holdt en knapp på Larvik/Oslo/Gøteborg, og sett hva som passet best av de i forhold til avreisetidspunkt og pris.
 18. Greit å strekke litt på bena, og ekstra morsomt å gjøre slikt med ny bil. Missunner dere sørlendinger den muligheten der, herfra går hele helgen.
 19. Såvidt jeg kan erindre må vel de seks tallene kodes inn ja.
 20. For at @StigJ skal få sove i helgen måtte stripsene ordnes. Dette tok faktisk lengre tid enn man skulle tro. 🙄 Så til bilen. Pakketid! 🎁 BMWCCN-skiltplater. Jeg har egentlig en liten drøm om «BMW - ren kjøreglede»-skiltplater, men disse er en grei nummer to. Om noen likevel skulle ha nevnte plater liggende, så ikke nøl med å hyle ut. Esken fra GS så mer spennende ut enn den var, men jeg fikk nå noen etterlengtede ting. Først ut; antennen i sin pene innpakning. Før: Etter: Deretter skruehulldeksel bak håndtaket. Akkurat dette dekselet mangler på nevøen min sin Z4 også, så tydeligvis en svakhet. 😎 Som grei onkel spanderte jeg en på han også. Deretter det jeg så mest frem til, matter. De gamle er neppe til Z4, da de ikke passet i det hele tatt. La de derfor her imens. Jeg tenkte jeg måtte kjøpe fester også, men det var det jo med de nye. 🙄 I tillegg lå det et(!) feste i bilen, så nå har jeg altså fem i reserve. Uansett, matter på plass. Pedalene skal vaskes. En gang. Så til litt mer elektroniske ting. Disse rosa releene blir populært kalt salmon relays, og er en svakhet på disse bilene. Når (ikke hvis) de ryker slutter taket å virke (og da kan dere banne på det regner), samt man risikerer å ødelegge hydraulikkpumpen som er svindyr. En torx-skrue, så er braketten løs. Markerte de gamle med tusj for å være sikker på å ikke blande, da delenummer er like. …noe jeg er veldig glad for, da jeg måtte hastehente i barnehagen mens jeg holdt på med dette. 😳 Nye inn. Så neste «problem». Jeg har reagert på at bakluken blir dratt inntil flere ganger etter lukking. IMG_2185.MOV Den lukker seg jo, men noe sier meg at det ikke skal være slik. Etter litt søking fant jeg ut at noen ledninger til mikrobrytere i låsemekanismen kunne lage litt problemer. Av med deksel på luken. En milliard propper. Tok ikke mange minuttene før jeg fant dette: Liten tvil om brudd her. 😛 Var litt klurete å få ut denne mikroswitchen, men den kom nå ut på et vis. Loddet på plass. Ikke helt optimalt med all skjøting på samme sted, men var ikke så mye å jobbe med. Og på plass igjen. Dumme meg tenkte det kun var en av disse, men heldigvis oppdaget jeg at det var en mikrobryter på motsatt side også. Ingen synlig brudd her, men tok likevel og demonterte den for å se skikkelig. Ikke like galt, men glad for jeg tok meg bryet. Alle kordelene var hele, så ble bare krympestrømpe her. Skrudde så det hele på plass, og luken lukker seg som aldri før. IMG_2212.MOV (Beklager den harde lukkingen. 🙃) BMW sin løsning på dette problemet er å bytte hele låsemekanismen. Den koster 6-7000,- pluss evt. jobb. Neste pakke fra GS er estimert på onsdag, så får vi håpe den finner veien.
 21. Trenger ikke å kjøre så langt. Har jo god plass utenfor du. 🤔
×
×
 • Create New...