Jump to content

M+S merke på sommerdekk?


Jan E-28
 Share

Recommended Posts

Kjøpte disse for å gi de en sjanse: Goodride SA37 Sport 225/50 R16 92W. Treadwear: 280.

Når de har ankommet ser jeg de har M+S stemplet på seg :?

Er det bare noe kineserne gjør på alle slike dekk? Eller er dette et dekk som mest sannsynelig kommer raskere til å få negative egenskaper på sommeren etter som de blir gamlere?

Mønsteret er helt klart sommerlig, og ikke noe som har med snø i det hele tatt. Eller kan den ha fått M+S med tanke på søle/vannplaning siden det har ganske store langsgående spor i seg? Og dermed blir et M+S for kontinentet som uansett tåler varme godt ???

Link to comment
Share on other sites

Går på gummiblandingen. De er faktisk godkjent for lavere temperaturer. 

Ingenting på norske veier som vinterhjul :)

Veldig ofte er tilhengerdekk merker med m+s, selv om de ser ut som sommerdekk. De er faktisk lovlig å bruke om vinteren 

Link to comment
Share on other sites

Fattern har M+S på sin Volvo xc60. Fordelen er at de funker noe bedre hvis man skulle komme over ett overraskende snåfall, ref Oslo nå i begynnelsen av Mai. De funker også noe bedre utenfor veien, hvis man f.eks. må kjøre på litt våttgress en mine dekk som er mer performance dekk.

For meg så bunner det ut litt i kjørestil, er du som fattern som kjører rolig og pent, så tror jeg at man tjener mer på M+S hjul en en som hooner rundt hele sommeren.

Link to comment
Share on other sites

Fikk svar fra dekkonline på forespørselen nå. Og ser ut til at Gabz er inne på det:

 

Sitér

We would like to inform you that the M+S designation is purely about the tread pattern, not the rubber compound. It is when a tyre meets the certain M+S standards, it acts like an all season tyre in some ways but it's still a summer tyre by definition. It means that the compound is for the summer so it might not perform well in the cold, but the tread design meets the basic requirments for M+S. Hopefully we could've helped you.

Så da er jo den grei. Ser ut til at det bare har riller og cut outs som er nok til å kunne få M+S stempel.

Da kan det nesten se ut til at mange av performance sommerdekkene med store riller også kan smekke på M+S om de føler for det. Og at kravet om M+S merket dekk for vinterbruk egentlig er ganske så idiotisk i norsk sammenheng.

Link to comment
Share on other sites

Denne løsningen bunner vel ut ifra USA der M+S er godkjent til vinterbruk. Der borte er det jo en del stater som ikke har skikkelig vinter og det ikke er behov for ordentlige vinterdekk. Kjøpte selv nettopp nye sommerdekk merket M+S - dog bærer disse dekkene preg av mer vinterdekk-aktig mønster. For min del var utvalget minimalt da det er vanskelig å oppdrive personbildekk i dimensjonen 225/70-15" nå til dags, så endte opp med slike Nexen M+S. Dekkene er nok ikke optimale hvis man kjører på Nurburgring hver dag hele året, men greie nok til slapp cruising langs norske veier.

Link to comment
Share on other sites

Har selv kjøpt Hankook Dynapro HP2 til en Suzuki XL-7, disse viste seg og å være M+S merket. Skal monteres på imorgen. Blir spennende å se hvordan de fungerer på det ustabile været vi har her i Finnmark - det snør nå, men veiene er bare. Mønsteret tilsier at det er sommerdekk, så tviler på at de vil fungere om snøen legger seg. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...