flobben

Medlem
 • Innholdsteller

  2291
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

Alt skrevet av flobben

 1. flobben

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Men husk fredrik, x6m hadde raskere rundetider rundt nurburgring en e93 m3. Så x5/6 chassie kan kjøres hardt det også. Så blir det hvordan man deffinerer kjøreglede det koker ned til. Noen synes 0-100 er det eneste viktige, andre synes runde tider rundt bane
 2. Opplever ikke at vårt barn (5år) sitter feil med headsettet på hodet, er godt med plass mellom vangene på hodet. Bruker Volvos standard headsett til rse.
 3. Kan det hende at eksosstøyen blir mer dempet med eksosen rettet ned i bakken?
 4. Som nevnt tidligere full ombygging til full led. Det er en oppgradering som tar av mange år på utseende også slipper du å bekymre deg for pære bytter fremover. Jeg havnet på philips xtremevision gen 2og er fornøyd med de, men vet ikke helt hvor hvite de er.
 5. Første jeg har gjort også, kaste vekk dritet. Ett helvete å få av til tider, spesielt etter vintere. Mye syr, og de som stjeler hjul har som oftest en løsning på å få de av uansett.
 6. Og det er egentlig litt trist, a6 allroad, e-klasse all terrain og xc90 cc, er ganske mye bedre biler å kjøre i det vanlige en motparten q7,gle og xc90. Jeg mener at f.eks. Xc70n vi har er ett veldig godt kompromiss mellom v70 og xc90. Mye bedre og kjøre en xc90 og ikke veldig mye dårligere en v70, pluss at man får kjørehøyden og fremkommeligheten til xc90n. en a6 allroad med 50tdi motoren hadde vært perfekt langtursbil med en i3 som pendlerbil i byen.
 7. flobben

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Riktig, og en veldig bra utstyrt e-tron ( lamseringsmodell limited) havnet på 900.000. X5n jeg hadde hadde ny pris på 1,3 (og kostet 900 når jeg kjøpte to år senere). En tilsvarende q8 som med 260hk koster 1,4/1,5 med samme utstyr som e-tron. Så ingen tvil om at fritak av moms og avgifter er super fordel elektriskebiler i norge. Bare med moms ville det blitt 1,1, hva avgiftene hadde blitt er vanskelig og regne ut, men ser man mot q8 så er det nok ca 600.000 i rabatt på e-tronen slik systemet i norge er nå. Det blir spennende å prøve elektriskbil, har prøvd en tesla model s og en i3 noen få mil, så blir i utgangspunktet helt ny erfaring. Også spent på hvordan den er mot x5n komfort og kjøremessig. får med doble vinduer foran, men normale speil, så spent på lydnivået i bilen.
 8. flobben

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Kommer litt ann på i mitt hode. Audi sier at ytelsene de oppgir 0-100 f.eks. skal være oppnålig hver eneste gang. Tesla krevet at batteriet har nådd en hvis temp osv før den yter fullt. Rekkevidde, sammenlikner man med model X som er mer samme biltype som e-tron så må man på 90d pakken for å ha samme rekkevidde. 100d har noe lenger, men er tilsvarende mye dyrere. Elektronikk, hva er bedre på teslaen? Ok, jeg er nok litt blind og partisk her nå, siden jeg akkurat har fått bekreftet at jeg blir elbilist i mars. man bør huske på at skjermen tesla har plassert i bilen virker fremtidsrettet og ser kult ut, men trafikksikkerhetsmessig veldig dårlig løsning, veldig synd at de andre fabrikantene følger etter. Og btw, det er mye billigere å produsere med skjerm en knapper for funksjonaliteten.
 9. flobben

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Nebb og klør, neppe. Jeg elsker bil og lyd, og elsker alle engelskmennene på youtube, sol, archie, tge, stg osv som hiver på fri eksos på superbilene sine. Problemet mitt er at jeg bor i Oslo, men 60 spenn i bommen pluss 16 kroner for dieselen så begynner det å koste en del. Ikke det at jeg bruker bilen så mye(t-bane til jobb) så er det egentlig it-nerden i meg som gjør at audien blir neste bil. Ikke er den så sprek. 0-100 6 sek, så er mer det at det er noe nytt. Jeg kan ikke sist huske jeg kjørte over 15 mil uten stopp. Har to små barn. Så ladestopp skal jeg overleve de få gangene jeg skal over 30mil. Også er det litt, korte turer med diesel gjør at de surner veldig, som gjør at man tenke seg litt om når man kan gå til butikken 750m. Men audien kommer nok til å koste 900+ (priser ikke ute ennå) så man kunne kjøpt mye annet også, men min 2015 xc70 holder noen år til, og med 240+ hester så går den greit nok på langtur til å være litt inspirerende, og igjen med to små bak så blir det fort første siden i vg hvis man holde flatt i 20 sek. så, for meg er e-tron helt riktig. Tesla vil jeg ikke ha pga mangel på kvalitet og premiumfølelse. Bensin og dieselbil er rett og slett for de i Oslo området som har råd mindre aktuelt pga driftkost og kjørelengde. Hadde jeg bodd slik til at jeg kjørte ofte langt, uten tvil ny x5 eller kanskje q8
 10. flobben

  Fredriks alternative bimmerstråd

  jo du kan kjøre fort over lengre tid med p100 bilene. Og hvor ofte kjører man over 30mil om dagen? @Ron Jeremy, er klar over alt det og skal ikke ha tesla selv, men å si at de ikke er blandt de absolutt raskeste bilene på veien når man kjøper performancemodellen er rett og slett å drite seg ut.
 11. flobben

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Så når jeg skriver at du skal ha fryktelig fet bil for å ta den, så betyr det? Kan du hoste opp ett land uten om tyskland hvor 200km/t er normal situasjon? Hva er begrunnelsen din til at teslaen ikke skal sprke godt unna uten mye styr. Den går jævlig bra uten å putte den i værsting modus. Når skal det sies, audi s8 jeg satt på med i sommer hadde ikke noe problem med å distansere p100d i fart, men du skal være på 100+. Så i daglig bruk er er performance modellene til tesla værstinger på aks. Hvis du lurer på hva jeg hadde valgt av m5 og p100d, så hadde faktisk valget vært veldig vanskelig. Jeg ville sagt m5 før jeg reflekterte over drivstoffkostnader og bompenger. Ingen tvil i mine øyke at m5n er en bedre bil, men når driftkost blir dratt inn er jeg usikker på om den er så mye bedre.
 12. flobben

  Fredriks alternative bimmerstråd

  I det daglige er man jo alltid innenfor der teslaen yter best så sant du ikke bor på autobahn, og det er omtrent ingen biler som tar teslaen. Se på carwow videoen, fra 30miles ca 50km/t så parkerer den de andre. Og hvor fort tror du det går når man har flatt jern i over 11 sekunder? Se listen her https://electrek.co/2016/09/26/tesla-model-s-p100d-is-not-only-a-10-second-car-it-beats-cars-like-corvette-z06-nissan-gt-r/ så i det daglige rett frem, er tesla konge uansett hvordan du prøver å vri og vende på det. Det er ingen annen sedan eller suv som er i nærheten å ha samme ytelser originalt.
 13. flobben

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Det er ikke riktig @Fredrik 90, se her M5en drar så vidt i fra til 200. Du skal ha fryktelig fet bil for å ta en p100d til 200.
 14. flobben

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Den model xn går fælt, helt vilt hvor godt tesla med p i navnet faktisk går. Fra videoen så begynner ikke urusen engang å knappe innpå på slutten engang. Er ikke så mye som måler seg mod duracell biler på steorider rett frem.
 15. flobben

  Vurderer kjøp av X5 (F15)

  Jeg fikk 600 for min 30d, den var godt utstyrt, manglet nightvision og b&o, men hadde 360kamera og hadde gått like langt. Så man bør spørre seg om 50d er verdt over 250 tusen til. Ellers virker bilen og være veldig bra og godt utstyrt.
 16. flobben

  KW3

  E.h.d har vel det på sin f10
 17. Audi har rs7 som sedan varianten, selv om det ikke er helt samme bil så vil den konkurert mot rs6 sedan.
 18. Ser det tok halvannet år før man endret mening her, x5 solgt, og venter på Audi e-tron. Fortsatt ikke ordnet lading, men har nå aksept av borettslaget for å få strøm i garasjen. Kjører ikke noe særlig lenger, men fruen truer med å ta min bil og la hennes diesel stå. Og jeg klarer ikke å komme med noen gode argumenter for å si nei heller.
 19. flobben

  Min G31

  Adblue er en ikke kost, du kjører 10.000 km på en tank ca og koster under 1000 lappen å fylle hvis du går for det dyreste alternativet når du fyller.
 20. 75d har bare litt over 300hk, så forskjellen er ikke så stor til min volvo, man vet jo aldri om det ga bånn, men når man ligger ved siden av og plutselig begynner å akse hardt så er det rart om man ikke gir flatt
 21. Lå selv ved siden av en model s75d opp svartdalstunellen til ryen her med min xc70, fra 70 og opp gled jeg fra han. Han fikk ett par meter når han ga flatt, men etter det hadde han ikke sjangs. Så er veldig ketchup de minste utgavene.
 22. Blir super bra dette, hva er neste? Full adaptive led lamper foran hadde vært kult
 23. Absolutt enig i at det burde være likhet for loven, men man skulle tro at det å ha drept far sin ved ett uhell var mer en bra nok straff. spørsmålet er hva man ønsker å oppnå. I Norge skal jo fengsel være rehablitering og prevantivt slik at man kommer tilbake til samfunnet. For menigmann så vil fengsel ikke hjelpe noe på situasjonen og man er allerede straffet mer en hardt nok
 24. Sånn sett så kan det hende at bare det å vite at du har skadet ett menneske er straff nok for de aller fleste. Jeg tror fengsel og førerkortbeslag ofte føles som en mye mildere straff en samvittigheten for å ha skadet noen for de aller fleste mennesker.