flobben

Members
 • Content Count

  2304
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

flobben last won the day on August 11 2015

flobben had the most liked content!

About flobben

 • Rank
  Generalmajor
 • Birthday 11/05/1981

Profile Information

 • Interesser:
  O-town

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. flobben

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Når du først skal buse ut så bør du ha fakta rett. Vanlige personbiler sliter lite på veien med kiloene de har . https://www.tu.no/artikler/hevder-de-store-tunge-elbilene-sliter-mer-pa-veien-avvises-av-fagfolkene/409400. så en vektavgift er det teit å argumentere for med argumenter om veislitasje. Når det gjelder levetiden på batteri så skal jeg ikke uttale meg, men argumentasjonen din om at bilprodusentene bare garanterer opp til åtte år(de fleste av dem) for batteri er jo riktig, men fossilbil produsentene garanterer sine motorer hvor lenge? Betyr det at de ikke forventes å holde lenger en fem år?
 2. flobben

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Jeg var heller ikke i markedet som oslo residenser(sør-øst) rett uten for bommen, foreldre fem minutter lengre sør, og t-bane til jobb var behovet likt null. X5n gjorde jobben og vel så det så var behovet for å gjøre noe lite. Men så satt jeg der i september 2017 og så at alle reserverte el-biler og kom over Audis mulighet. 20.000,- lapper føltes ikke som så mye med dagens rentenivå så gjort var gjort etter et par meldinger med en kompis som selger Audi. Ventetiden ble brukt til å lese ALT om e-tron og når det nærma seg høsten 2018 og fattern sa han ville kjøpe x5n og slaget av hans xc60 gikk mega fort. Ja da satt man der og egentlig ikke hadde noe valg. Å kjøpe større premium bil i Oslo som ikke var ren el føltes helt feil( da kunne man ha beholdt x5n) så da ble det all-in. Nå kjører jeg aldri langt, noen turer til sviger utenfor hamar er stort sett det lengste jeg kjører. De andre få turene er såpass planlagte at et ladestopp eller to er innafor. Så da ble det, på den hardbarka petrol headen el-bil, og det er faktisk en avgjørelse som jeg i etterkant ikke angrer på. Audi har virkelig gjort jobben, en Tesla kunne jeg ikke ha levd med. Jeg er allergisk mot knirkelyder(x5n var skuffende der) og dårlig fitment. Ikke er jeg super fan av skjermen i midten, og må ærlig innrømme at idrive funker bedre enn audis nye mmi med trykkskjermer over alt. Ser tøft ut da. så nå står jeg der, en diesel Volvo som jeg faktisk vurderer å bytte ut i en Tesla Model 3. (Tydeligvis like rakrygget som en gelemann). Rett og slett fordi Oslo er en by hvor fosildrivstoff ikke er ønskelig og en model 3 ville fungert som en veldig fin nr.2 bil, eller den ville ha nok for ha blitt nr.1 siden det er kona som kjører bil daglig og den er mindre og enklere å håndtere, samt at jeg ikke har garasje plass hun må rygge ut av for bil nr 2. Så får vi nå se hva tiden bringer, men jeg oppfordrer til faktisk prøve en el-bil og se hva det er for noe før man snakker det helt ned.(slik jeg gjorde)
 3. flobben

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Det stemmer ikke helt at det er ny bygd fabrikk, fabrikken den bygges i lagde A1 før https://www.audi.co.uk/about-audi/audiupdate/e-tron-update/02_Brussels_Factory.html ellers har du helt rett, den er bygget på en plattform som ikke er dedikert el-bil, og det har kanskje noe av skylda for litt dårlige plassmessige løsninger.
 4. flobben

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Leste at utviklingskostnaden på Audi e-tron var den doble av hva de normalt putter inn i en ny modell. Så noe begynner å røre seg i deler av industrien der. I3 er jo teknisk sett en mye mer avansert konstruksjon en Tesla. Det tesla har gjort riktig er at de lagde en stor familiebil, med lang kjørelengde og superladere. Og har klart å bygge opp en hype rundt merket som er helt vanvittig. Nå har jeg to biler fortiden, en 2015 xc70 med automat og awd og 240hk, den føltes direkte slapp ut når jeg kjørte den for første gang på noen uker etter å ha rullet rundt i Audi e-tronen siden jeg fikk den. Så overgangen til elektrisk har vært en positiv opplevelse for min del. Den direkte responsen, lave støynivået resulterer i en veldig fin kjøreopplevelse. Så får det være at jeg savner litt motorlyd og girskift når man klemmer til, for det er uvant at det bare drar og drar og er helt stille. Plutselig har man alt for stor fart uten at man merker det.
 5. flobben

  Stjernemerkede dekk -- igjen...

  Er vel få Audier med staggered oppsett så kanskje ikke det største problemet for de, de som har staggered er jo snudd med bredere foran enn bak. Kanskje ikke verdens mest optimale vektfordeling på de bilene.
 6. flobben

  Audi e-tron

  F.eks. Dekselet på nederste eike på m-rattet, du merket at det ikke satt skikkelig fast. Dekselet over sensoren i frontruten var litt sånn...meeh.... nedre del av bakluka bak virket bare billig. F11n var betydelig bedre, hele følelsen i bilen var at alt var satt ordentlig sammen. Knirket ikke noe i interiøret osv, slik det gjorde i x5n.
 7. flobben

  Audi e-tron

  Mulig jeg formulerte litt feil når det gjelder kvalitet, men x5n var dårlig skrudd. Dårlig finnish og ting som ikke satt sammen slik det var tiltenkt, og en del plastikk som man kunne dytte og røre på som man f.eks. Ikke kunne i f11n. jeg tenker ikke på Audien er mer moderne, for det ville selvsagt blitt urettferdig å trekke ned bmwene på, ref at de er mye eldre konstruksjoner.
 8. flobben

  Audi e-tron

  Da har jeg hentet ut min (mandag) og fått rullet på den noen mil. Kjørte x5n(solgt til fattern) ned til Drammen fra Oslo og Audien tilbake så fikk en back to back med engang. Audien oppfattes som mye bedre skrudd sammen i interiøret. X5n var dårlig der kontra gamle f11 også, men Audien er nok hakket opp fra f11n også. kjøreegenskapene virker å være veldig bra til å være suv, komforten er bedre på alle nivåer en x5. Med luft på alle fire er den veldig komfortabel, i sport omtrent som år x5n er strammet maks opp. Stillegående er den også, men ikke betydelig bedre en x5 når man ikke har belastning på motor. Også går den mye bedre, 400hk mot 256hk er stor forskjell. blir sverige tur i morgen så skal oppdattere litt mer da. Redigert: Når det gjelder seter så er komfortsetene til Bmw mye bedre å sitte i en sportsetene til Audi. Kanskje litt ufair sammenlikning, men det er setene som kom i min ferdig spekkede Audi. Skulle jeg ha spekket selv ville bilen ha kommet en god del senere.
 9. flobben

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Jeg har en xc70 fra 2014 som nå har passert 200.000. Hadde litt tull med dørlåser som frøys, og bakluke som ikke holdt seg skikkelig oppe når det ble kaldt, uten om det så ble det skiftet bremser på 180.000 bak. Foran vet jeg ikke når de har tatt, men den bare går og går. Føles heller ikke slitt ut, på tross av de 200k. Hadde før det en v70(2012modell) som hadde gått 240.000 når vi solgte den, og var nesten ingen ting på den heller. Nå vet jeg ikke om de nyere volvoene er like bra, men kompisen min som har hatt begge volvoene før meg har en v90 cc nå som har gått over 100.000 og ikke vært noe feil på den heller, og det var en av de første som kom til landet. Så Volvo virker å være bra og tåle mye kilometer, men skulle jeg kjøpt fritt bil i den klassen nå hadde det nok blitt en hvit superb stasjonsvogn med dsg og awd. Som jeg synes er kul å se på, og virker som en helt ok bil å kjøre. men får nå se. Audi e-tronen kommer om en uke, så da mistenker jeg at bruken av volvoen blir redusert, og med over 200.000km så er det lite penger å få igjen for den . Så blir kanskje bare å beholde den i noen år til.
 10. flobben

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Hvis man ser Joe Achilles sin test av m5 competition så sier han at den blir for mye til det daglige. Og han er vel enda mer Bmw head en Fredrik90. Selv med hans kjørestil så synes han at vanlig m5 er en bedre opplevelse til det vanlige. Mærsja amg63s derimot oppleves som en rå bil som kan brukes i det vanlige, så det er nok noe i det. så er jo dette med klinisk effektive biler med 600+ hk, for min del tror jeg at jeg heller hadde gått for den mest flamboyant (som J. May) sier da den hadde gitt meg mest glede. ( kommer fra han som venter på det mest sterile av alt, Audi e-tron, en uke igjen)
 11. Min gamle f11 2012 520d kosta nesten 900.000 ny, så å skylde på WLTP er nok her feil. Det var da lett å legge til en god del mer utstyr.
 12. flobben

  Den store finn.no tråden.

  Råeste felga jeg har hatt på bil. De var super lette, veide mye mindre en org 19 m-felga som stt på. Så vidt jeg har skjønt så er bc forgeds smidde felger ett veldig godt alternativ som er hakket over det meste som blir solgt til vanlig, hvis man ser bort i fra h.r.e og adv1 og den prisklassen. org pris jeg fikk oppgitt på de var Pris våren 2013 5000$ +450$ frakt +Mva +10 000 kr i dekk.
 13. flobben

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Men husk fredrik, x6m hadde raskere rundetider rundt nurburgring en e93 m3. Så x5/6 chassie kan kjøres hardt det også. Så blir det hvordan man deffinerer kjøreglede det koker ned til. Noen synes 0-100 er det eneste viktige, andre synes runde tider rundt bane
 14. flobben

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Opplever ikke at vårt barn (5år) sitter feil med headsettet på hodet, er godt med plass mellom vangene på hodet. Bruker Volvos standard headsett til rse.
 15. Kan det hende at eksosstøyen blir mer dempet med eksosen rettet ned i bakken?