Gå til innhold

E90 2007 M-ASK - muligheter for BT og ryggekamera?


Anbefalte innlegg

Som emne sier, har en E90 med kjip stereo (S606A + S6FLA) og etter 15 år med integrert telefon er dette ett stort savn. Bilen er fin, men den er 14år og det blir ikke bruk massevis av penger på dette. Er en Android enhet en grei løsning? Får jeg inn data for service, oljeskift og bremsevæske/klosser osv på en slik enhet? Er M-ASK så utgått at det er skrota masse biler med oppgradering slik at f.eks cic har blitt rimelig?

Setter stor pris på konkrete svar og gjerne linker til andre som har gjort dette innenfor rimelighetens grenser. 😊

Endret av PIIIPower
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt usikker på om det finnes originalt ryggekamera for E90 CIC? Og er kvaliteten god nok i dag i så fall? Tredjeparts retrofit av kamera koster fort 4-5000 kroner. Så vil du kanskje ha DAB+, nye 4-5000 kroner ...

Eksempel på CIC ferdig kodet til din bil ($1000 pluss frakt og mva, så Otis sitt anslag stemmer bra): https://cicretrofit.com/#/e9x-cic/

Jeg har satt inn en Android-skjerm i en E87 2009 med M-ASK. Det kostet totalt 5-6000 kroner (gjorde jobben selv), inkludert ryggekamera, DAB+ med original antenne, ny mikrofon for optimal handsfree og noe småtterier. Alt fungerer utmerket.

Det er to typer Android-systemer for disse bilene:

1. Android-skjerm: Her bytter du bare skjermen og beholder original radio (eller bare setter inn skjermen om bilen ikke har skjerm fra før). Det originale systemet blir tilgjengelig som før på denne skjermen (enten det er M-ASK, CCC, CIC eller NBT og nyere). Du veksler mellom Android og iDrive ved å holde nede meny-knappen på iDrive-hjulet, eller fra menyen i Android. Du må altså inn på iDrive for å se service-meldinger etc.

2. Android-boks med skjerm som erstatter hele radioen (M-ASK, CCC, ...). Er usikker på om du kan få inn service-meldinger direkte her, tviler litt på det. Dog kan du sikkert få det via en trådløs OBD2-dings.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om du søker litt på forumet så finner du alt du trenger da dette er blitt spurt om fire sifret ganger. 

Jeg har/hadde selv M-ask og minste anlegget i E60en og har montert android med rygge kamera og byttet alle høyttalerene til match. Det ble helt fantastisk! 
Nå er dette mange år siden, men slik ser det ut:

CAEA53BF-691A-434C-BECC-FC1F2BF13CA7.thumb.jpeg.b3e3fce18a26c8857ac3b56127c37ad4.jpeg

F8EF631D-4C73-478B-89DF-0F8385AC61FA.thumb.jpeg.0c4fe29bb7052feadae2fd4d617a5d75.jpeg

Bilen innvendig ser plutselig 7år nyere ut. Men dette systemet mitt er nå gammelt, kommet mye nytt der ute. Kameraet er innebygd i håndtaket til bakluken, så det ser ikke ettermontert ut.  

Og må bare legge til: dette har aldri klikket, treg start, sort skjerm eller noe som helst tull.   (noen sier jo android skjerm er noe drit) 

 

 

 

 

Endret av Reef89
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...