Jump to content

Basse Lusk

Members
 • Content Count

  811
 • Joined

 • Days Won

  1

Basse Lusk last won the day on September 24 2015

Basse Lusk had the most liked content!

About Basse Lusk

 • Rank
  Oberst

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Trondheim

Recent Profile Visitors

2885 profile views
 1. Syntes den så veldig tøff ut - på en liten skjerm. Men så forstørret jeg bildet og så at skiltets plassering bare skaper et inntrykk av at grillen stopper der. Minner litt om designtabben fra Tesla. En fryktelig sur, åpen munn ble lukket da faceliften kom:
 2. Du har enten 6" eller 8", kommer an på om du har basic-anlegget, 676 HiFi eller 677 Harman Kardon (sjekk utstyrslisten for bilen, http://bimmer.work ). 8" passer selv om du skulle ha 6". Men de du linker til passer nok ikke, og er trolig uansett ikke bedre enn de du har, i alle fall om du har 8" som nevnt. Først og fremst er det oppgradering av forsterker som gir bedre lyd da. Her finner du mye bra informasjon: https://f30.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1595273 https://f30.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1311415&page=13
 3. Gå til http://bimmer.work og legg inn bilens VIN (det finner du på vegvesen.no), og sjekk der om bilen har utstyrskode 676 eller 677.
 4. Sjekk først om bilen har forsterker i det hele tatt. Hvis ettermontert forsterker, er det gjerne en egen sikring i nærheten av den. Løft ut bagasjegulvet og sjekk der, der ser du to rom rett bak setene, fabrikkmontert forsterker er gjerne montert til høyre. Edit: Har du forresten varslingslyd fra PDC, sikkerhetsbelte, åpen dør, ...?
 5. Her må det være stort prutningsmonn. Kanskje 110 000 inkludert nye sommer og vinterdekk? Forhandler får som regel klekkelig rabatt på dekk, så nye dekk er mye mer verdt for den som kjøper bilen enn det selger må ut med.
 6. Kan det være tilfelle at bilen mangler både DAB og ryggekamera? Det er på ingen måte sære krav på en 2015-modell.
 7. Poenget er at nattsynet påvirker hvordan du bedømmer tonet glass. Du ville altså ikke reagert like negativt om du fikk den samme bilen for 10 år siden. Øyet til en 15-åring trenger mindre lys for å se like godt som en 30-åring, så mens 15-åringen knapt legger merke til at glasset er farget, kan 30-åringen irritere seg over det. Når din nye bil har noe mørkere glass enn den gamle, som knapt er merkbart for tenåringer, er det nattsynet ditt som gjør at du reagerer på det. Edit: Sikkert rimeligere å øve opp nattsynet enn å bytte ruter.
 8. En forklaring kan være at du har blitt eldre og fått dårligere nattsyn. Tonet bakrute vil alltid nedsette sikten bakover, også i dagslys, men dette blir veldig tydelig så snart skumringen begynner. Og sikten blir enda dårligere i kombinasjon med bakspeil som dimmer. På toppen av dette kommer altså at vi får dårligere nattsyn med alderen, og med dette lavere toleranse for tonet glass.
 9. Finnes en del guider på nett for rep av AUX-pumpen, men alle jeg har funnet har mangler. Men leser du kommentarene her, så er du godt i gang: https://www.babybmw.net/forum/viewtopic.php?f=11&t=113736 Jeg tok noen bilder fra min rep, men dessverre ikke av hele prosessen. Har likevel tips og litt utfyllende informasjon. Bare spør hvis du kommer så langt at du vil gjøre jobben.
 10. Regnes for å være en ufarlig feil, ja, og ingen sammenheng med problemet ditt. Men vil bare si at siden denne pumpen ryker etter rundt 100 000 km, så må den brukes av systemet på fast basis, ikke bare for rest-varme i kupeen (dette er jo en funksjon som få vet om og enda færre bruker, så da ville ikke pumpen tatt kvelden etter temmelig lik kjørelengde på alle biler som har den). Trolig går pumpen relativt konstant under visse forutsetninger også når bilen kjører, og biler med defekt pumpe kan oppleve at det tar lengre tid å varme opp kupeen. Pumpen kan enkelt repareres ved å bytte ut børstene. En halvtimes jobb, trenger ikke engang å montere den av.
 11. Brillerens tar alt og legger ikke igjen noe, det bruker jeg på mobilen. I bilen bruker jeg bare en mikrofiberklut beregnet for glass, uten noe som helst, heller ikke vann, veldig imponert over hvor effektiv den er, fingermerker forsvinner etter bare et par lette strøk over skjermen.
 12. Silikon fra Biltema skal duge, ja. Glem tanklokket, bare spyl vann på den siden du har lekkasje, og på taket over der. Vitsen er at test-spylingen skal sørge for at vannet renner der det naturlig finner veien inn, dvs, skjøtene mellom de ulike karosseridelene. Vent 5-10 minutter før du åpner bilen og sjekker om det er vått på papiret du på forhånd har festet rundt pakningen på luftekanalen og lykten.
 13. Har en eldre HP-laptop fra 2012 liggende med Windows 7 som jeg kan konfigurere med systemet Otis på forumet har gjort tilgjengelig for oss, legge inn filer for E90 og teste. Kabel kan du bestille på eBay, du kan få link til den jeg har kjøpt. Hva vil du gi for dette?
 14. Vanlige kilder for lekkasje bak i disse bilene, er nettopp pakningene rundt luftekanal og baklykt. Dette kan du teste ved å tape fast papir rundt disse pakningene, deretter lukker du bakluken og spyler vann på siden dette gjelder, samt oppe på bakluken på samme side. Det skal renne bra med vann på siden mellom bakluke og karosseri, og på siden i skjøten mellom karosseri og bakskjerm (se skjøten ved tanklokket, det er vannet her som eventuelt lekker inn luftekanalen.).
 15. Bytte av frontrute kan gi gnisselyder hvis verkstedet ikke er nøye nok med å fjerne overskytende lim (som da kan berøre deksel eller dashbord). En annen hyppig årsak er at dekslet på A-stolpen gnisser mot dasbordet, det kan løses med filttape på kontaktpunktene (dekk hardplasten på dekslet som mangler filt, der den møter dashbordet). Edit: Samme type tape som Saltkjelen omtaler. Trenger ikke være original BMW, dog, all tape med stoff vil gjøre nytten.
×
×
 • Create New...