Jump to content

Basse Lusk

Members
 • Content Count

  753
 • Joined

 • Days Won

  1

Basse Lusk last won the day on September 24 2015

Basse Lusk had the most liked content!

About Basse Lusk

 • Rank
  Oberst

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Trondheim

Recent Profile Visitors

2669 profile views
 1. Kjenner ikke den bilen, men normalt ligger navi i head unit, så den mister du jo da. Vedr kabling bør det vel følge med en overgang til originalt ledningsnett? Hvis du har ekstern forsterker (utstyr 676 eller 677), sitter den normalt baki. Uten ekstern forsterker, så går kablene rett ut til høyttalerne fra head unit i dashbordet. Har du vurdert å bare bytte ut skjermen med en Android-skjerm? Da beholder du alle originale funksjoner, og får alt fra Android i tillegg, som f.eks. DAB, Bluetooth, handsfree, ryggekamera, internett, musikkspiller, ...
 2. Hvis du tilbakestiller tuningen, er du uansett etisk forpliktet til å opplyse om at bilen har vært tunet. De fleste som reagerer negativt på tuning, vil være like negative etter at den er fjernet, for den har jo da vært tuklet med, sikkert kjørt hardt, og uante skader kan dukke opp når som helst ... En liten gruppe er mer bekymret for brudd på forsikringsvilkår osv., for dem vil fjerning av tuning lette samvittigheten. Men for det store flertall aktuelle kjøpere vil jeg tro det er salgsfremmende at bilen har TRF steg 2. Mitt råd er at du beholder tuningen, opplyser om det, og selger til en som vet å sette pris på en så dyr oppgradering.
 3. Sommerstid skal det gå, men du vil nok føle på rekkeviddeangsten. Uten tilgang til lading både på jobb og hjemme, kan du få problemer med å starte med fullt batteri hver morgen. Anbefaler at du låner en bil og prøvekjører strekningen.
 4. Edit: Trodde jeg fant en video, men feil bil.
 5. Jeg kjøper ikke ideen om generisk design. Det er jo det motsatte av merkevarebygging og gjenkjennelseseffekt. Ingen med bestått kurs i markedsføring vil foreslå en slik strategi. Hvorfor har Coca Cola denne særegne flaskeutformingen? Har flasken en annen utforming i Asia? Nei, samme utforming, samme farger og samme smak. Hvorfor finnes brus i ulike smaker i det hele tatt, hvis en generisk smak er det som bør selge best? Nei, det er først og fremst prisen som gjør at andre merker foretrekkes fremfor BMW. Man vil gjerne ha en bedre bil, men budsjett og fornuft setter grenser. Hvis salg er drivkraften, så må BMW ned på en "generisk kvalitet" på produksjonen. Det BMW har gjort de siste årene, er et trist skue. Jeg også gløttet til sidegutten da vi tegnet på barneskolen, og jeg følte min egen fantasi ikke strakk til. Men det er så trist når det er den beste som rammes av svikt i selvtilliten. Den alle ser opp til, blir den som forkaster det gode i seg selv og aper etter de ringere produktene. Skoda, Golf og Volvo (nye 1-serie minner om Volvo). Hvem hadde trodd BMW skulle bli den som kopierte disse. Dette er som om Munch skulle glemme hvem han var og begynne å kopiere tilfeldige gatetegnere. Kvaliteten er der enda, det er grunn nok til å kjøpe en BMW. Men man kjøper ikke (ny) BMW lenger fordi man liker designen bedre enn andre biler.
 6. Jo, løs fuktsperre er vel den hyppigste årsaken til lekkasje i disse bilene. Du vil ikke merke fuktighet ved fotlisten, heller ikke ved teppet der, fordi teppet ikke holder godt på vannet, men renner nesten rett gjennom. Du kan sjekke lekkasje enkelt slik: Brett sammen noe avispapir og dytt oppunder langs fotlisten, gjør dette både foran og bak (vann fra lekkasje foran kan ende opp bak hvis bilen har stått litt oppover). Lukk dørene, spyl på vinduene og sjekk om avispapiret blir fuktig.
 7. Nye høyttalere uten forsterker er nesten bortkastet, som du har erfart. De fleste vil greie seg med originale høyttalere, bare man får satt inn en ordentlig forsterker. Forsterker kun til subwoofer er ikke hensiktsmessig, du trenger å montere en ekstern forsterker til alle høyttalere. I basic-anlegget er subwoofere koblet sammen med høyttalere i dørpanelet, det anbefales å trekke nye kabler til subwoofere for separering av frekvensene.
 8. De færreste vil bli fornøyd med kun å sette inn nye høyttalere. Det er først og fremst forsterker som gir forbedring. Enten kjøper du kun forsterker, eller en pakke med forsterker og høyttalere. Bare høyttalerpakke er nok i stor grad bortkastet penger, etter min mening.
 9. Høyttalersettet er så vidt jeg vet plug and play. Logic7 har 13 høyttalere, hvor mange har du i din bil? Du mangler trolig plass og/eller kabling til høyttaler i midten på dashbordet, men den trenger du ikke. Diskanter foran og bak plugges inn på den andre høyttaleren, men sjekk at du har innfesting (kan sikkert trikses til). Du mangler kabling til dørpanel bak? Kan vel klare deg uten disse også, ellers må du trekke kabler, og kanskje bytte dørpanel hvis du mangler innfesting? Forsterkeren er IKKE plug and play, og de fleste vil nok mene det er altfor mye jobb å bale med å ettermontere den digitale Logic7-forsterkeren. Du kommer bedre ut med en standard, analog forsterker, med potensielt bedre lyd og flere muligheter. Da klipper du kablene til høyttalerne og bruker disse som lyd inn på forsterkeren. Ny separat kabling bør trekkes til sub under stolene.
 10. Doesn't E87 have 6 flap motors?
 11. AGM-batteriene fra Biltema er også greie. Og Thansen har kampanje på sine nå.
 12. Fair pris, det. La dere inn 540 eller 544? Får du opp en indikator i displayet når CC er aktiv?
 13. Skal dette virke, må du resette slitasjevarsleren/serviceindikatoren mens kabelen er kortsluttet.
 14. Så vidt jeg vet er det samme prosedyre på E91, ja. Spørsmålet er om du skal kode inn $540 (standard Cruise Control) eller $544 (dynamisk med bremsefunksjon): https://www.babybmw.net/forum/viewtopic.php?t=82312 Eller $541 adaptiv: https://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=1459787
 15. Jeg brukte Biltemas caliperlakk i sølv, pusset først med Ferro-Bet, så penslet på, ble som originalt. Hjulnavet som så ut som ditt, renset jeg bare med stålull dynket i Ferro-Bet. Gjentas rensingen en gang i året, så ser det stort sett strøkent ut der.
×
×
 • Create New...