Dweezil

Members
 • Content Count

  657
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Dweezil last won the day on May 19 2015

Dweezil had the most liked content!

About Dweezil

 • Rank
  Oberstløytnant

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Drammen
 • Kjøretøy
  F11 520xdat

Recent Profile Visitors

1628 profile views
 1. Har ikke hørt noe mer... skal sende en purring! :-)
 2. Fikk svar fra BMW Norge: De undersøker saken og forsøker å skaffe mer informasjon. Dermed er det et lite håp om at det ramler ut en fornuftig løsning på dette problemet på et tidspunkt, forhåpentligvis ikke alt for langt inn i fremtiden... Poster så snart jeg mottar noe mer konkret!
 3. Jeg har nå sendt en oppfølgingshenvendelse til BMW Norge der jeg ber om at det etableres løsninger for å fortsatt kunne bruke ConnectedDrive i nyere BMW-er med 3G-enhet. Vi får se hva de svarer. Dersom de ikke tilbyr løsninger for overgang til 4G vil det helt klart kunne påvirke min merkelojalitet...
 4. Dweezil

  Dweezils 2015 520xdat 190 hk

  Godt spørsmål. RATS har et godt rykte (ut fra det jeg fant på dette forum og andre nettsøk) og er i tillegg autorisert ZF serviceverksted. Jeg kunne antakelig ha fått den samme tjenesten hos BMW-forhandleren, men denne gangen ble det altså RATS. Flushing vs oljeskift, ja... jeg skal ikke kaste meg inn i den diskusjonen, for det har jeg ikke kunnskaper nok til å gjøre. Vet at det har vært diskutert flere ganger tidligere her inne. RATS anbefaler ikke ubetinget å flushe, men ser at flere andre er tilhengere av dette. På min bil ved denne kilometerstanden var nok selv oljeskift i overkant av hva som var nødvendig, så flushing hadde nok hatt lite for seg. Flushing til 12.000 ville jeg forsøkt å prute på. Jeg betalte langt mindre enn det for bytte av olje og filter. Tipper at en flushing ville dratt på 0,5 time ekstra arbeid, samt kostnad for ekstra olje til flushing, men fremdeles langt under 12k. Fikk se bunnpanna de skrudde av, og den så rein og fin ut. Så antakelig hadde oljen holdt fint til 120k. Men hvis jeg ikke hadde byttet olje, hadde jeg jo gått og lurt på hvordan det stod til med automatkassa... 😕 Kan legge til at RATS fremstår profesjonelle og imøtekommende, og jeg fikk absolutt ingen "bli-lurt"-følelse. Dette er åpenbart en seriøs bedrift. Avgjørelsen om å bytte oljen tar jeg fullt og helt ansvaret for selv...
 5. Dweezil

  Dweezils 2015 520xdat 190 hk

  Har vært en tur innom RATS AS og fått skiftet olje, bunnpanne og filter på automatkassa på kilometerstand 53.000+. Det var ikke antydning til partikler på magnetene i det gamle bunnpanna, så det står antakelig bra til med automatkassa. BMW anbefaler oljeskift på kassa etter ~120.000 km, men i følge RATS er ZFs anbefaling å bytte olje etter 60-80.000 km. Tilstanden i min automatkasse tilsier at jeg nok kunne ha ventet en stund til, men jeg får se på det som forebyggende vedlikehold. Selv en bil har godt av litt TLC av og til!
 6. Jeg har fått svar fra BMW Norge: "Takk for henvendelsen din. Våre SIM-kort er ikke låst til et nettverk og det er bare Telenor som skal koble fra sitt 3G-nettverk i løpet av 2020. Så selv om Telenor ikke har 3G, vil det være andre nettverk som fortsatt er aktive. Kundene vil fortsatt ha en tilkobling i bilen." Jeg mener å ha lest at også Netcom skal bygge ned sitt 3G-nett...? Før eller senere vil BMW få problemer med ConnectedDrive-tjenester i biler med kun 3G-enhet. Dersom dette svaret implisitt hinter om at BMW ikke vil tilby noen løsning for biler med kun 3G-mottak, synes jeg det er svakt.
 7. Her er to artikler fra Nettavisen/Side3 om samme tema: https://www.nettavisen.no/nyheter/telenor-med-dobbeltnyhet-faser-ut-bade-3g-og-fasttelefonen/3423500488.html http://www.side3.no/teknologi/nsker-a-skru-av-3g-nettet-i-norge---men-har-mtt-overraskende-hindring/3423288922.html I den første artikkelen anerkjenner ikke Telenor at det er noen utfordring i det hele tatt: "Og hvem blir berørt av det? Nesten ingen. Det er veldig få som har telefoner som ikke har støtte for de rette frekvensene, og har de det, så er det kanskje på tide å bytte, sier Amundsen." I den andre artikkelen er det heller ikke mye trøst å få fra Telias dekningsdirektør: "Vi teleoperatører kan ikke for all fremtid bære kostnaden for at noen få sitter på utstyr som baserer seg på gammel teknologi. Vi har sagt klart ifra at det vil være galskap å rulle ut noe nytt nå som ikke baserer seg på LTE/4G, sier Telias dekningsdirektør Tommy S. Johansen til Side3." Får håpe mobilenheten lar seg bytte uten å måtte bytte hele navigasjonssystemet... Hadde vært interessant å se tallmateriale på hvor mange biler som blir berørt, totalt over alle bilmerkene.
 8. Jeg kontaktet forhandleren min, men de virket ikke særlig oppdatert på problemstillingen. Har derfor sendt en epost til BMW Norge og venter spent på hva de svarer...
 9. Jeg har en 2015 F11 med Navi Pro og ConnectedDrive, og har hatt mye glede av bl.a. RTTI, BMW Remote og "Send til bil"-funksjonen i Google Maps. Så vidt jeg har klart å søke meg fram til, er min bil produsert før BMW gikk over til 4G/LTE-moduler i ConnectedDrive-systemene på F10/F11, og har dermed 3G mobilenhet. Ser nå at Telenor for alvor skal begynne å stenge (deler av) 3G-nettet (se bl.a. her), og jeg vil gjerne beholde mine ConnectedDrive-tjenester. Noen som vet om BMW tilbyr oppgradering til 4G/LTE for F10/F11 med 3G-enhet? (Mener å huske at temaet har vært oppe til diskusjon tidligere, men klarte ikke å finne de(n) relevante tråden(e). Beklager evt. duplikat-posting!)
 10. Dweezil

  Dweezils 2015 520xdat 190 hk

  Hadde bilen inne hos Bilia Drammen i dag. De sa at rusten på venstre bremseskive bak var i grenseland, men de valgt å la det passere. Dermed ble det stang inn og EU-godkjent bil hos Bilia, i motsetning til stang ut hos NAF i januar. Fikk beskjed om å foreta regelmessige kraftige nedbremsinger for å holde rusten i sjakk. Må tydeligvis vurdere å anlegge en mer aggressiv kjørestil... På toppen av det hele skulle de ikke ha noe for etterkontrollen. Nok en innertier fra Bilia Drammen BMW! Jeg har forøvrig sagt opp mitt NAF-medlemskap. Synes ikke det er verdt det. Bilberging får jeg jo enten på BMW-garantien eller via forsikringsselskapet.
 11. Ja, dette kan fort få en kaskade-effekt blant produsentene. På den annen side er det jo ingen tvil om at diesel er et godt valg mhp. utslipp for dem som bor landlig til og kjører lengre strekk daglig. Husker jeg skrev til deg i en annen tråd at jeg ville gått for 530d på ny 5-serie. Men det beste er nok å ha is i magen og følge med på utviklingen. For min del synes jeg i hvert fall det er for risky å skulle legge pengene på bordet for en ny 5-serie med diesel-motor i dagens bilmarked med høy fokus på teknologi-omstilling.
 12. Dweezil

  Ny 5-serie, hjelp til å velge rett motor

  Om jeg hadde hatt et kjøremønster kompatibelt med dieselmotor og jeg skulle kjøpt ny 5-serie i dag, så hadde jeg gått for 530d. Den er ikke ekstremt mye dyrere enn 520d, er ganske mye rimeligere enn 540i og gir deg BMWs driftssikre og sofistikerte diesel-teknologi i sekser-utgave, med dertil hørende lavt forbruk og utslipp. Draget i denne motoren er helt fantastisk, og det er helt riktig motor for en 5-serie, om du ikke skal strekke deg helt opp på øverste hylle (f.eks. M550i). Du kan selvsagt risikere å gå på en smell ved evt. innføring av ulike former for dieselforbud, samt at annenhåndsverdien kan bli skadelidende av samme årsak. Men å kjøpe en 5-serie er på sett og vis ikke veldig fornuftig i utgangspunktet (sett i forhold til å f.eks. kjøpe en Skoda eller Toyota), så den risikoen tror jeg at jeg hadde tatt med "på kjøpet".
 13. Dweezil

  BMW Forhandlere

  Jeg har bare gode ord å si om Bilia, men de ser ut til å kun forhandle Toyota i Trondheim... Har også hørt mye bra om Bavaria, men samme geografiske problem med dem... så da er det vel Sulland som gjelder, om du ikke vil handle bli sørafor. Foreslår at du tar en tur innom dem. Kan hende får du et annet inntrykk om du møter opp enn det du får når du sender epost. Og jeg tror BMW Norge stiller ganske strenge krav til sine forhandlere, så det kan da vel ikke være så ille? Edit: Ser at du har Bilhuset Visborg AS i Verdal... Kanskje en mulighet å ta en tur innom dem?
 14. Dweezil

  Den StOoOrE BMW-nevnt-i-media-samletråden!

  Autofil/Dagbladet har publisert sammenligningstest av Volvo V90, Mercedes E-klasse og BMW 5-serie: https://www.dagbladet.no/tema/disse-bilene-er-de-mest-eksklusive-pa-markedet-og-testvinneren-er-en-av-verdens-beste-biler-for-oyeblikket/69324742 Noen som har tilgang og kan poste en dump...?
 15. Dweezil

  Dweezils 2015 520xdat 190 hk

  Hadde bilen på første EU-kontroll i dag. Fristen er i slutten av mai, men jeg tenkte jeg skulle være tidlig ute. Booket en time hos NAF og var sikker på at den skulle skli gjennom uten anmerkninger... men de fant mer enn 25% rust på ene sida av venstre bremseskive bak! Synes det er for galt (og sikkert kostbart) å bytte denne etter kun tre år! Kontrolløren hos NAF mente det kunne gå an å få av rust ved å foreta harde oppbremsinger over noen ukers tid. Noen som har erfaring med en slik fremgangsmåte? Kan det virke, eller må jeg bite i det sure eplet og begynne å planlegge utskifting?