Jump to content

Dweezil

Members
 • Content Count

  662
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Dweezil last won the day on May 19 2015

Dweezil had the most liked content!

About Dweezil

 • Rank
  Oberstløytnant

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Drammen
 • Kjøretøy
  F11 520xdat

Recent Profile Visitors

1953 profile views
 1. Nå har jeg fått svar fra BMW Norge vedrørende de tjenestene som vil kunne bli berørt av den begrensede hastigheten på 2G: RTTI benytter jeg meg av hele tiden og Breakdown call kan jo være veldig kjekt å ha den dagen man evt. skulle være så uheldig å kollidere... håper virkelig de kommer opp med en brukbar løsning!
 2. Ja, det er trykksensorene som er det store usikkerhetsmomentet her... byttes de sammen med dekkene? Eller varer de "evig"?
 3. BMW Norge mener at de fleste Connected Drive-tjenestene vil fungere fint på 2G. Det virker ikke helt urimelig, når tjenester som RTTI og fjernstyring med mobilapp er lite dataintensive. Jeg har spurt dem tilbake om hvilken tjeneste de refererer til som vanskelig forenelig med 2G og venter på svar på det. BMW Online er en het kandidat, men som deg, er det noe jeg så og si aldri bruker, og fint kan leve uten. Satser uansett på at det hele går seg til.
 4. Her er svaret fra BMW Norge: Så da ser det ut som om ting (stort sett) vil fortsette å fungere som før. Oppgradering av "eldre" biler til 4G virker ikke som en farbar vei (med mindre man har en Reodor Felgen i magen og en god del kontanter til overs).
 5. Muligens borderline off-topic, men jeg tar sjansen: Kan man kjøpe vinterdekk hvor som helst til nyere BMW, eller bør man gå til merkeforhandleren? Tenker da på å få riktig type run-flat, samt å få byttet (?) og kalibrert trykksensorene og ellers alt på stell. Får den uavhengige dekkforhandleren disse tingene rett?
 6. Har ikke hørt noe mer... skal sende en purring! :-)
 7. Fikk svar fra BMW Norge: De undersøker saken og forsøker å skaffe mer informasjon. Dermed er det et lite håp om at det ramler ut en fornuftig løsning på dette problemet på et tidspunkt, forhåpentligvis ikke alt for langt inn i fremtiden... Poster så snart jeg mottar noe mer konkret!
 8. Jeg har nå sendt en oppfølgingshenvendelse til BMW Norge der jeg ber om at det etableres løsninger for å fortsatt kunne bruke ConnectedDrive i nyere BMW-er med 3G-enhet. Vi får se hva de svarer. Dersom de ikke tilbyr løsninger for overgang til 4G vil det helt klart kunne påvirke min merkelojalitet...
 9. Godt spørsmål. RATS har et godt rykte (ut fra det jeg fant på dette forum og andre nettsøk) og er i tillegg autorisert ZF serviceverksted. Jeg kunne antakelig ha fått den samme tjenesten hos BMW-forhandleren, men denne gangen ble det altså RATS. Flushing vs oljeskift, ja... jeg skal ikke kaste meg inn i den diskusjonen, for det har jeg ikke kunnskaper nok til å gjøre. Vet at det har vært diskutert flere ganger tidligere her inne. RATS anbefaler ikke ubetinget å flushe, men ser at flere andre er tilhengere av dette. På min bil ved denne kilometerstanden var nok selv oljeskift i overkant av hva som var nødvendig, så flushing hadde nok hatt lite for seg. Flushing til 12.000 ville jeg forsøkt å prute på. Jeg betalte langt mindre enn det for bytte av olje og filter. Tipper at en flushing ville dratt på 0,5 time ekstra arbeid, samt kostnad for ekstra olje til flushing, men fremdeles langt under 12k. Fikk se bunnpanna de skrudde av, og den så rein og fin ut. Så antakelig hadde oljen holdt fint til 120k. Men hvis jeg ikke hadde byttet olje, hadde jeg jo gått og lurt på hvordan det stod til med automatkassa... 😕 Kan legge til at RATS fremstår profesjonelle og imøtekommende, og jeg fikk absolutt ingen "bli-lurt"-følelse. Dette er åpenbart en seriøs bedrift. Avgjørelsen om å bytte oljen tar jeg fullt og helt ansvaret for selv...
 10. Har vært en tur innom RATS AS og fått skiftet olje, bunnpanne og filter på automatkassa på kilometerstand 53.000+. Det var ikke antydning til partikler på magnetene i det gamle bunnpanna, så det står antakelig bra til med automatkassa. BMW anbefaler oljeskift på kassa etter ~120.000 km, men i følge RATS er ZFs anbefaling å bytte olje etter 60-80.000 km. Tilstanden i min automatkasse tilsier at jeg nok kunne ha ventet en stund til, men jeg får se på det som forebyggende vedlikehold. Selv en bil har godt av litt TLC av og til!
 11. Jeg har fått svar fra BMW Norge: "Takk for henvendelsen din. Våre SIM-kort er ikke låst til et nettverk og det er bare Telenor som skal koble fra sitt 3G-nettverk i løpet av 2020. Så selv om Telenor ikke har 3G, vil det være andre nettverk som fortsatt er aktive. Kundene vil fortsatt ha en tilkobling i bilen." Jeg mener å ha lest at også Netcom skal bygge ned sitt 3G-nett...? Før eller senere vil BMW få problemer med ConnectedDrive-tjenester i biler med kun 3G-enhet. Dersom dette svaret implisitt hinter om at BMW ikke vil tilby noen løsning for biler med kun 3G-mottak, synes jeg det er svakt.
 12. Her er to artikler fra Nettavisen/Side3 om samme tema: https://www.nettavisen.no/nyheter/telenor-med-dobbeltnyhet-faser-ut-bade-3g-og-fasttelefonen/3423500488.html http://www.side3.no/teknologi/nsker-a-skru-av-3g-nettet-i-norge---men-har-mtt-overraskende-hindring/3423288922.html I den første artikkelen anerkjenner ikke Telenor at det er noen utfordring i det hele tatt: "Og hvem blir berørt av det? Nesten ingen. Det er veldig få som har telefoner som ikke har støtte for de rette frekvensene, og har de det, så er det kanskje på tide å bytte, sier Amundsen." I den andre artikkelen er det heller ikke mye trøst å få fra Telias dekningsdirektør: "Vi teleoperatører kan ikke for all fremtid bære kostnaden for at noen få sitter på utstyr som baserer seg på gammel teknologi. Vi har sagt klart ifra at det vil være galskap å rulle ut noe nytt nå som ikke baserer seg på LTE/4G, sier Telias dekningsdirektør Tommy S. Johansen til Side3." Får håpe mobilenheten lar seg bytte uten å måtte bytte hele navigasjonssystemet... Hadde vært interessant å se tallmateriale på hvor mange biler som blir berørt, totalt over alle bilmerkene.
 13. Jeg kontaktet forhandleren min, men de virket ikke særlig oppdatert på problemstillingen. Har derfor sendt en epost til BMW Norge og venter spent på hva de svarer...
 14. Jeg har en 2015 F11 med Navi Pro og ConnectedDrive, og har hatt mye glede av bl.a. RTTI, BMW Remote og "Send til bil"-funksjonen i Google Maps. Så vidt jeg har klart å søke meg fram til, er min bil produsert før BMW gikk over til 4G/LTE-moduler i ConnectedDrive-systemene på F10/F11, og har dermed 3G mobilenhet. Ser nå at Telenor for alvor skal begynne å stenge (deler av) 3G-nettet (se bl.a. her), og jeg vil gjerne beholde mine ConnectedDrive-tjenester. Noen som vet om BMW tilbyr oppgradering til 4G/LTE for F10/F11 med 3G-enhet? (Mener å huske at temaet har vært oppe til diskusjon tidligere, men klarte ikke å finne de(n) relevante tråden(e). Beklager evt. duplikat-posting!)
 15. Hadde bilen inne hos Bilia Drammen i dag. De sa at rusten på venstre bremseskive bak var i grenseland, men de valgt å la det passere. Dermed ble det stang inn og EU-godkjent bil hos Bilia, i motsetning til stang ut hos NAF i januar. Fikk beskjed om å foreta regelmessige kraftige nedbremsinger for å holde rusten i sjakk. Må tydeligvis vurdere å anlegge en mer aggressiv kjørestil... På toppen av det hele skulle de ikke ha noe for etterkontrollen. Nok en innertier fra Bilia Drammen BMW! Jeg har forøvrig sagt opp mitt NAF-medlemskap. Synes ikke det er verdt det. Bilberging får jeg jo enten på BMW-garantien eller via forsikringsselskapet.
×
×
 • Create New...