Jump to content

Defekt lysvidderegulering


525TDSA
 Share

Recommended Posts

Denne meldingen dukker hver gang jeg slår av tenninga på en 2016 X3. Noen som har erfaring med den?
Har ikke merket feil på lysene.

Den dukker ikke opp som en feilmelding som ikke kan slettes.

Edited by 525TDSA
Link to comment
Share on other sites

  • 525TDSA changed the title to Defekt lysvidderegulering
Posted (edited)

3EA63EBC-E69F-4EC1-8FFC-96DA51C39704.thumb.jpeg.3281f1ec358b6467441a8a547b6e5985.jpegIngen som har opplevd dette? Det er Xenon-lys og tror ikke de svinger (AHL).

En ny lampe koster 16.500, men litt kipt å kjøpe når jeg ikke vet om det blir bra.

Edited by 525TDSA
Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, 525TDSA said:

3EA63EBC-E69F-4EC1-8FFC-96DA51C39704.thumb.jpeg.3281f1ec358b6467441a8a547b6e5985.jpegIngen som har opplevd dette? Det er Xenon-lys og tror ikke de svinger (AHL).

En ny lampe koster 16.500, men litt kipt å kjøpe når jeg ikke vet om det blir bra.

Også litt rart at dette merket står på originallampa?90EA9934-553F-4476-8BA0-9F63626C3F22.thumb.jpeg.25dcc7587074362e76346995063916e6.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Feilmeldingen i seg selv sier jo egentlig hva som er galt.
Lyset justerer seg ikke til sidene.  Kan være defekt AHL modul (fukt), ikke kodet riktig/ i hele tatt. Blir litt gjetting over Internett, en må ta diagnose med ordentlig utstyr.

Har det blitt byttet lykter? til f. eks ikke AHL? Byttet lykter uten å kode AHL modulen?

Edited by Reef89
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
37 minutes ago, Reef89 said:

Feilmeldingen i seg selv sier jo egentlig hva som er galt.
Lyset justerer seg ikke til sidene.  Kan være defekt AHL modul (fukt), ikke kodet riktig/ i hele tatt. Blir litt gjetting over Internett, en må ta diagnose med ordentlig utstyr.

Har det blitt byttet lykter? til f. eks ikke AHL? Byttet lykter uten å kode AHL modulen?

Jeg kjøpte bilen brukt og har ikke info om at det er bytta lamper, men det er jo mulig. Jeg har både BimmerLink og BimmerCode, men får ikke opp feilmeldinga der.

I utstyrslista står det Xenon light, men ikke noe om AHL. Vet ikke om det er standard når det er Xenon?

Edited by 525TDSA
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, laffe said:

Kan det være at lysvidde her betyr lyshøyde og at det er den automatiske høydejusteringen av lys (som alle biler med xenon vel skal ha) som ikke fungerer?

Det er jo mulig. Håper noen her har vært borti problemet.

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
39 minutes ago, Lysken said:

This is the sticker, located just above the headlight, to notify that the car is equipped with Xenon headlights.

 

Ok thanks, I was afraid it was a limited aftermarket light.

Edited by 525TDSA
Link to comment
Share on other sites

Gikk litt fort her. Lysvidde er opp og ned ja som @laffe nevner.
Da må du sjekke om lysene justerer seg opp og ned ved start. Hvis ikke (mest sannsynlig siden du har feilmelding) så må du sjekke motoren i lykten/e, sjekk også stagene og motoren på akslingene.
Justeringsmotor i lykten:
image_347744_big.jpg.f4b26937cacdcbb36c30cb9b1233b6f9.jpg

På akslingene:
preview.jpg.27deb451f7d5ea5bd2ac9bab5a0fbde3.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

46 minutes ago, Reef89 said:

Gikk litt fort her. Lysvidde er opp og ned ja som @laffe nevner.
Da må du sjekke om lysene justerer seg opp og ned ved start. Hvis ikke (mest sannsynlig siden du har feilmelding) så må du sjekke motoren i lykten/e, sjekk også stagene og motoren på akslingene.
Justeringsmotor i lykten:
image_347744_big.jpg.f4b26937cacdcbb36c30cb9b1233b6f9.jpg

På akslingene:
preview.jpg.27deb451f7d5ea5bd2ac9bab5a0fbde3.jpg

 

Takker, vet du om det er mulig å komme til motoren inni lykta? På Mekonomen verkstedet menter de at hele lykta må byttes når det er xenon.

Link to comment
Share on other sites

30 minutter siden, 525TDSA skrev:

Takker, vet du om det er mulig å komme til motoren inni lykta? På Mekonomen verkstedet menter de at hele lykta må byttes når det er xenon.

Må aldri gå på veksted med slikt. Hadde du bare hatt en gåen pære så skulle det ikke forundre meg om de sa "nei her må lykten byttes"   
..motoren kommer du enkelt til når lykten er ute. Usikker på om den er skrudd bakfra i lyktehuset eller om den er inni bak deksel. Det må du se.
Men nå vet vi jo ikke om det er motor i lykta eller motor på aksling. Det må en jo først finne ut av. Med ISTA så er det nok mulig å pc seg frem til hvilken del enten via diagnose eller testplan.

Edited by Reef89
Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, Reef89 said:

Må aldri gå på veksted med slikt. Hadde du bare hatt en gåen pære så skulle det ikke forundre meg om de sa "nei her må lykten byttes"   
..motoren kommer du enkelt til når lykten er ute. Usikker på om den er skrudd bakfra i lyktehuset eller om den er inni bak deksel. Det må du se.
Men nå vet vi jo ikke om det er motor i lykta eller motor på aksling. Det må en jo først finne ut av. Med ISTA så er det nok mulig å pc seg frem til hvilken del enten via diagnose eller testplan.

Ja ikke sant. Jeg får finne en mørk vegg for å se om det er noe bevegelse ved oppstart. Det er vel sannsynlig at justeringen virker på et av lysene. Deretter ta ut lyktehuset for å se nærmere på det. Takk for hjelpen.

Link to comment
Share on other sites

On 6/14/2022 at 8:22 PM, Reef89 said:

Må aldri gå på veksted med slikt. Hadde du bare hatt en gåen pære så skulle det ikke forundre meg om de sa "nei her må lykten byttes"   
..motoren kommer du enkelt til når lykten er ute. Usikker på om den er skrudd bakfra i lyktehuset eller om den er inni bak deksel. Det må du se.
Men nå vet vi jo ikke om det er motor i lykta eller motor på aksling. Det må en jo først finne ut av. Med ISTA så er det nok mulig å pc seg frem til hvilken del enten via diagnose eller testplan.

Hei, er ISTA et bedre/mere avansert verktøy enn BimmerLink? Det er kanskje sannsynlig at de kan finne hvor feilen er på verksted som har ISTA?

Når jeg starter bilen går begge xenonlampene opp og ned, så kan ikke se at det er noe feil på dem.

Link to comment
Share on other sites

 

Når jeg starter bilen går begge xenonlampene opp og ned, så kan ikke se at det er noe feil på dem.

Det betyr at motor i lampene fungerer, så da er den kilden eliminert. Det du ikke har testet, er om sensoren(e) virker. Få bilen på bukk, med nærlys påslått, så beveger du stagene som er festet til sensor, foran og bak. Da skal du se at lysene beveger seg.

Hvis du kunne fått lest ut feilkoder, så ville det fremgått der hvilken sensor som ikke virker eller har kabelbrudd, men du klarer vel å finne det ut ved å teste som foreslått.

Jeg vil tippe at du har kabelbrudd. Test om sensor får strøm. Ukjent med din bil, men generelt er svake punkter kabelføringer nær hjulbuen.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...