Jump to content

Walkabout

Members
 • Content Count

  3501
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  123

Everything posted by Walkabout

 1. Kall meg gjerne gammeldags, men denne fronten her er så mye mer ikonisk og særegen enn det nye designspråket til BMW. Her bærer det umiskjennelig preg av BMW.
 2. Fikk knipset et bilde for å vise hvordan det ser ut i fugleperspektiv med foliert fremre halvdel av tak (frem til panoramatak slutter). Samme løsning som Mercedes E-klasse har, synes det gjør seg greit
 3. Har altfor lenge utsatt å skrive noen reisebrev fra diverse roadtrips jeg har vært på siste årene - Brasil, USA, Sør-Afrika, Nord-Amerika, Europa og Norge. Tenkte like gjerne å samle det i én tråd, så er det enklere tilgjengelig for folk som vil hente inspirasjon. I disse tider, med reiseforbud, så er det ekstra fint å mimre litt tilbake også. Brukernavnet mitt er faktisk inspirert av reising. Å foreta en "walkabout" er en form for dannelsesreise som aboriginerne i Australia kan legge ut på. Tok dette brukernavnet etter å ha hørt ordet i Australia i 2004, og synes det klinger godt så har behold det siden. Kommer et innlegg eller to her i løpet av helgen, får begynne først ut med Brasil. Satser på å ha klare alle før nyttår
 4. Kan være hva som helst, må feilsøkes. På min F11 520d var det tett DPF.
 5. Nei, jeg fikk ikke spurt om det, men ifølge flere andre her inne så er det ikke noe mangel at det er slik på LED-lysene, med mindre det danner seg vanndråper inni. Synd, for det ser virkelig ikke fint ut. Takk, godt å høre at flere deler mine oppfatninger Synes også at komfortsetene er på nedadgående, de beste er faktiske de i E6X men pre.LCI F1X er også bra. Men på den annen side så synes jeg sportssetene blir bedre. Kunne ikke tatt til takke med sportsseter i F1X, men de på G2X er veldig bra, iallfall opplever jeg det slik. Kjedelig utvikling, jeg har alltid forbundet dugg i lyktene med en svakhet eller feil. Hvis jeg har vasket min med varmt vann og så kjører ut i kulda kan det hende det er noe dugg som forsvinner etter et par timer, men utover det har jeg aldri vært plaget med det. Var et større problem på E60, men da la jeg poser med silica gel inni lyktene og da forsvant problemet. Ja, nå har jeg prøvd begge (både pre-LCI og LCI) og ikke så mye som er nytt. Men den nye hybriddrivlinjen med 292 hk er virkelig mye bedre enn 252 hk, selv om jeg synes responsen fortsatt er hakket for treg. Er nok ikke helt enig i at G3X er blant de mest vellykkede BMW-designene, men det er verken eller. Synes dessverre den ekstra store skjermen i LCI er lite passende, men til gjengjeld er virtual cockpit en vanvittig oppgradering. Skulle jeg hatt en G31 så hadde det nok i så fall blitt en pre-LCI 530d xDrive også hadde jeg heller lagt inn i budsjettet å ettermontere virtual cockpit og LCI baklykter Du har nok et poeng med setene der, man sitter det litt til etter hvert også tilpasser jo ryggen seg det man er vant med også. Det er absolutt en fin bil, men føler meg nok litt ferdig med F11-karosseriet etter syv års eierskap nå. Hadde jo vært kjekt med større motorisering, LCI og kanskje noe ekstra snacks som softclose, B&O og slikt, men ville ikke blitt den helt store forskjellen. Ser ikke bort i fra at jeg beholder denne i to-tre år til, og da blir det nok noe helt annet. G05 er grisepen, så den liker jeg godt. G21 er også greit som en mindre bil. Ellers lyster jeg skikkelig på en stor bensinslukende amerikansk SUV også. Chevrolet Tahoe som kom i 2006 er stor, praktisk og lekker. Kanskje det blir en slik en, pluss en liten elbil å farte rundt i byen med? Jeg er ikke låst til BMW fremover merker jeg Takk skal du ha Jeg synes som nevnt at dugg var et større problem på E60 enn min F11, så trodde det gikk riktig vei. Men på G31 LCI var det verre enn noengang. Håper det bare var en feil med lyktene på denne, eller at det går seg til - bilen var registrert for kun tre dager siden da jeg kjørte denne.
 6. Da har jeg hatt et par timer i G31 LCI 530e, så tenkte å komme med en liten oppsummering av mitt inntrykk. Først en stor takk til Bavaria Stavanger som lot meg være en av de aller første som fikk prøve denne - til og med selgerne hadde ikke kjørt denne selv enda. Baken på G3X har fått seg et skikkelig løft med mer sporty baklykter, meget vellykket. Ser skikkelig bra ut både påskrudd og av. Hovedlyktene har imidlertid mistet sitt BMW-særpreg så her foretrekker jeg definitivt pre-LCI. I tillegg var det mye dugg i lyktene - greit nok at det «skal være sånn», men en bil til en snau million ser jeg rimelig billig ut når det er masse dugg som fyller opp lykteglassene så det var skuffende. 292 hesteren er fin, men det går litt lang tid før skyvet kommet. Uansett betydelig bedre enn 252 hesteren. Grei motorisering, men den er mye morsommere i G21. Innvending er det lite endringer, bortsett fra enda større hovedskjerm (som dermed blir enda mindre integrert i interiøret) - tommel ned. Virtual cockpit er imidlertid helt fantastisk, men det kom vel for et års tid siden på G3X så ikke helt nytt med LCI mener jeg. Komfortsetene blir bare "dårligere" og dårligere, her er komfortsetene i F11 pre-LCI betydelig bedre. Opplever G31 LCI som en god bil, men utfordringen for G31 ligger vel i at F11 var så utrolig bra og vellykket designmessig (både interiør og eksteriør) samt at det er vanskelig å komme utenom hvor mye bedre G21 er på alle områder utenom plass. For min del er det ikke aktuelt å kvitte meg med F11'en for knapper og glansbilder og bruke det femdobbelte på en ny bil, hvor det eneste jeg virkelig blir misunnelig på er 1) litt mer sprut fra motoren, og 2) nytt infotaimentsystem, herunder vitual cockpit. Kommer nok aldri til å handle en LCI uansett, og iallfall ikke ny, for da er det så kort tid til ny modell kommer og modellen blir utdatert (iallfall tradisjonelt, selv om faceliften her er mer omfattende enn vanlig). Uansett kjekt at BMW omsider kommer med stasjonsvognfemmeren i ladbar hybrid, selv om det er noen år for sent.
 7. Prøvekjøring av G31 530e LCI i kveld. Begynner bra med lykta full av dugg.
 8. De har jeg ikke hatt på på halvannet år, tok de av før Europa-turen i fjor sommer og synes det var vel så greit. Kommer vel på ved spesielle anledninger før eller siden
 9. Cirka 20 000 kroner hos Bavaria for delen. Jeg fikk en del rabatt på dette siden de byttet registerkjede og turbo samtidlig. I tillegg kommer jobben, som ikke tar mange timene. Sjekket priser andre steder, og tror ikke du får delen for noe billigere enn 12-14 laks uansett hvor du sjekker. Da må du i så fall kjøpe fra utlandet eller kjøpe en som er overhalt, men da forsvinner litt av poenget med garanti/reklamasjon.
 10. Tviler på at dette dekkes som garanti/reklamasjon. De vil sikkert hevde at det skyldes manglende vedlikehold. Hadde samme problemet på mine originale skiver, men etter at jeg byttet til Zimmermann (som for øvrig koster en brøkdel av prisen på eurodel.no) så har det aldri vært noe problem
 11. Helt enig. Ser du halve bilen (uten rondellen) så er det omtrent ingen gjenkjennelige elementer igjen. Jeg ville, før bever-grillen kom, oppriktig tippet på en kreasjon i retning av Kia, Hyundai eller til nøds Alfa.
 12. Synes ikke det der hjalp så mye (selv om posituren ble bedre). Gi bilen en grill fra G06 X6, så er mye fikset
 13. Få fatt i noe billige spacere bak der, så blir det enda bedre
 14. Gjennomgangsmelodien er vel over 140.000 km. Jeg hadde Codan.
 15. Nei, ikke noe særlig forvarsel. Så forsikring er eneste løsningen på disse bilene. Det sparte iallfall jeg cirka 90.000 kroner på.
 16. Hehe, kommentaren min over her var skrevet med et glimt i øyet for å understreke at på iX synes jeg det er vel spartansk og lite luksuriøst. På f.eks. G21 så ville jeg valgt delskinn om jeg kunne, utrolig behagelig og likevel stilfullt.
 17. Havari på høytrykkspumpe, registerkjede, turbo, varmeelementer i setet om du har komfortseter, baklykter som sprekker/får fukt, sinkslipp på dørene (ved vinduslistene) og luftbelgene bak. Oppsummert: Kjøp forsikring med en omfattende maskinskadedekning. Hilsen eier av F11 med 224.000 km på telleren.
 18. Er det bilbransjen vil lure oss til å tro er trendy og "kult" - men for meg så må de bare beholde de politisk korrekte fremstillingene sine. Skal jeg svi av en million på bil så skal jeg ikke ha resirkulert plastsøppel fra India å gnikke bakenden min på
 19. Konfidensialitet og taushetsplikt er hovedregelen heller enn unntaket ved minnelige løsninger. Det er nettopp dette som er en av hovedfordelene med forlik, at man kan komme til enighet uten at offentligheten får innsyn i hva som er avtalt (med tilhørende frafall av pressedekning og medieomtale). Det er antakelig dette (altså å unngå negativ medieeksponering) som har ført til at DNB har villet strekke seg såpass langt at motpart ble "fornøyd med utfallet av saken".
 20. Jeg satt parat til å reservere plass på venteliste her, men alt i alt var dette skuffende. Kanskje en helsort utgave med full shadow line gjør det noe bedre, men den interiørskjermen ødelegger alt for meg. Edit: Ser at BMW ikke vil åpne reservasjonslister uansett, så det var jo like greit.
 21. Spørs hvor mye felg og dekk har å si for deg, men 18" vinteroppsett fra F30/31 er ganske kjipt på en slik bil. Synes også at 19" style 351 er altfor ordinært. Bare der får du et mye tøffere standardoppsett på M550d som er verdt en del. For meg ville komfortseter vært et must, litt knot blir det også å foliere både vinduslister og takrails. Bare du vet hva som er bra for deg, men tror du fort kan få en M550d med enda grommere fremtoning for en ålreit penge ved å vente til den "riktige" dukker opp. Tror også gjensalgsverdi vil være en del høyere på M550d enn 535d om 4-5 år, da "alle" like gjerne vil ha toppmodellen enn å betale noen få titusen mindre for det nest beste.
×
×
 • Create New...