Jump to content

knbaard

Members
 • Posts

  37
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Kjøretøy
  BMW E38 750iL 1999-modell

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

knbaard's Achievements

 1. Nydelig E39👍 Har du behov for en multimediaoppgradering i din? Jeg har gjort følgende i min E38: https://www.bimmerforums.com/forum/showthread.php?2424246-BMW-E38-multimedia-upgrade
 2. Enig i at Oxford grønn er nyyyydelig. Min forrige E38 (740i, 1995) var Oxford grønn med sandbeige interiør. Dessverre ble denne ødelagt i brann og det ble en svart med svart interiør i stedet (E38, 750iL, 1999).
 3. Min forrige BMW var en E38 (740i) i Oxford-grønn med beige skinn. Helt enig i at dette var nydelig.
 4. Takk for at du deler dine synspunkter. Nå har jeg fått noe å tenke på. Vurderer å sende min BM54 radio til Carphonics i England for å oppgradere forsterkerdelen i radioen samt få RCA-utganger. Bedre signal inn på DSP-forsterkeren gir nok også bedre signal ut, samtidig som RCA-utganger gjør at man kan få et enda renere signal inn på ekstra subwoofer-forsterker.
 5. Jeg har også lyst på ordentlig subwoofere. Kan jo selvsagt gå for en aktiv subwoofer og la denne spille gjennom skipose-åpningen men ville vært enda mer fornøyd med subwoofere i hattehyllen. Tenker du å bruke aktive subwoofere eller bruke ekstra forsterker? Det å bygge om til 6.5" i dørene er jo også en tanke. Finnes jo ferdige adapter i MDF å få kjøpt til formålet. Ville du i så fall ha gått for coaxial-høytalere eller komponentsett? En annen mulighet jeg har vurdert er jo å gå for Bavsound.
 6. Dette var svært interessant! Jeg trodde imidlertid at Individual 752 hadde en mye kraftigere DSP-forsterker. Jeg har selv tenkt noe i samme gate. Har vurdert å fjerne subwoofer-boksen og i stedet sette inn to store subwoofere men bruke samme hattehylle. Det er derfor jeg er på jakt etter spesifikasjonene til DSP-forsterkeren. Jeg vurderer å installere HELIX V TWELVE DSP-forsterker (m/12 høynivåinnganger, 6 lavnivåinnganger, 14 DSP-kanaler, 12 utgangstrinn med opptil 160 WATT RMS ved 2 ohm) og kanskje gå for Blam 2 ohms høyttalere hele veien rundt. Men dette koster dessverre skjorta så det er foreløpig kun en drøm... E38 er jo så herlige biler at de fortjener et fantastisk lydanlegg! Tusen takk for hjelpen!
 7. Tusen takk for svaret! Da er jeg litt videre i min søken (OO (IIII)(IIII) OO) Er det tillatt å spørre hvor du fant beskrivelsen for stereoanlegget?
 8. Jeg prøver å finne nøyaktige data for lydanlegget "S677A Hifi System Professional" i min BMW E38 750iL, 1999-modell. Bilen er en USA-modell som ble tatt med av eier til Norge i 2003. Jeg klarer ikke å finne ordentlige data om DSP-forsterkeren annet enn at den yter 440W og driver i alt 14 høyttalere. Jeg vet videre at subwoofer-boksen i hattehyllen har 4 stk. 5.25" "woofere", på 8 ohm. Hver fordør har 3 stk. høyttalere mens hver bakdør har 2 stk. høyttalere. Jeg har forstått det slik at hver av disse høyttalerne er 4 ohm. Betyr dette at DSP-forsterkeren har 14 separate utganger, eller kanskje 12 siden subwooferne er 8 ohm? Er noen av høyttalerne komponent-høyttalere med egne delingsfiltre etter DSP-forsterkeren? Er det noen som kan hjelpe meg med opplysninger om DSP-forsterkeren (antall kanaler, ytelse, delingsfrekvenser etc) og høyttalerne? Bilen er imidlertid oppgradert en hel del og har nå: MkIV navigasjon med siste versjon firmware, 16:9 widescreen-skjerm samt siste versjon BM54 radio med aux in og støtte for id3. Den originale CD-veksleren er byttet med en CP600BMW digital mp3-spiller. Jeg har dessuten montert c.Logic C2-MK-AUX interface (denne hadde koblinger til ryggekamera, så da ble jo selvsagt også dette montert), usbLINK 3 audio-/videospiller (med støtte for 2TB ekstern harddisk) samt Kufatec HY-100 DAB+ radio....MEN jeg har altså ikke gjort noe med verken DSP-forsterker eller høyttalerne (annet enn at da jeg kjøpte bilen var ikke subwoofer-boksen i hattehyllen tilkoblet. Det var imidlertid bare å plugge den inn og alt virket!) Håper noen har opplysninger om DSP-forsterkeren og høyttalerne!
 9. Ser at Anywave SRT18 koster kr. 2995,- hos bernhardsbillyd.no og kr. 2990,- hos audiotech.no.
 10. Har selv hatt to E38, en 740i (1995) og min nåværende bil 750iL (1999). Har vært særdeles godt fornøyd med begge to. En drøm å kjøre og etter mange sin mening noe av det aller beste BMW noen gang har laget. Jeg tenker at prisen er grei dersom bilen er bra.
 11. Jeg monterte en Kufatec HY-100 (https://www.kufatec.com/en/dab-dab-radio/dab-dab-tuner/kufatec-digital-radio-dab-dab-tuner-usb-39051) i min E38 750iL 199-modell. Fungerer perfekt. Ingen ventetid ved kanalskift samt har svært god lyd og kraftig signal. Ellers er kanskje Anywave SRT 18 Smart Radio (https://bilradiospes.no/produkter/bilstereo/spillere-dab-radio/universale-dab-adaptere-2/universale-dab-adaptere/anywave-srt18-smart-radio) noe å prøve.
 12. Tusen takk for svært god informasjon. Da skal jeg feilsøke kablingen fra LCM'en til dimmeren. Synd det er slik drittvær i dag ellers hadde jeg gyvet løs. Har forstått det slik at det er en terminal 58 som er viktig her. Aner du hvor denne er lokalisert? Tusen takk for svært god hjelp. Dere i forumet er kjemperessurser:-)
×
×
 • Create New...